Een verhuizing brengt altijd flink wat organisatie met zich mee. Want vaak kun je nog niet direct over van je oude naar je nieuwe huis. En dan moet je de tussenliggende periode ergens anders doorbrengen.Veel geregel dus en vaak ook niet erg praktisch. Soms kun jewel direct verhuizen naar je nieuwe huis, maar wil je graag nog het een en ander verbouwen. En dan is een tijdelijke opslagruimte natuurlijk superhandig. Maar waar moet je op letten en wat voor mogelijkheden zijn er? We zetten de belangrijkste redenen even voor je op een rij.

 

Veiligheid

Bij een verhuizing of een verbouwing is het natuurlijk belangrijk om je spullen veilig op te slaan. Vaak ben je deels in het ene huis en deels ook in het andere huis. Met een opslagruimte ben je verzekerd van een goede beveiliging van al je (dure) spullen. Ze zitten veilig opgeborgen achter slot en grendel en er is 24-uurs camerabewaking. En bij een verbouwing wil je bijvoorbeeld ook niet dat je spullen beschadigd raken. Stof is namelijk funest voor je apparatuur en ook voor veel meubels. In een opslagruimte blijft alles netjes en schoon. 

Spullen vaak gratis opgehaald

Een verhuizingsperiode is natuurlijk een drukke tijd. Het idee om dan ook nog eens je spullen weg te moeten brengen en op te halen is natuurlijk minder prettig. Gelukkig hebben veel opslagbedrijven een gratis ophaalservice. Je spullen worden op het moment van jouw voorkeur opgehaald en weer teruggebracht. Ideaal natuurlijk, want dat bespaart je veel tijd en moeite.

Spullen even uit de weg

Soms moet je in je oude huis nog even wat kleine dingen opknappen of verven. En ook in je nieuwe huis moet er vaak nog van alles gebeuren. Dan is het niet handig wanneer al je spullen in de weg staan. Wanneer deze zijn opgeslagen in een tijdelijke opslagruimte, dan heb je alle ruimte om even een paar muren te sauzen of de vloer te lakken. Bovendien blijven je spullen op deze wijze ook netjes en onbeschadigd.

Voor onbepaalde tijd

Soms weet je nog niet precies wanneer je over kunt naar je nieuwe huis. Bij veel opslagbedrijven is de einddatum flexibel. Ideaal, want dan maakt het niet uit wanneer je verbouwing of klusperiode wat langer duurt. Zo heb je alle tijd om rustig en in je eigen tempo te werken. Je betaalt meestal ook per dag voor de opslagruimte. Zo betaal je dus ook niet meer dan wat je werkelijk verbruikt.

Makkelijk bereikbaar

Vrijwel op elke locatie is er tegenwoordig wel een opslagruimte dichtbij. Of je nu een opslag in Groningen zoekt of in Urk, er is altijd wel iets in de buurt. En dat is ook handig, want zo kun je tussendoor ook even wat spullen ophalen die je nodig hebt. Of wat extra spullen in de opslag plaatsen die je hebt gekocht voor je nieuwe huis. Ook is er altijd voldoende parkeerruimte voor alle soorten voertuigen (zoals een verhuisauto bijvoorbeeld).

Ook leuk om te lezen