1342
Verhuizen naar de randstad
Gepubliceerd: 24-09-2020

Ga je voor je studie of werk verhuizen naar de randstad? Dan zijn er wel wat dingen die er zullen veranderen voor je. Je ontmoet nieuwe mensen, nieuwe plekken en je gaat op een andere manier leven. Het leven in de randstad is super leuk, maar ook een stuk duurder dan in een dorp of kleine stad. Er zijn een hoop dingen die je kunt doen heel de dag door, uiteten en een drankje doen kost meer en wanneer het je eerste keer op jezelf is zul je ook merken dat boodschappen best duur zijn. Toch kun je ultiem genieten in een grote stad met een klein budget. En dit kan op verschillende manieren!

 

Weet waar je geld naartoe gaat

Voordat je onnodig geld gaat uitgeven, is het belangrijk dat je weet waar je geld naartoe gaat. Je wilt niet aan het eind van de maand minder overhouden dan je gehoopt had. Dit kan alleen door een duidelijk beeld te hebben bij je uitgaven. In een grote stad word je al snel verleid met allerlei acties en abonnementen. Door overal ja op te zeggen en deel te nemen aan iedere actie, zul je zien dat het lastig wordt om heel de maand zo geld uit te geven.

inspiratiebrochures1.png

Woon je al een tijdje in de randstad en merk je dat je hier last van hebt? Dan is het goed om je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen. Sta je onnodig bij verschillende sportscholen ingeschreven? Kijk op 123opzeggen.nl om te zien hoe je abonnementen eenvoudig en snel kunt opzeggen. Daarnaast is het ook goed om bepaalde overwegingen te maken. Je verdient nog niet erg veel, dus je kunt je geld niet zo makkelijk uitgeven aan alles wat je aanspreekt. Heb je je ooit weleens ingeschreven bij diverse goede doelen? Kies er dan één of twee uit waar je volledig achterstaat. De andere goede doelen opzeggen en je houdt weer meer over.

Prioriteiten stellen

Het is dan ook belangrijk juiste prioriteiten te stellen. Waar haal je echt plezier uit? Is dat het kopje koffie op de hoek iedere ochtend? Dit kost je in de randstad rond de drie/vier euro en dat is prima. Ga je vervolgens ook iedere keer buiten brunchen? Kies er dan voor wel iedere ochtend te genieten van dat kopje koffie, maar ga daarna wel naar huis om thuis iets lekkers te maken. Je bespaart enorm door niet elke maaltijd buiten te eten. Bestel je vaak eten of ga je vaak buiten de deur eten? Probeer dit te verminderen naar alleen buiten eten of bestellen in het weekend. Je zult je verbazen wat je allemaal in de supermarkt kunt kopen voor het geld wat je besteed aan één maaltijd bij die ene gezellige luchtent.

Vraag naar tips in je omgeving

De beste manier om in de randstad te wonen is om advies te vragen aan mensen die hier heel hun leven of een lange tijd al wonen. Zij weten precies waar je wat moet kopen, wat duurder is, wat voor acties er zijn en meer. Zo betaal jij niet als enige onnodig 50 euro voor een ticket, maar meld je je ergens aan waardoor je nog maar 35 euro betaald.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide