Amsterdam, onze mooie hoofdstad. Waarom zouden mensen hier willen gaan wonen? In dit artikel ga ik je iets meer vertellen over waarom Amsterdam zo’n mooie stad is. Hoe je voordelig kan verhuizen en geef ik je nog wat tips voor een succesvolle verhuizing.

 

Amsterdamse schoonheden
Amsterdam is ten eerste natuurlijk de hoofdstad van ons kleine kikkerlandje Nederland. Deze stad ligt in de gemeente Amsterdam, in de gemeente Amsterdam zijn er ruim 850.000 mensen wonend. Dit zal in de loop der tijd oplopen. De verwachting is dat in 2030 er ongeveer 980.000 mensen wonend zullen zijn in Amsterdam en in 2050 zelfs bijna 1.000.000 mensen. Het heeft een oppervlakte van ruim 215 vierkante kilometer, daarvan is ruim 165 vierkante kilometer land en de rest, zo ongeveer 50 vierkante kilometer water.

Amsterdam heeft vele bezienswaardigheden zoals het rijksmuseum, het Anne Frank huis, het Van Gogh museum, de Dam, het paleis op de Dam, de grachten, de Heineken Experience, het Rembrandhuis, de Oude kerk, NEMO science museum, dierentuin Artis, de Bloemenmarkt en nog veel meer interessante bezienswaardigheden. Genoeg redenen om dus lekker in Amsterdam te wonen en leuke activiteiten te gaan ondernemen en dat allemaal in de buurt van je nieuwe woning. Naast deze leuke bezienswaardigheden zijn er ook vele mogelijkheden om lekker uit eten te gaan, feesten te bezoeken en natuurlijk te shoppen!

Voordelig verhuizen
Voordelig verhuizen, wie wil dat nou niet? Wat kost een verhuizing ongeveer? Elk verhuisbedrijf heeft bepaalde vaste kosten. De factoren die hier op van toepassing zijn kun je hieronder teruglezen:

Om te beginnen natuurlijk de afstand tussen de oude en nieuwe locatie. Als dit 10 minuten rijden is zal het lager liggen dan als het een 1 uur rijden is. Naast de afstand is ook de hoeveelheid aan inboedel wat je wilt gaan verhuizen een belangrijke factor. Als je minimaal 3 verhuiswagens nodig hebt zal dit meer kosten dan wanneer je met 1 grote maar 1 keer hoeft te rijden. De kosten van verhuisdozen ligt aan waar je deze aanschaft. Ik raad je wel aan om goed te kijken naar de kwaliteit, het is natuurlijk zonde als je 100 dozen koopt en daar maar 75 van kan gebruiken en er ook nog eens de kans aanwezig is dat ze kapotgaan. Verhuizen in Amsterdam kan ook erg lastig zijn, er is veel drukte, verkeer en lastige straten. Kosten zullen hiermee ook berekend zijn, let dus goed op de datum en de tijd van de verhuizing.

Om voordelig te kunnen verhuizen moet je goed kijken naar wat voor verhuisbedrijf in Amsterdam je inschakelt. Zo zijn er sommige die erg duur zijn, andere goedkoper en andere hebben bijvoorbeeld een eigen studenten verhuisservice afdeling, wat de uiteindelijke kosten erg voordelig kan maken. Let op, of de verhuizers van de desbetreffende verhuisservice een goede opleiding hebben gehad, ervaring opgedaan hebben en mogelijk flexibel zijn. Dit kan alleen maar in je voordeel werken.

Tips bij verhuizen

Voorbereiding is key!
Ik raad het altijd iedereen aan om op tijd te beginnen. Voorbereiding is alles, dit geld zeker voor verhuizingen. Als je van tevoren alles goed hebt uitgedacht, gepland en geregeld. Dan zal dit veel efficiëntie opleveren en tijd schelen. En tijd is geld, dus je kan met een voorbereiding ook geld besparen. De belangrijkste tip die ik altijd aan mensen geef is, pak alles in per kamer en beschrijf dit goed op iedere doos. Dit scheelt met uitpakken enorm tijd!

Vrienden, familie en kennissen
Mijn tweede tip is het inschakelen van vrienden, kennissen en familie. Deze mensen kunnen in de meeste gevallen, voor weinig tot geen geld je helpen met het inpakken, inladen en verhuizen. Zo scheelt het kosten voor verhuizers en het is ook nog eens gezellig!

Kinderen en huisdieren
Heb je kinderen of huisdieren? Dan raad ik je aan deze ergens onder te brengen. Het kan nogal vervelend zijn voor jezelf maar ook de verhuizers. Met als er continue een hond in de weg loopt, de concentratie wordt weggehaald omdat je voor je kind moet zorgen en er kunnen ook dingen kapotgaan als ze bijvoorbeeld in de weglopen.

Ook leuk om te lezen