1176
Verhuizen: Geef hier je adreswijziging door!
Gepubliceerd: 25-05-2020

Als je gaat verhuizen, is het natuurlijk belangrijk dat iedereen weet waar je gaat wonen. Tijdens de verhuizing is het vaak lastig om te bedenken wie de wijziging eigenlijk allemaal moeten krijgen. Daarom hier een handig overzicht van de mensen en partijen die moeten weten wat jouw nieuwe adres is.

 

1.         Gas, water en licht

Je wilt ook op je nieuwe adres zo snel mogelijk gas, water en licht. En dus bel je je energiebedrijf en de waterleverancier om je nieuwe adres door te geven. Vermeld ook je verhuisdatum. Het is mogelijk om een tijdje op twee adressen gas, water en elektra te gebruiken. Handig als je in je nieuwe huis eerst nog even moet klussen.

2. TV, internet en bellen

Ook je provider moet weten dat je gaat verhuizen. Dit kan meestal online. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig adreswijzigingen doorgeven bij KPN. Je kunt je bundels gewoon meenemen naar het nieuwe adres, hoewel het natuurlijk ook mogelijk is om ze aan te passen. Misschien heb je in je nieuwe huis wel meerdere televisies, of heb je juist geen vaste telefoonaansluiting meer. Deze wijzigingen kun je tegelijk met je adreswijziging doorgeven.

3. De gemeente

Bij je nieuwe gemeente moet je worden ingeschreven op het adres. Doe je dit niet, dan kun je in de problemen komen. Je uitkering kan bijvoorbeeld stoppen of je toeslagen worden teruggevorderd. Zorg dus dat je al voor je verhuizing naar de gemeente gaat om je adreswijziging door te geven, zodat het tijdig verwerkt kan worden.

4. Vrienden, familie en kennissen

Vroeger had je een dik adressenboek en stuurde je iedereen die daarin stond een kaartje met je nieuwe adres. Dat gebeurt tegenwoordig niet zo vaak meer. Het is gebruikelijker om even een appje of mailtje te sturen. Probleem is dat je zo sneller mensen vergeet. Maak dus toch een lijst met vrienden, familieleden en kennissen. En bedenk ook even hoe je het vertelt: je kennissen hebben misschien genoeg aan een kort berichtje, maar familieleden zullen een kaartje meer op prijs stellen.

5. Verzekeraars

Je hebt waarschijnlijk meerdere verzekeraars. Het is voor hen erg belangrijk om op de hoogte te zijn van een verhuizing. Vergeetdusnietdittijdig door te geven!

6. Huisarts, tandarts & behandelaars

Je huisarts moet natuurlijk weten waar je naartoe gaat. Verander je van huisarts, dan moet je zorgen dat deze toegang krijgt tot je gegevens. Verder is het praktisch om ook andere behandelaars op de hoogte te stellen van je verhuizing. Gebruik een verhuizen checklist om te zorgen dat je dit soort dingen niet vergeet.

7. Leveranciers

Misschien heb je je spullen in een opslag tot je in je nieuwe huis genoeg ruimte hebt om te gaan inrichten. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat ook de opslag op de hoogte is van je nieuwe adres. Met name als je gebruik maakt van Kubox, want dan worden je spullen aan huis bij je nieuwe adres afgeleverd. Denk er dus om dat de bezorging van spullen, pakjes en bestelling goed kan verlopen door je adres tijdig te wijzigen.

8. Folders en post

Iedereen krijgt wel eens een poststuk. Dat kan bijvoorbeeld je lievelingstijdschrift zijn, of je maandelijkse puzzelblaadje. Ook wanneer je folders op naam krijgt of wanneer je dagelijks je krantje ontvangt telt dat mee als persoonlijke post. Deze post wil je natuurlijk graag blijven ontvangen. Denk dus na over welke post je met regelmaat ontvangt en wijzig het adres.

Dit artikel is door een samenwerking tot stand gekomen.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide