Er komt een moment dat kinderen het nest willen, of soms zelfs moeten, verlaten door welke reden dan ook. Vaak beginnen zij met een huurwoning gezamenlijk met vrienden of medestudenten, maar in sommige gevallen zijn de jongvolwassenen bereid een woning te kopen. Bij een verhuizing hebben de jongvolwassenen vaak nog geen eigen spullen tenzij deze al bezig zijn geweest met het sparen voor de uitzet. De term ‘uitzet’ is vrij ouderwets, het houdt in dat jongeren spullen kunnen sparen die van nut kunnen zijn voor hun toekomstige verhuizing. Zo hoeft men niet alles op één moment aan te schaffen maar is dit door de jaren heen al gedaan. Vaak worden deze spullen netjes op zolder opgeslagen in verhuisdozen, wachtende tot het moment van verhuizing. Het opsparen van deze spullen zal de daadwerkelijke verhuizing dan ook makkelijker en sneller maken dan wanneer alles nieuw gekocht moet worden. Nu rest zich nog de vraag, welke spullen zijn handig om vooraf te sparen? Hieronder zal deze vraag beantwoord worden en zijn er ook enkele verhuistips weergeven die een bijdrage zullen leveren aan de daadwerkelijke verhuizing.

 

Onmisbare spullen voor de eerste verhuizing
Het is geadviseerd om alle naasten in te schakelen om te helpen bij het sparen van spullen. Zo hebben opa’s en oma’s vaak nog genoeg spullen die kunnen helpen bij de eerste verhuizing. In veel gevallen sparen de jongvolwassenen eerst de kleinere spullen. Hierbij kan gedacht worden aan alle vormen van keukengerei. Dit zijn vaak toch meer spullen dan men oorspronkelijk denkt. Ook allerlei soorten glazen, mokken en borden zijn handig om voorafgaand aan de verhuizing op te sparen. Daarnaast zijn handdoeken natuurlijk ook heel handig om alvast te hebben, net als beddengoed, theedoeken of schoonmaakgerei. Het is natuurlijk ook mogelijk om meteen de grotere spullen te sparen. Het kan natuurlijk voorkomen dat er zeer aantrekkelijke kortingen gegeven worden op bijvoorbeeld een droom bed of bank. Het kan natuurlijk zo uitgebreid worden gemaakt als men zelf wil. Deze spullen worden vaak op voorhand gekocht zodat hier niet meer aan gedacht hoeft te worden gedurende de daadwerkelijke verhuizing. Het zijn in veel gevallen namelijk dure aankopen indien de verhuizers dit zelf moeten betalen. Nu is het wel geadviseerd om rekening te houden met de opslagruimte van spullen voor de uitzet.

Uitermate belangrijke verhuistips
Bij een verhuizing kan men natuurlijk tegen enkele probleempjes aanlopen wanneer de voorbereiding niet op en top is. Daarom kunnen enkele verhuistips mogelijke tegenslagen tot het absolute minimum beperken.

 De allerbelangrijkste tip is het tijdig beginnen van het plannen, inpakken, en alles wat bij de verhuizing komt kijken. Maak een checklist met hierop alles wat nodig is tijdens de verhuizing en welke spullen meegenomen moeten worden.

Het is geadviseerd om alle verhuisdozen te labelen zodat men bij aankomst meteen de inhoud weet van elke doos zit. Zeer belangrijk wanneer men breekbare spullen vervoert.

Ook is het belangrijk spullen op te meten, zodat men inzicht heeft in wat wel en wat niet door de deur past. Bij gebrek aan ruimte moeten er spullen uit elkaar gehaald worden en dit is natuurlijk zeer frustrerend wanneer men hier tijdens de verhuizing achter komt.

Een belangrijke tip is de lades verwijderen van kasten aangezien deze voor schade kunnen zorgen bij de verhuizing. De inhoud van de lades kunnen tijdelijk in gelabelde verhuisdozen gestopt worden. Zorg dat er voor stevige verhuisdozen gekozen wordt zodat de onderkant van de doos het niet begeeft.

Een minder voor de hand liggende tip is het tijdig wijzigen van het adres, zo krijgen de jongvolwassenen hun post toegestuurd naar het juiste adres. Tot slot wordt men geadviseerd genoeg tijd te nemen en niks te overhaasten, zo blijven vervelende tegenslagen beperkt.

Ook leuk om te lezen