2188
Pak je inboedel goed in voor de opslag
Gepubliceerd: 19-07-2017 Laatste update: 29-07-2017

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je je inboedel op moet slaan. Zo kan het zijn dat je tijdelijk in het buitenland werkt, het huis aan het verbouwen ben of dat je gewoon teveel spullen hebt. Wat het meest belangrijk is bij het opslaan van spullen is dat de kwaliteit ervan behouden blijft. De inboedel moet er tenslotte weer net zo uitkomen als toen het werd opgeslagen. 

Easybox met oa vestigingen in Amersfoort en Breda geeft je 10 inpaktips om het opslaan van je inboedel zo goed mogelijk te laten verlopen! 

1. Goede verpakkingsmaterialen
Het inpakken van goederen is een belangrijke stap in het opslaan van de inboedel. Je hebt er meestal van alles bij nodig. Denk hierbij aan verhuisdekens, inpakpapier, etiketten, spanbanden, wikkelfolie, enzovoort. Vaak is het verleidelijk om voor de opslag de meest goedkope materialen te kiezen, zoals kartonnen dozen. Wij raden aan om voor stevig verpakkingsmateriaal te kiezen. Verhuisdozen gemaakt van kunststof zijn nog steviger, sluiten uw spullen goed af, zijn makkelijker te dragen door de handgrepen. Daarbij zijn ze milieuvriendelijker omdat ze langer meegaan dan karton.

2. Opslag van kleding
Garderobeboxen lenen zich uitstekend voor het verpakken van kleding. Reinig de kleding voordat het wordt ingepakt om ze zo het beste te bewaren, eventueel met mottenpapier. Voor wollen kledingstukken is het een goed idee om ze een nacht van te voren in de vriezer te leggen. Om ruimte te besparen kun je de items ook vacuüm te verpakken. 

3. Meubels
Wanneer banken en stoelen opgeslagen moeten worden, reinig deze dan eerst voordat je ze verpakt in een speciale meubelhoes. De meubels blijven hierdoor niet alleen goed van kwaliteit, maar ook tijdens het transport zijn deze goed beschermd. Beschermhoeken kunnen hierbij ook goed van pas komen. 

Wikkelfolie is erg belangrijk bij de opslag van kasten. Ook deze maak je eerst schoon en droog, vervolgens plaats je de beschermhoeken en tenslotte verpak je de kast in het folie. Deurtjes of laden raken op deze manier niet beschadigd omdat ze niet open gaan tijdens het transport.

Tafels hebben niet heel veel ruimte in beslag te nemen. Haal de poten eraf, plaats de beschermhoeken en plak een plastic zakje met schroeven aan de tafel. De onderkant heeft de voorkeur. Zo kun je ze gemakkelijk weer terugvinden wanneer je de spullen uit de opslag haalt. Vergeet niet om de tafel te verpakken in wikkelfolie, zodat deze in dezelfde staat blijft.

4. Matrassen
Het is erg belangrijk om de matrassen te reinigen voordat je ze opslaat. Wanneer de inboedel voor langere tijd opgeslagen wordt, reinig de matrassen dan extra grondig met een stofzuiger. Zorg echter ten alle tijden dat de matrassen goed droog zijn voordat je ze verpakt. Speciale matrashoezen voorkomen dat de matrassen vochtig worden, slijten of vies worden tijdens het transport. Zeker een aanrader!

Aangekomen bij de opslag is het belangrijk om rekening te houden met het soort matras. Een matras van koudschuim kan opgerold worden, maar een met binnenvering dient horizontaal te worden opgeslagen. Vouw een matras dus niet zomaar dubbel, maar bedenk eerst wat voor soort het is.

5. Breekbare items
Gebruik bij het inpakken van breekbare spullen inpakpapier of noppenfolie. Krantenpapier heeft de neiging om af te geven, waardoor wij dit afraden. Zet de glazen, het servies ander breekbare spullen in een stevige verhuisdoos samen met beschermkorrels van Flo Pack. Je kunt voorkomen dat de onderste borden kapot gaan door inpakpapier tussen alle borden te stoppen en verticaal in de doos te zetten. Waarschuwingsstickers kunnen erg handig zijn om op de verhuisdoos te vermelden dat er breekbare items in zitten.

6. Schimmel voorkomen
Vochtvangers zijn dé oplossing om vochtproblemen in de opslag te voorkomen. Voeg daarom kleine zakjes met vochtvangers toe aan de verhuisdozen. Controleer echter regelmatig de schimmelgevoelige spullen op vocht! Eventueel kun je losse vochtvangers plaatsen, maar bedenk dat deze regelmatig geleegd moeten worden.

7. Hou rekening met vlooien
Wanneer je huisdier(en) hebt, is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met vlooien. Een larvepop van een vlo komt pas uit als jij of jouw huisdier in de buurt komt en kan tot twee jaar dicht blijven. Zorg daarom dat alle stoffen items zijn behandeld met een antivlooienmiddel voordat je ze naar de opslag brengt.

8. Rubbers beschermen
Het scheuren van de rubbers van het witgoed of koelkast kun je voorkomen door ze te reinigen, drogen en te behandelen met talkpoeder voordat je ze opslaat. Laat hierbij altijd de deur van het apparaat open! Maak de wasmachine schoon met een kookwasmachine met een soda of speciale wasmachinereiniger van HG. Vergeet daarbij het wasmiddelbakje niet omdat deze vatbaar is voor schimmels. Een witgoedzak kan het tillen van apparaten vereenvoudigen en vervoer deze altijd rechtop!

9. Vermeld de inhoud
Wanneer je terugkomt en de spullen uit de opslag haalt, is het fijn dat je alle spullen moeiteloos kan vinden. Vermeld daarom op alle verhuisdozen de inhoud en eventueel de kamer waar ze moeten staan. Vergeet niet om de vermelding van de inhoud aan te passen wanneer je toch een item uit de opslag pakt.

10. Houdt rekening met de rug
Bij het verhuizen van spullen verschilt het gewicht van de dozen nogal vaak. Verpak de zwaardere spullen daarom in kleinere dozen zodat de rug bespaart wordt. Er zijn bijvoorbeeld speciale verhuisdozen voor boeken die door hun formaat er voor zorgen dat ze niet te zwaar worden. Wanneer een doos zwaarder wordt dan in eerste instantie gedacht, versterk hem dan met verpakkingstape langs de sluitingsnaad.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide