2130
Opslagruimte via de app
Gepubliceerd: 14-12-2017 Laatste update: 13-03-2023

Bijna iedereen kent het fenomeen "self storage" opslagruimte. De naam zegt het eigenlijk al: je spullen sla je zelf op. Je huurt een box met eigen (rol-)deur bij een aanbieder bij jou in de buurt, brengt je spullen naar hun locatie en plaats deze zelf in de opslagruimte. Handig voor de spullen die even in de weg staan, die extra kwetsbaar zijn of voor de verkoopstyling van je huis. Maar als je midden in een verbouwing of verhuizing zit, is het ook veel extra gedoe waar je niet op zit te wachten. Busje huren, heen en weer rijden, vrienden optrommelen om hun vrije zaterdag op te offeren...

 

Daarom bespreken we hieronder het app-alternatief voor self storage. Daarmee regel je alles voor je opslagruimte vanuit huis, zodat je zelf zo snel mogelijk door kunt met verhuizen of verbouwen.

inspiratiebrochures1.png

Opslagruimte via de bewaar-app: Dropbox voor je spullen
Steeds meer producten komen naar je voordeur: van witgoed tot boeken en van je avondeten tot je dagelijks boodschappen. Coolblue, Bol, PicNic en Thuisbezorgd hebben één ding gemeen: ze zorgen ervoor dat de consument de deur niet uit hoeft voor hun producten en hebben een app waarmee alles geregeld kan worden.

Opslag verhuurder Inbox Storage introduceerde daarom de bewaar-app voor spullen. Opslagruimte simpel en overzichtelijk geregeld, zonder dat je er zelf de deur nog voor uit hoeft:

  • Je kiest online hoeveel opslagruimte je nodig hebt
  • Dit kun je zelf berekenen, of je plant een adviesgesprek met de ruimteadviseur
  • De spullen worden bij je voordeur opgehaald
  • Tijdens de opslagperiode heb je 24/7 overzicht met je persoonlijke account
  • Heb je iets nodig? Dan wordt het gewoon weer teruggebracht. Ook op een ander adres

Voordeel: doordat de spullen bij je thuis worden opgehaald, is deze vorm van opslagruimte altijd in de buurt. Je hoeft niet zelf een busje te huren en heen en weer te rijden, waarmee je tijd en geld bespaart. Doordat de spullen ook kunnen worden teruggebracht op een ander anders dan waar ze opgehaald zijn, is deze vorm van opslagruimte ideaal bij verhuizen.

Ladenlossen21.jpg

Het nadeel is dat het niet mogelijk is zelf je opslagbox te bezoeken. Dat wordt opgevangen door 24/7 digitale toegang tot je spullen via de app. Daarnaast blijkt in de praktijk dat mensen, zeker tijdens hun verhuizing, de opslagruimte zelden tussentijds bezoeken.

Het verschil met self storage
Kortom: anders dan aanbieders zoals Shurgard en Allsafe. Wil je wekelijks je opslagruimte bezoeken om in de dozen te neuzen die je daar hebt staan? Dan ben je waarschijnlijk beter af met één van die aanbieders. Maar zeg nou zelf: hoe vaak doe je dat met de dozen die je op zolder of in je rommelkamer hebt staan?

Mocht je toch voor de self storage gaan, houd dan de toegangstijden in de gaten. De ene aanbieder geeft namelijk beperktere toegang tot de warehouse dan de andere. Met je eigen sleutel heb je weliswaar onbeperkt toegang tot jouw box, maar als je na een bepaalde tijd het pand niet meer in komt, dan schiet je daar natuurlijk weinig mee op.

Oriënteer je ook goed op de locatie van de opslagbox, voor je tot huur overgaat. Veel aanbieders zitten aan de rand van de stad, op een industrie- of bedrijventerrein. James Worthy van het Parool schreef onlangs een mooie column over hoe hij niet graag bij zijn opslagruimte komt. Tsja, dan is gewoon vanaf je bank kijken wat er ook alweer in je opslagruimte staat inderdaad zo gek nog niet...

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide