114
Nieuw huis? Denk alvast na over de gordijnen.

Nieuw huis, nieuwe buurt en dat betekent: nieuwe buren! Super gezellig en waarschijnlijk kun je niet wachten ze te ontmoeten en te leren kennen tijdens een gezellige borrel. Ook zij zijn waarschijnlijk erg nieuwsgierig naar jullie, de nieuwe bewoners. Maar na een dag lang verhuizen wil jij niks liever dan lekker in je eigen wereld zijn, tv aan en bord op schoot. Om je nieuwe buren daar meteen van te laten meegenieten is niet nodig. De truc is gewoon om vooraf alvast te investeren in mooie of andere raamdecoratie. Begin hier al mee voordat je gaat verhuizen. Kun jij vanaf het begin in privacy van je nieuwe stulpje genieten.

De keuze is reuze

Op het gebied van raamdecoratie valt tegenwoordig nogal wat te kiezen. Naast de gewone gordijnen zien wij steeds vaker rolgordijnen of plissés terugkomen. Wat betreft rolgordijnen hebben we het niet over de versies van de bouwmarkt maar over een echt kwalitatief goed rolgordijn op maat. Deze geven een huis een luxe, strakke uitstraling maar toch ook sfeer en gezelligheid. En dus de gelegenheid om in alle privacy lekker thuis te zijn.

Bovenkant of onderkant bedekt?
Mocht je nieuwe huis net op een looproute liggen dan kan inkijk overdag irritant zijn. Een mooie oplossing hiervoor zijn plissés, zij maken namelijk gebruik van het zogenaamde ‘top down bottom up’ principe. Dit zorgt ervoor dat ze multifunctioneel zijn. Je kan alleen de onderkant van het raam afdekken, maar ook de bovenkant of zelfs het gehele raam. Maar net waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Ze zijn niet van kil aluminium gemaakt zoals de welbekende luxaflex maar van stof. Of je nu kiest voor linnen of juist katoen, hier is van alles mogelijk. Ook de breedte van de plissés en de bedieningswijze zijn nog verschillend. Zoals je dus al leest ook hierbij is de keuze enorm, nog een extra reden om vroeg te beginnen met kiezen!

Voorkom ergernis
Kortom, wacht niet tot jij van ergernis in de gordijnen wilt klimmen omdat iedereen bij je naar binnen loert. Ga tijdig op zoek naar de juiste raambekleding voor de nodige privacy én sfeer in huis. Na een lange dag verhuizen is bijkomen op de bank zónder dat je buren meekijken echt wat je wilt. Ook voel je je veel sneller thuis op je nieuwe plek, raambekleding geeft sfeer én zorgt ervoor dat een ruimte niet meer hol klinkt. Ook wel fijn, zeker wanneer je kinderen nog wel eens hun volumeknop op standje maximaal willen zetten!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners