146
Maak een verhuizing zo makkelijk mogelijk: drie tips

Een verhuizing is vaak een hectische toestand. Als je niet alles goed hebt gepland van tevoren, is de vraag nog maar hoe alles gaat verlopen op de dag van verhuizen. Maar wanneer ben je goed voorbereid, en wat kun je allemaal doen om de hele verhuizing allemaal net iets beter te laten verlopen? Gebruik de volgende drie tips en het wordt geheid een eitje.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Verhuis je alleen? Soms is het erg handig om toch andere mensen in te schakelen voor hulp bij het verhuizen. Ook al zou je het technisch gezien prima alleen kunnen, het is altijd beter om toch hulp te vragen aan mensen om je heen. In je eentje ben je enorm lang bezig en het wordt lastiger om alle zware dozen en grote meubels zelf te tillen. Een extra hand is daarbij wel fijn. Schakel een paar mensen in. Denk aan één van je ouders, vrienden, buren, bedenk het maar. Hoe meer mensen, hoe sneller je klaar bent en hoe sneller je vervolgens in je nieuwe huis kunt trekken.

Verhuis efficiënt

Er zijn zeker manieren van verhuizen die efficiënter zijn dan andere manieren. Nu verschilt het per persoon en situatie wat handige technieken zijn voor het verhuizen, maar een ding is zeker: efficiëntie is belangrijk. Om alles zo efficiënt mogelijk te maken is een aanhanger essentieel. Stop niet alles in de auto en rijd heen en weer, maar laad gewoon de aanhanger vol. Zoek online bijvoorbeeld op ‘aanhanger huren Leeuwarden’, of misschien weet je wel een andere plek in de buurt waar je er een kunt huren. Veel makkelijker, en je bent een stuk sneller klaar!

Zet alles netjes en geordend neer

Ben je aan de slag geweest met het aanhangwagen huren en gebruik je er een op de dag van verhuizen? Gooi dan niet zomaar alles in de aanhanger. Zet altijd de niet-kwetsbare en zware spullen onderop. Zorg dat de meest kwetsbare spullen vervolgens helemaal bovenaan liggen, zodat het veilig vervoerd kan worden. Zorg er ook voor dat er niks om kan vallen bijvoorbeeld. Stapel alles netjes op en vermijd lege ruimtes en gaten tussen de verschillende dozen en voorwerpen, want zo kan het voorkomen dat iets omvalt en andere dingen beschadigt of iets dergelijks. Dat wil je natuurlijk niet. Pas alles netjes in elkaar en zorg er vervolgens voor dat het goed vastgemaakt wordt. Het is tenslotte altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen, toch?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners