2292
Hypotheekadvies: een stap dichter bij jouw eigen huis!
Gepubliceerd: 28-10-2019

Heb jij je droomhuis al gevonden, of wil je weten naar wat voor soort huizen je kunt gaan zoeken? Negen op de tien Nederlanders schakelt een hypotheekadviseur in bij het kopen van een huis. Maar wat doet een hypotheekadviseur eigenlijk, en hoe vind je er een?

 

Inzicht in jouw situatie

De rol van een hypotheekadviseur is groter dan veel mensen denken. Niet alleen geeft de adviseur je inzicht in jouw financiële situatie, ook vertelt hij welke leningen en hypotheekvoorwaarden bij jou passen én sluit de hypotheekadviseur uiteindelijk de lening af. Als je kiest voor een onafhankelijke hypotheekadviseur dan helpt deze je om een hypotheekverstrekker te vinden die voor jouw situatie de beste voorwaarden, rente en hypotheekvorm biedt.

Een hypotheekadviseur geeft onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is mijn maximale hypotheek?
  • Welk hypotheekbedrag past bij de woonlasten die ik per maand maximaal wil betalen?
  • Welke hypotheekvorm past het beste bij mijn situatie?
  • Wat worden mijn hypotheeklasten wanneer ik dit huis koop?
  • Kom ik in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie of een Starterslening?

Zo vind je een onafhankelijke adviseur

Het is niet voor niets dat zo’n 90% van de woningzoekenden een hypotheekadviseur inschakelt: het onderwerp is complex, en een expert kan je helpen de juiste keuze te maken. Dat is wel een prettig idee wanneer je zoveel geld leent! Maar hoe vind je nu een goede hypotheekadviseur?

HypotheekAdvies.nl helpt je graag bij de zoektocht naar een nieuw huis. Deze website vergelijkt onafhankelijke hypotheekadviseurs, zodat jij een adviseur vindt die echt bij je past. Je kunt vervolgens gemakkelijk en snel online een afspraak maken met de adviseur van jouw keuze. Het eerste adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. Blijkt het toch geen goede match? Dan krijg je 3 alternatieve hypotheekadviseurs aangeboden met dezelfde eigenschappen als de door jou gekozen adviseur.

Voor al je vragen

Hypotheekadvies is een belangrijke eerste stap naar het kopen van jullie eigen huis. Maar je kunt ook advies vragen voor andere situaties. Hoe zit het bijvoorbeeld met de bestaande hypotheek nu jullie gaan scheiden? Is het mogelijk om de huidige hypotheek om te zetten naar een nieuwe hypotheekvorm? Kun je ook een hypotheek krijgen voor een woonboot? Wat als je nog een studieschuld hebt openstaan? 

Er komt veel kijken bij het lenen van geld voor een eigen woning. Van Nationale Hypotheekgarantie tot rente en allerlei belangrijke verzekeringen. Bovendien veranderen de regels omtrent hypotheken continu. Om een goede keuze te maken zou je veel tijd en energie moeten investeren om voldoende kennis op te doen. Besteed je die tijd liever aan het zoeken naar je droomhuis? Dan is een hypotheekadviseur voor jou een slimme zet!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide