1138
Zo verhoog je de marktwaarde van je huis
Gepubliceerd: 21-04-2021

Sta je op het punt om je huis te verkopen of zou je dit over een aantal jaar graag willen doen? Er zijn enkele trucjes die je kunt gebruiken om de marktwaarde van je huis te laten stijgen. Je zult hiervoor enkele (kleine) investeringen moeten doen om te zorgen dat jouw huis niet alleen gewilder is, maar ook kostbaarder. De combinatie hiervan garandeert een hogere verkoopprijs!

Zorg voor goede isolatie

Huizen met een goede isolatie zijn zeer gewild. Niet alleen omdat dit een fijne vermindering is van de energierekening, maar ook omdat het duurzaam is en beter voor het klimaat. Zo hoeft de verwarming minder hard te werken om het huis op temperatuur te houden. Je kunt je huis beter isoleren door middel van dubbel glas of speciale tochtstoppers. Daarnaast kun je kijken naar bijvoorbeeld rolluiken aan de buitenkant van de ramen. Deze voorkomen dat warmte ontsnapt, maar zorgen er in de zomer ook voor dat de woning koel blijft. Zo hoef je ook geen airco aan te schaffen of deze extra hard laten werken.

Zonnepanelen zijn hip

Een huis met zonnepanelen op het dak trekt op een bepaalde manier toch meer kijkers dan een huis wat dit niet heeft.De woning krijgt direct een duurzame uitstraling en daarbij ontzorg je de volgende kopers van een investering. Gemiddeld stijgt de waarde van de woning zo’n vijfduizend euro wanneer er zonnepanelen geïnstalleerd zijn. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat een huis sneller verkocht wordt wanneer er zonnepanelen zijn. Je kunt deze investering dus vrij snel weer terugverdienen! Genoeg reden om te investeren in deze duurzame vorm van energie opwekken.Wil je je huis nu nog niet verkopen, dan merk je het verschil in ieder geval op je energierekening!

inspiratiebrochures1.png

Renoveer de badkamer of keuken

De badkamer en de keuken zijn vaak moeilijke punten in een woning. Wanneer deze verouderd zijn, zakt de prijs van je huis enorm. Potentiële kopers moeten toch rekening houden met een renovatie wat hun ook nog een paar duizend euro zal gaan kosten. Uiteraard zou je dit als laatste stap kunnen doen, want een badkamer of keuken is een flinke uitgave en moet bij de smaak van de nieuwe kopers passen. Wanneer je het puur doet om de marktwaarde te verhogen (en als het dus echt nodig is!) kun je een badkamer of keuken in neutrale kleuren uitkiezen zonder te veel poespas. Zo kun je zonder al te veel zorgen een verbouwing plannen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide