1302
Zelf je huis verkopen? Zorg voor goede foto’s!
Gepubliceerd: 24-08-2021 Laatste update: 28-08-2023

De huizenmarkt blijft verder stijgen, het kan niet gek genoeg. Huizen worden tegenwoordig voor steeds hogere prijzen verkocht en dat zet mensen aan het twijfelen om ook hun huis te verkopen. Regelmatig wordt er een gok genomen door het huidige huis te verkopen en door vervolgens een periode te huren totdat de vraag in de huizenmarkt is gedaald waardoor de verkoopprijzen dalen. Of dat ook echt gaat gebeuren weet helaas niemand.

Steeds meer mensen kiezen voor het zelf verkopen van hun woning omdat dit veel geld bespaart. Om je huis goed te kunnen verkopen zijn goede foto’s enorm belangrijk voor het creëren van de juiste sfeer. In dit artikel geven je tips voor het maken van goede foto’s en de voorbereiding die je hiervoor kunt treffen!

Opruimen

Voor het kunnen maken van goede foto’s is het belangrijk dat jehuis allereerst goed is opgeruimd en ook “af” is. Zorg ervoor dat alles goed is afgemonteerd en er bijvoorbeeld geen kapotte keukenkastjes zijn of losse wc potten. Witte muren, een net opgemaakt bed en bloemen op tafel zorgen ervoor dat het huis een fris uiterlijk heeft. Voorkom rommel in en rondom het huis, er worden namelijk van zowel de binnen- als de buitenkant foto’s gemaakt om het huis goed in de verkoop te zetten. Zorg dat alle schoenen keurig zijn opgeruimd, de kapstok leeg is maar denk ook aan het opbergen van bijvoorbeeld alle accessoires in de badkamer zodat het er clean uit ziet.

inspiratiebrochures1.png

Geen persoonlijke spullen

Persoonlijke spullen kunnen soms nét iets te persoonlijk zijn. Bij het verkopen van je huis is het belangrijk om alle persoonlijke spullen weg te halen zoals foto’s, schilderijen maak ook de spullen van je huisdier zodat een nieuwe bewoner zich ook echt op zijn of haar manier kan thuis voelen.

Realistische foto’s zonder groothoeklens

Het maken van extreem brede foto’s met een groothoeklens is verleden tijd. Mensen vinden het niet prettig om een huis te bezichtigen die in werkelijkheid de helft zo groot is dan het werkelijk lijkt.Maak realistische foto’s zodat de potentiële koper een juiste verwachting kan scheppen.

Houd je aan de regels

Voordat je de foto’s gaat maken is het belangrijk om je eerst in de regels te verdiepen waaraan de foto’s moeten voldoen. Wanneer je jouw huis via Funda verkoopt is het bijvoorbeeld belangrijk dat de foto’s waarheidsgetrouw zijn en een waarheidsgetrouw beeld schetsen. Zo kan het bijvoorbeeld niet zijn dat gebreken in of rondom de woning worden weggehaald in fotobewerkingsprogramma. 

Zorg voor veel licht

Foto’s maken met mooi weer zorgt in de praktijk voor mooiere foto’s. Helaas heb je het weer in Nederland niet altijd in de hand, wat je wel altijd kunt doen is zoveel mogelijk licht creëren! Dit kun je eenvoudig doen door alle gordijnen en luxaflex open te zetten zodat er zoveel mogelijk licht naar binnen kan schijnen. Wanneer er te weinig licht is kan er altijd een extra lamp worden aangezet voor meer licht.

Zelf perfecte foto’s maken

Het mooiste is natuurlijk om een professionele camera te gebruiken voor het maken van perfecte foto’s, helaas heeft niet iedereen het budget en de skills om dit te gebruiken. Gelukkig kan je tegenwoordig ook met je Smartphone een prima foto maken omdat deze beschikken over goede camera’s. Zo kan je met een refurbished iPhone 11 al perfecte foto’s maken die goed genoeg zijn om je huis in de verkoop te plaatsen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide