2878
Waar let je op tijdens het uitzoeken van een makelaar?
Gepubliceerd: 23-10-2018

Wil je een nieuwe woning aankopen of je huidige woning verkopen? Het inschakelen van een makelaar biedt een aantal voordelen met zich mee. Zo is een makelaar op de hoogte van de lokale markt zodat je er zeker van kan zijn dat je je huis voor een goede prijs verkoopt. Naast de benodigde expertise beschikt een makelaar ook over een groot netwerk aan potentiële (ver)kopers. Lokale marktkennis + netwerk zijn twee belangrijke ingrediënten voor een succesvolle aan- of verkoop van een woning.

 

#1: Bekijk de ervaringen & beoordelingen

inspiratiebrochures1.png

Om een goede indruk te krijgen van een makelaar kan je online zoeken naar recensies. Als je op de naam van een makelaar zoekt, kan je kijken of er beoordelingen zijn bij de ‘Google Mijn Bedrijf’ vermelding aan de rechterkant van je beeldscherm.

Ook zijn er diverse review websites waar je het aanbod van makelaarskantoren kan filteren op provincie- of stadsniveau. Zoek je een makelaar Almere? Kijk dan eens op Wieisdebestemakelaar.nl. De 4 Linden is in 2017 verkozen tot de beste makelaar in Almere, hier zie je de recensies. Voor andere regio’s vind je op deze website ook tal van beoordelingen.

#2: Vraag rond bij familie en vrienden

Heb je vrienden of familie in dezelfde regio wonen als waar je je huis wilt verkopen of aankopen? Vraag naar hun ervaringen. Niet alleen naar de ervaringen met een makelaarskantoor in het specifiek maar ook naar wat de verschillende constructies zijn voor tarieven, wat handige vragen zijn tijdens het kennismakingsgesprek met een makelaar, etc. 

Let op: vraag ook na in wat voor prijssegment het huis van een familielid, vriend of vriendin valt. Sommige makelaarskantoren richten zich specifiek op een bepaald prijssegment binnen een markt.

#3: Vertrouw op je gevoel

Als een verhaal te goed klinkt om waar te zijn dan is dit veelal ook zo. Creëert een makelaar een verwachting die zeer onrealistisch lijkt, bijvoorbeeld door een te verwachte verkoopsom te schetsen die ver boven je verwachting ligt, vraag dan eerst waarom een makelaar denkt dat dit haalbaar is.

Het kan voorkomen dat een makelaar een bepaalde verkoopprijs van een woning tijdens een kennismakingsgesprek noemt die nader in de praktijk niet haalbaar is. Je maakt dan wel een keuze op basis van deze verwachting. Klikt het niet? Kies dan voor een andere makelaar. Vertrouw op je gevoel.In dit artikel van Business Insider worden een aantal tips beschreven met hoe je zorgt voor een goede samenwerking met een makelaar.

Een huis kopen of verkopen doe je slechts een aantal keer. Zorg dat je tijdens een kennismakingsgesprek met een makelaar je wensen en verwachtingen duidelijk communiceert. Een makelaar levert extra waarde op. Verdiep je in de beoordelingen en neem rustig de tijd om al je vragen te stellen. Vertrouw op je gevoel en maak de juiste keuze.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide