1230
Verhuizen met een investeerder: voordelen voor uw portemonnee
Gepubliceerd: 30-11-2021 Laatste update: 01-12-2021

Veel mensen zien ertegenop: verhuizen. Naast de dagelijkse werkzaamheden en een fulltimebaan moeten mensen die willen verhuizen tijd zien te vinden om alles te regelen. Het lijkt wel onmogelijk om het gehele verhuisproces te doorlopen zonder te veel stress, tegenvallen en problemen. Ook zijn er altijd spanningen in de markt mocht er een crisis uitbreken, waarvan velen verwachten dat deze op elk moment kan gaan plaatsvinden. Na het kopen van een nieuw huis moet u uw oude huis verkopen, alle hypotheken en verzekeringen afsluiten en checken, eventueel verbouwen of nieuwe inrichtingen aan het nieuwe huis en al uw spullen inpakken en verhuizen.

Een investeerder in vastgoed kan u helpen bij kopen en verkopen van huizen. Op dat gebied hoeft u geen zorgen meer te maken als u bij de verhuizing de aankoop en verkoop van uw huis in de handen laat van een investeerder. Samenwerken met een investeerder geeft voordelen voor uw portemonnee en uw welzijn op het gebied van stress. De verkoop verloopt vlot, biedt meer zekerheid en de voorwaarden zijn vaak flexibeler. Zo wordt er vaak de optie aangeboden om het huis (tijdelijk) terug te huren en kunt u zelf bepalen wat de gewenste passeerdatum bij de notaris is.

Verhuisproces met investeerder

Als u wilt verhuizen moet u als eerst opzoek naar een nieuwe woning die volstaat aan uw nieuwe wensen. In deze tijd en de huidige staat van de woningmarkt is het slim om eerst een huis te kopen voordat u uw oude huis verkoopt. De kans dat u uw oude huis verkoopt is namelijk veel groter dan dat de aankoop van een nieuw huis doorgaat in deze staat van de woningmarkt. Als u helemaal zeker wilt zijn van een zorgeloze verkoop en aankoop kunt u terecht bij een vastgoedinvesteerder.

inspiratiebrochures1.png

Een vastgoedinvesteerder helpt u bij het verkopen van uw oude huis en het aankopen van een nieuw huis. Dit betekent dat u niet meer duizenden euro’s aan verkoop- en aankoopmakelaars hoeft te betalen. De investeerder bouwt een portefeuille op door huizen in te kopen en te verkopen. Door uw huis te verkopen aan een investeerder kunt u dus uw oude huis verkopen en een nieuw huis huren of kopen vanuit de portefeuille van de investeerder. Dit is natuurlijk niet altijd het geval. In de praktijk worden huizen uitsluitend verkocht en heeft de verkopende partij enkel de wens om een huis snel te verkopen.

Waarom verhuizen met een investeerder?

Met uw vastgoedinvesteerder bespreekt u uw wensen en voorwaarden voor de verkoop van uw oude huis en de aankoop van uw nieuwe huis. De investeerder zal een marktconform bod uitbrengen op uw oude huis en mogelijk voor u nieuwe huizen aanbieden die u kunt huren of kopen. Een investeerder is erg flexibel dus u kunt de verkoop en aankoop binnen één week geregeld hebben. In de praktijk worden woningen uitsluitend verkocht aan investeerders. Maar veel beleggingsmaatschappijen of opkopende vastgoedbedrijven bieden dus meer toegevoegde waarde door ook mee te denken en te helpen door andere woningtypen aan te bieden die u kunt huren of  kopen. Het verkopen van een huis aan een gerenommeerd vastgoedbedrijf is dus wel iets anders als een losse verkoop aan een beginnende of kleinere investeerder.

Dankzij de verkoop aan een investeerder kunt u zich richten op belangrijkste zaken:

  • Nieuw huis kopen
  • Verbouwen/ inrichten nieuw huis
  • Hypotheken en verzekeringen regelen
  • Spullen inpakken
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide