475
Volg dit stappenplan om je huis te verkopen

Heb je een nieuwe baan gekregen in een nieuwe stad? Of wil je simpelweg ergens anders gaan wonen? Dan dien je eerst je woning te verkopen. Op voorhand kan dit een lastig proces lijken. 

Gelukkig valt dit wel mee wanneer je weet wat je te doen staat. In deze blog hebben we een stappenplan voor je bedacht zodat een huis verkopen een stuk makkelijker voor je wordt.

Je huis gereed maken voor verkoop

De eerste stap je die moet zetten om je huis te verkopen, is ervoor zorgen dat het er goed uitziet. Hierbij kun je denken aan kleine reparaties die gedaan moeten worden en ook schoonmaakwerkzaamheden zoals binnen schilderen. Minpuntjes die je nu als iets ‘normaals’ ziet, zullen ook opvallen bij potentiële kopers. Zorg er dus voor dat bijvoorbeeld de tuin er netjes uitziet door beplanting te verwijderen en het gras te maaien. Ook kun je ervoor zorgen dat de verlichting goed werkt en het interieur er netjes uitziet.

banner-woontrends-2024-mag.png

Naar een makelaar zoeken

De tweede stap die je moet zetten, is op zoek te gaan naar een makelaar. Makelaars zoals KIJCK.nl zijn namelijk experts in het verkopen van woningen. Ze beschikken over een netwerk dat erg wijd strekt, waardoor binnen mum van tijd biedingen binnen zullen stromen. Bovendien zijn makelaars ook goede tussenpersonen waarvan je gebruik kunt maken tijdens onderhandelingen. Op deze manier weet je dus dat je een goede prijs voor je woning zal ontvangen vergeleken met wanneer je alles zelf had moeten regelen.

Neem de biedingen door

Nadat je een makelaar hebt gevonden, is het alleen nog maar wachten op biedingen. Zorg er dus voor dat je deze goed doorneemt. Let vooral op de kant van de overeenkomst waarin staat wat de koper en jij precies van elkaar verwachten. Kijk hierbij goed of je het eens bent met alles wat erin staat. Ook is het belangrijk dat je let op eventuele afspraken die gemaakt zijn met betrekking tot onderhoud of reparaties. Vanzelfsprekend dien je ook akkoord te gaan met de afgesproken prijs.

Regel al het papierwerk

Tot slot dien je nog het nodige papierwerk te regelen. Check hierbij of alle gegevens en informatie kloppend zijn, zoals persoonsgegevens en betalingsgegevens. Ook is het belangrijk om een overeenkomst op te stellen en deze door beide partijen te laten ondertekenen. Hiermee is het verkoopproces dan afgerond en kan je uitkijken naar je nieuwe woning.

Al met al heb je in deze blog geleerd hoe je je woning het beste kunt verkopen. Volg de stappen die hierboven worden beschreven en je bent binnen no-time klaar om je oude woning vaarwel te zeggen. Wij wensen je alvast veel succes met het toepassen van dit stappenplan.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide