735
Makelaar helpt je met de koop, verkoop en taxatie van jouw woning
Gepubliceerd: 07-12-2022 Laatste update: 19-12-2022

Eindelijk is het zover: je hebt genoeg gespaard en je hebt een stabiel inkomen, dus ga je op zoek naar jouw droomwoning. De zoektocht naar dé ideale woning kan letterlijk voelen als een speld in een hooiberg zoeken.

Het aanbod is enorm en er komen een hoop andere zaken om de hoek kijken. Denk aan bezichtigingen en de financiering. Om deze zoektocht een stuk aangenamer te maken, is het aan te raden om een makelaar in Zeewolde in de arm te nemen.  

Woning verkopen of aankopen

Het eerste waar mensen aan denken bij een makelaar is de verkoop van een woning. De verkoop van een woning is namelijk geen gemakkelijke taak, daarom schakelen veel mensen de hulp in van een makelaar. De makelaar neemt een flink aantal werkzaamheden over van de huiseigenaren, denk hierbij aan: het geven van advies over de verkoopprijs, het zoeken naar potentiële kopers, het onderhandelen met potentiële kopers en het regelen van notariële en juridische bijkomstigheden.

Waar een makelaar in Zeewolde je echter ook mee kan helpen is het kopen van een woning. Deze vorm van makelaardij komt wel wat minder frequent voor. Hierbij helpt de makelaar met het uitzoeken van woningen die aan jouw wensen voldoen. Hij regelt bezichtigingen van woningen die in de smaak vallen en neemt de onderhandelingen, notariële en juridische zaken van je over.

Een officiële taxatie van de woning is vaak verplicht voor een hypotheek

De waarde van je huidige woning of jouw toekomstige, kan bepaald worden via een taxatie. Wil je een huis kopen, dan is de taxatie een verplicht onderdeel om je hypotheek aan te vragen. Wil je niet verhuizen maar wel een lagere hypotheekrente? Een taxatie kan ervoor zorgen dat jouw hypotheekrente daalt. Als je je huis in de verkoop zet vormt een waardebepaling een basis voor de te vragen verkoopprijs. Een makelaar in Zeewolde helpt je hierbij graag.

Makelaar Zeewolde helpt je met de bouwkundige keuring aanvragen

Bij de koop van een woning wil je natuurlijk ook weten in welke staat de woning zich bevindt. Niet alles kan in één bezichtiging ontdekt worden. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat jouw woning in een goede staat is en dit voordeel wil gebruiken voor de verkoop van je huidige woning.

Om dit aan te tonen kan er een bouwkundige keuring aangevraagd worden. De makelaars in Zeewolde ondersteunen je hierbij graag. In een bouwkundig rapport komt onder andere te staan: de directe kosten om de woning op te knappen, de kosten die op termijn verwacht worden en de kosten voor woningvebeteringen. Tegenwoordig wordt ook een stuk verduurzaming opgenomen in het bouwkundig rapport. Erg handig met de alsmaar stijgende energieprijzen.

Extra diensten die je bij een makelaar in Zeewolde kan aanvragen

Naast bovengenoemde diensten kan een makelaar in Zeewolde je nog meer bieden. De makelaar kan bijvoorbeeld helpen met het uitzoeken van een geschikte hypotheek. Een ander voorbeeld is het uitzoeken van de juiste verzekering(en). Een opstalverzekering of woonhuisverzekering is verplicht en een inboedelverzekering is optioneel. Of je nu een huis wilt verkopen, aankopen of één van de andere diensten wilt aanvragen, neem contact op met een makelaar in Zeewolde.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide