959
Een huis verkopen via Funda: hoe werkt dat?

Ben je op zoek naar de beste manier om jouw huis te verkopen? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan Funda. En dat is niet gek, want met ongeveer 5 miljoen bezoekers per maand is Funda het populairste en meest bekende woningplatform van Nederland. Door jouw woning op Funda te plaatsen vergroot je je verkoopkansen dan ook enorm. Wanneer je wilt adverteren via Funda zul je hiervoor wel de hulp van een verkoopmakelaar moeten inschakelen.

Bij iQ Makelaars helpen we je daarbij graag! Als verkoopmakelaar zorgen wij ervoor dat jouw woning alle online aandacht krijgt die het nodig heeft, en bovendien helpen we je bij de onderhandelingen en verdere juridische afwikkelingen. 

Bepalen van de verkoopprijs

Voordat jouw woning op Funda komt te staan is het natuurlijk belangrijk om een reële verkoopprijs te bepalen. Hierbij kan een makelaar je goed helpen. Via een waardebepaling wordt geschat wat jouw woning waard is, rekening houdend met de recente ontwikkelingen van de huizenmarkt. Het is dan ook belangrijk om voor een lokale makelaar te kiezen, omdat deze meer kennis heeft van de lokale woningmarkt. Een goede prijsstelling kan nét het verschil maken. De prijscategorie op Funda waar jouw woning binnenvalt, oplopend per €25000, is dan ook van grote invloed op de online aandacht die de woning krijgt. In overleg met een makelaar kan het beste bepaald worden welk prijskaartje er aan jouw woning komt te hangen. iQ Makelaars baseert zich bij de waardebepaling altijd op verschillende factoren, zoals de woningkenmerken, de huidige woningmarkt, Kadaster en Calcasa. Zo zorgen we er altijd voor dat jouw woning voor een realistische prijs op Funda komt te staan. 

 

Creëren van de advertentie

Nadat de prijs bepaald is moet er een mooie Funda advertentie voor de woning ingericht worden. Essentieel onderdeel hiervan is natuurlijk de fotografie, ook wel het visitekaartje van de woning. Voor het beste resultaat kan het nodig zijn om bepaalde spullen op te bergen, meubilair te herschikken, of bepaalde muren te verven. Bovendien komt de woning het beste over op beeld wanneer het weer goed is. Een makelaar kan je hierin goed ondersteunen. Bij iQ Makelaars bieden we altijd vrijblijvend interieuradvies en professionele fotografie. Bovendien zijn we flexibel in de planning, zodat de foto’s altijd op een overwegend zonnige dag gemaakt worden. Naast de fotografie is ook het schrijven van een verkooptekst een belangrijk element in het creëren van een Funda advertentie. Als verkoper kun je hier natuurlijk goed bij helpen, aangezien jij precies weet wat de grootste pluspunten van het huis zijn,en waarom je zelf destijds voor deze woning hebt gekozen. Hierdoor raken geïnteresseerden vaak sneller overtuigd! 

Marketing via Funda

Zodra alles in orde is kan de woning op Funda geplaatst worden door jouw makelaar.Naast de reguliere advertentie biedt Funda ook de optie ‘Toppositie’ aan. Voor een extra bedrag wordt jouw woning één of meerdere weken bovenaan getoond binnen de zoekcategorie. Zo staat de advertentie écht in de schijnwerpers en is hij nog zichtbaarder voor potentiële kopers. Deze functie kan ten allen tijden op Funda ingezet worden. Informeer naar de mogelijkheden en de kosten bij jouw verkoopmakelaar. 

Onderhandelingen en overdracht

Het is zover: een openingsbod is binnen! In overleg met de makelaar kun je ervoor kiezen om dit bod te accepteren, af te wijzenóf om een tegenvoorstel te doen. Bij iQ Makelaars snappen we dat je natuurlijk het liefst de hoofdprijs wil voor jouw huis!Gelukkig heeft een verkoopmakelaar veel ervaring met het onderhandelingsproces, en weet deze dus ook precies hoe dit het beste aangepakt kan worden. Zodra er overeenstemming is over de prijs is het van belang dat er snel een koopovereenkomst opgesteld wordt, zodat de koper geen kans heeft om nog van gedachten te veranderen. iQ Makelaars zorgt daarom altijd voor een juridisch waterdichte koopovereenkomst binnen 48 uur. Als makelaar ondersteunen we je ook bij de verdere afwikkelingen, zoals de overdracht bij de notaris en de oplevering. 

iQ Makelaars: No Cure No Pay

Het verkoopproces van een woning via Funda hoeft niet ingewikkeld te zijn, mits je de juiste makelaar kiest. Bij iQ Makelaars gaan we altijd voor 100% klanttevredenheid. Dit doen we niet alleen door onze specialistische kennis en persoonlijke ondersteuning, maar ook door onze No Cure No Pay werkwijze. Hierdoor betaal je bij ons geen opstart- of intrekkingskosten, en loop je dus ook veel minder risico. Wil jij graag je huis via Funda verkopen, en ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij iQ Makelaars? Neem dan gerust contact op, of neem een kijkje op onze website. We staan je graag te woord!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners