316
De nieuwe trend: Onderhands je huis verkopen en terughuren
Gepubliceerd: 29-11-2023

Stel je voor: je wilt je huis verkopen, maar ziet op tegen de rompslomp van bezichtigingen en het eindeloze wachten op de juiste koper. Of misschien heb je snel geld nodig, maar wil je niet verhuizen. Klinkt bekend? Dan zijn er twee minder conventionele, maar zeker interessante opties: het onderhands aanbieden van je woning en het verkopen van je huis om het vervolgens terug te huren. Wij vertellen je er in dit artikel meer over.

Wat is onderhands woningaanbod?

Bij onderhands verkopen, omzeil je de openbare markt en verkoop je direct aan een geïnteresseerde koper. Dit is ideaal als je snelheid en discretie belangrijk vindt. Geen open huizen, geen gedoe met talloze bezoekers die door je woonkamer wandelen en geen eindeloze onderhandelingen. Kortom, een stille deal waarbij jij de touwtjes in handen hebt.

Het voordeel van onderhands verkopen

  • Supersnel: Voor je het weet, is de deal beklonken.
  • Discreet: Alleen jij, de koper en de makelaar weten ervan.
  • Makkelijk: Directe lijnen, geen tussenpersonen.

Huis verkopen en terughuren: een slimme zet

Nu komt het interessante deel: je huis snel verkopen en het terug huren. Dit klinkt misschien als een dansje rond de hete brij, maar het is eigenlijk een slimme manier om aan geld te komen zonder je thuis te verliezen. Ideaal voor wie bijvoorbeeld met pensioen gaat of wat extra geld nodig heeft voor een nieuwe onderneming.

banner-woontrends-2024-mag.png

Hoe werkt het?

Je huis verkopen en toch de vertrouwde muren om je heen houden, klinkt dat niet als muziek in je oren? Dat is precies wat je doet met je huis verkopen en terughuren. In plaats van na de verkoop op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen, teken je gewoon een huurcontract voor je huidige woning. Zo verandert jouw huis van jouw eigendom naar een comfortabele huurwoning.

Het mooie hiervan is dat je profiteert van het vrijgekomen kapitaal uit de verkoop, terwijl je levensstijl onveranderd blijft. Geen gedoe met verhuisdozen, geen afscheid van buren of de tuin waar je zoveel tijd in hebt gestoken. Alles blijft zoals het is, alleen je financiële situatie verbetert.

Deze optie is ideaal als je wat extra geld wilt vrijmaken, maar toch in je vertrouwde huis wilt blijven wonen. Het is perfect voor senioren die in hun vertrouwde omgeving willen blijven, of voor huiseigenaren die tijdelijke financiële flexibiliteit nodig hebben.

De voordelen van je woning terughuren

  • Financiële ruimte: Je vermogen bestaat niet langer alleen uit stenen en cement.
  • Vertrouwde omgeving: Je eigen koffiemok blijft op dezelfde plank.
  • Toekomsmuziek: Later verhuizen? Kan altijd.

Belangrijke overwegingen

Voordat je deze sprong in het diepe waagt, is het belangrijk alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Dit is niet een beslissing die je even tussen twee kopjes koffie door maakt. Een goed gesprek met een vastgoedexpert kan wonderen doen voor je besluitvorming.

Of je nu op zoek bent naar een snelle verkoop zonder poespas of naar een manier om in je huis te blijven zonder gebonden te zijn aan een zware hypotheek, deze twee opties zijn het overdenken waard. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide