Woon jij in Amsterdam en wil jij je huis gaan verkopen? Dan zul jij geen moeite hebben om je huis te verkopen. Toch wil je natuurlijk dat jouw huis zoveel mogelijk opbrengt en dat je er zoveel mogelijk uit kunt halen. Maar hoe kun je de waarde van jouw huis verhogen? In dit artikel geven we 3 tips om de waarde van je huis te verhogen.

Wil je meer interesse in de verkoop van jouw woning?  Meer nieuwsbrief inschrijvingen? Meer leads? Meer offerte-aanvragen? Met het inzetten van Facebook adverteren kun je heel effectief en heel gericht jouw doelgroep benaderen. Facebook is nog steeds een enorm machtig podium om nieuwe klanten te vinden en om in contact te treden met je doelgroep. Ook al zijn er bronnen die beweren dat Facebook in kracht afneemt, dan nog is het een enorm machtig medium met enorm veel bereik wereldwijd!

Een makelaar in handen nemen om je woning te verkopen kost veel geld. Terwijl de één dit graag overheeft voor het werk dat de makelaar doet, ziet de ander het als een leuke uitdaging om zelf aan de slag te gaan. Als je het goed aanpakt kun je inderdaad flink wat geld besparen! Wij geven je tips.

Ben je op zoek naar een huis in Almere, of wil je je eigen huis verkopen? Dan komt er veel op je af. Niet alleen de emotionele kant van een verhuizing, maar ook de nodige praktische zaken. Want wat is je huis bijvoorbeeld waard? Wat zijn je kansen op de actuele woningmarkt, en hoe kun je je woning het best presenteren? Een makelaar kan je daarbij helpen. Maar hoe vind je een goede makelaar Almere? Doe je voordeel met de volgende tips.

Wil je een nieuwe woning aankopen of je huidige woning verkopen? Het inschakelen van een makelaar biedt een aantal voordelen met zich mee. Zo is een makelaar op de hoogte van de lokale markt zodat je er zeker van kan zijn dat je je huis voor een goede prijs verkoopt. Naast de benodigde expertise beschikt een makelaar ook over een groot netwerk aan potentiële (ver)kopers. Lokale marktkennis + netwerk zijn twee belangrijke ingrediënten voor een succesvolle aan- of verkoop van een woning.

De geur van verse koffie en warme appeltaart. Wat verse bloemen en een opgeruimd huis. Iedereen kent ze wel, de trucs voor een gezellige sfeer in huis waardoor een potentiële koper zich thuis voelt en sneller tot de koop overgaat. Helaas zijn deze foefjes allang niet meer genoeg. Mensen worden steeds kritischer. En daarom is juist die eerste indruk op de koper zo belangrijk. Een tweede kans is er niet.

De waarde van een woning is het bedrag dat de markt ervoor over heeft. De meest nauwkeurige manier om deze waarde te achterhalen zonder of voordat een daadwerkelijke verkoop plaatsvindt is een taxatie door een gecertificeerd taxateur. De taxateur stelt na inspectie een taxatierapport op, dat afhankelijk van het doel hierna nog wordt gevalideerd door het NWWI. In het taxatierapport worden zoveel mogelijk zaken meegenomen die van invloed kunnen zijn op de woningwaarde. De taxatierapporten zijn grotendeels gestandaardiseerd en moeten ondubbelzinnig en duidelijk zijn, zodat het ook voor leken te begrijpen is.

In deze digitale tijd worden meer en meer markten naar de online wereld verplaatst. Zo ook de huizenmarkt. Maar om je aanbod tot een succesvolle verkoop te voltooien, vraagt een online verkoop wel een iets andere aanpak. Zo worden foto’s natuurlijk steeds belangrijker. En voor die foto’s hoef je echt geen expert in te huren. Nee, met deze tips maak je die foto’s gewoon zelf!

We leven tegenwoordig in een 24 uurs economie. We kunnen altijd wel ergens terecht om onze boodschappen te doen, om te tanken en zelfs onze auto verkopen kan binnen 24 uur.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om binnen 24 uur je huis te verkopen. En dat is vrij bijzonder. Bel maar eens een makelaar op met de vraag of deze je huis wilt verkopen. Er is nauwelijks een makelaar te vinden welke binnen 2 weken je woning kan komen bekijken. En als de makelaar dan eindelijk langs geweest is dan laat deze je doodleuk een paar weken wachten om zijn taxatie of waardebepaling aan je door te geven. Waarna eindelijk het verkoopproces van je woning gestart kan worden.

In bepaalde situaties heb je simpelweg niet de tijd om voor de verkoop van je huis het traditionele pad van de makelaar te bewandelen. Dergelijke situaties zijn als je een executieverkoop wilt voorkomen, het huis verkopen bij scheiding, bij dubbele maandlasten, bij emigratie of bij een erfenis.

In dergelijke situaties bieden gespecialiseerde huizenopkopers uitkomst. Zij beschikken over eigen vermogen waardoor zij zonder financieringsvoorbehoud een bod op de woning kunnen uitbrengen. Omdat heel de bedrijfsvoering is ingericht om snel te handelen kan de verkoop van een woning vaak al binnen 24 uur helemaal rond zijn. Dat is vanaf het moment dat je een bod op je huis aanvraagt en het gestort krijgen van het geld op je rekening.

Een bijkomende voordeel van je huis snel verkopen via een huizenopkoper is dat je gigantisch op de kosten bespaart. Als je je huis via de makelaar zou verkopen dan ben je echt duizenden euro’s kwijt aan courtagekosten (makelaarskosten). Daarboven op krijg je vaak nog te maken met de kosten voor de promotie via Funda en anderen huizensites. En krijg je als verkopende partij ook nog eens een deel van de notariskosten in rekening gebracht. Indien je je huis verkoopt via een huizenopkoper dan heb je al deze kosten niet dus dat is snel verdient.