Geniet jij ook altijd zo van die paar weekjes vakantie. Lekker even weg van huis, even tot rust komen in een vakantiehuisje en de boel de boel laten. Heerlijk natuurlijk maar een paar weekjes per jaar is eigenlijk veel te kort. Waarom zou je niet veel vaker of misschien zelfs permanent een soort van vakantiegevoel creëren, bijvoorbeeld door te gaan wonen in een houten chalet.

 

Bij een chalet denk je al snel aan vakantie. Zomers lekker een glaasje wijn op je houten veranda voor je chalet of in de winter genieten van een knisperend haardvuur. Een houten chalet is een prima alternatief voor een stenen woning. Wij zetten een paar voordelen op een rijtje.

Een gezellige en sfeervolle uitstraling
Hout is een natuurlijk materiaal en daarom oogt een chalet heel gezellig en warm. Hout combineert ook erg mooi met een groene omgeving.

Duurzaam en natuurlijk
Wanneer je een chalet van hout bouwt werk je met een duurzaam en natuurlijk materiaal. Voor elke boom die gekapt wordt voor de bouw van een chalet wordt direct een nieuwe boom terug geplaatst. Het restafval is prima weer te hergebruiken. Hout is, wanneer het goed behandeld wordt, ook een zeer duurzaam materiaal wanneer we het hebben over de levensduur. Hout gaat jaren mee en blijft bij goed onderhoud ook jaren mooi!

Goede isolatie
Hout heeft een goede isolerende werking. Steen is kil en koud maar hout kan heel goed warmte vasthouden. Daar profiteer je het hele jaar door van omdat hout langzaam afkoelt en langzaam opwarmt. Je kunt in een houten chalet de stookkosten dus laag houden.

Korte bouwtijd
Een houten chalet kan vergeleken met een stenen chalet veel sneller gebouwd worden. Of je een chalet nu als extra woning wilt laten bouwen of als permanent woonhuis. Binnen no time kan jij genieten van een heerlijk vakantiegevoel.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden neem dan eens een kijkje op de website van Stekelbos. Naast alle praktische informatie kan je ook een chalet kopen bij stekelbos. Of je nou op zoek bent naar een nieuw of tweedehands chalet. Bij Stekelbos vind je een ruime keuze aan chalets in verschillende prijsklassen en stijlen.

Ook leuk om te lezen