174
Wat kost een aankoopmakelaar?

Ben je van plan een nieuw huis te kopen? Dan heb je er wellicht aan gedacht om dit samen met een aankoopmakelaar te doen. Het inschakelen van een aankoopmakelaar bij het kopen van een huis vergroot je kansen op het vinden van jouw droomhuis, en bovendien neemt een makelaar je veel werk uit handen. Uiteraard zijn de diensten van een aankoopmakelaar niet gratis, maar de kosten van een goede aankoopmakelaar zijn het zeker waard. In dit artikel, aangeboden door iQ Makelaars, lees je meer over de kosten en diensten van een aankoopmakelaar.

Vast bedrag of courtage?

Er zijn verschillende soorten aankoopmakelaars die ook verschillende soorten kosten rekenen. In sommige gevallen wordt een vast bedrag gevraagd, waardoor je van tevoren weet hoeveel je gaat betalen. Veel andere aankoopmakelaars rekenen courtage over het onderhandelingsresultaat. Dit houdt in dat de makelaar een bepaald percentage ontvangt van de oorspronkelijke vraagprijs min de uiteindelijke koopsom. Hierdoor heeft jouw aankoopmakelaar er net als jij baat bij om op een zo laag mogelijke aankoopprijs uit te komen. Uiteindelijk maakt een lagere prijs de hogere makelaarskosten ruimschoots goed.

Naast het soort tarief dat een makelaar rekent, is het altijd belangrijk om duidelijk te weten wat je voor dat tarief krijgt. Soms zitten bepaalde extra diensten, zoals het begeleiden bij bezichtigingen, niet bij het standaardtarief in. Vaak ben je ook vrij om sommige dingen, zoals het zoeken naar woningen, zelf te doen, en dit zal ook worden doorgewerkt in de prijs. Door met meerdere aankoopmakelaars in gesprek te gaan kun je al snel een vergelijking maken en kiezen voor de optie die het beste bij jou past. 

Voordelen van een aankoopmakelaar

Het kopen van een huis is uiteraard een grote stap waar vaak meer bij komt kijken dan je denkt. Een aankoopmakelaar neemt je veel werk en zorgen uit handen, mede door zijn specialistische kennis en ervaring.Tijdens een bezichtiging kan een aankoopmakelaar je goed adviseren over de prijs en bouwkundige aspecten van een woning. Bovendien kan een aankoopmakelaar namens jou de onderhandelingen voeren, waardoor je zeker weet dat je nooit te veel betaalt. Dankzij het uitgebreide netwerk van een makelaar, ben je tevens als eerste op de hoogte van het nieuwe woningaanbod.

iQ Makelaars: dé aankoopmakelaar van Nederland!

iQ Makelaars treed graag op als jouw aankoopmakelaar bij het kopen van een nieuwe woning. Als aankoopmakelaar helpen we je bij het vinden van jouw droomhuis, en zorgen we ervoor dat je deze voor de beste prijs kunt aankopen. Dankzij onze lokale marktkennis en jarenlange ervaring kunnen we je gedurende het hele aankoopproces voorzien van advies en begeleiding. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken. Als aankoopmakelaar doen we er alles aan om jouw woonwensen te vervullen, en dat voor een zeer scherp makelaarstarief! Neem gerust contact op met iQ Makelaars voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners