1767
Verhuizen
Gepubliceerd: 30-08-2012 Laatste update: 17-10-2017

Gaat u binnenkort verhuizen dan staat er een hele hectische tijd voor de deur. Sommige dingen vergeet je dan gemakkelijk.. Hier een lijstje met punten waar u wanneer aan moet denken.

Wat te doen als u weet dat u gaat verhuizen?
Afspraak maken met uw verhuizer, huur oude woning opzeggen, verhuizing van de telefoon aanvragen, informeren naar mogelijkheden van en verbouwingsregelingen, verhuisverlof regelen met werkgever, maten van het nieuwe huis opnemen, verhuisbericht postkantoor

1 maand voor de verhuizing
Kinderen aanmelden bij de nieuwe school, verzekeringen regelen, aansluiting elektra, gas en water oude woning opzeggen, aansluiting elektra, gas en water nieuwe woning regelen.

inspiratiebrochures1.png

De laatste 2 weken voor de verhuizing
Adreswijzigingen versturen, opvang van de kinderen en/of huisdieren voor op de verhuisdag regelen, bibliotheekboeken en/of videobanden terug brengen, beginnen met inpakken.

De laatste dag(en) voor de verhuizing
Het nieuwe huis schoonmaken en kamers merken voor de verhuizers, alles inpakken en van stickers voorzien wat u niet tot op het laatse moment nodig heeft, koelkast ontdooien en schoonmaken, uitneembare meubelen uit elkaar halen.

De verhuisdag
Alle sleutels geld en betaalcheques in de handbagage, huis controleren op achtergebleven spullen, meterstanden opnemen, gas en elektra afsluiten, alle ramen en de deuren goed afsluiten ,sleutel afgeven aan de huismeester of de nieuwe bewoners.

Na aankomst in de nieuwe woning
Alles zo veel mogelijk op de juiste plaats laten neerzetten, alle uitgepakte zaken op eventuele verhuisschade controleren, slaapkamergordijnen ophangen, koelkast en vrieskist een dag rust geven alvorens in te schakelen, eventuele verhuisschade melden aan uw erkende verhuizer, binnen 5 dagen na de verhuizing aangifte van adreswijziging doen bij de afdeling Burgerzaken van uw (nieuwe) woongemeente

Wie stuurt u een verhuisbericht?
Uw werkgever, Familie Vrienden en kennissen, Buren, Zakenrelaties, De gemeente, belasingdienst. Uw huisarts, specialist, tandarts, apotheek, ziekenfonds/ziektekostenverzekering. Diverse verzekeringsinstanties, bank/giro, notaris, vaste leveranciers, De school, Verenigingen, vakbond, (dag)bladen, tijdschriften

Wat u nog moet weten over uw nieuwe woning
Hoogte, breedte en lengtematen van alle kamers en andere ruimten, Maten van alle deuren en ramen, beschikbare ruimte voor de koelkast/fornuis/vaatwasser en wasmachine, plaats van de aansluiting van het Centraal Antennesysteem en de afstand tot de plaats waar u de radio en t.v. wilt plaatsen, aantal en plaats van de stopkontacten, kan de verhuiswagen tot voor de deur komen, is er een mogelijkheid een verhuislift op te zetten.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide