1368
Ontbindende voorwaarden
Gepubliceerd: 30-09-2012

De verkoper (en diens makelaar) heeft natuurlijk het liefst dat u géén ontbindende voorwaarden in het voorlopig koopcontract laat opnemen. Dan zit u namelijk aan de koop vast. Das dus niet altijd even verstandig, want die ontbindende voorwaarden kunnen voor u pure noodzaak zijn. Welke kunnen wel, welke kunnen niet?

Acceptabel zijn onder meer voorbehoud van financiering, het verkrijgen van een woonvergunning en bouwkundig onderzoek. De koop laten afhangen van de verkoop van uw eigen huis tegen een vooraf vastgestelde prijs, wordt maar zelden geaccepteerd.

Eigenlijk zijn in principe alle ontbindende voorwaarden acceptabel, tenzij de verkoper ze niet pikt. De verkoper is in deze de dominante partij.

Met onzin zoals vermeende aanwezigheid van aardstralen, komt u écht niet weg. Maar vloerinspectie op zwam en schimmels wordt meestal wel geaccepteerd. Belangrijk is overigens dat de twee partners samen een woning bekijken en ook samen een bod uitbrengen. Dat voorkomt achteraf discussie en gezeur.Voorbehoud van verkoop van de eigen woning wordt tegenwoordig niet meer geaccepteerd. Het is wel eens voorgekomen dat kandidaat-kopers een voorbehoud maken wat betreft een baan die door moet gaan. Als een verkoper dat accepteert, is het geen enkel probleem.

Bouwtechnokeuring is uiteraard acceptabel, waarbij van tevoren is af te spreken vanaf wélk bedrag er ontbonden kan worden. Een schoongrondverklaring is natuurlijk heel actueel en in sommige gemeenten - Haarlem en Zaandam bijvoorbeeld - een vestigingsvergunning. Deze gemeenten hanteren voorwaarden als sociale- en economische gebondenheid. Dit zou u kunnen uitleggen als positieve discriminatie.

Bron: Nieuwbouwwoningen.nl


inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide