Nu de huizenmarkt zo snel gaat en er op het internet héél veel informatie te vinden is, vragen steeds meer mensen zich af of het zinvol is een makelaar in te schakelen bij de koop of verkoop van een huis. Het hangt ervan af hoeveel tijd, kennis en ervaring je zelf hebt! Niet zo veel? Hieronder vind je 5 belangrijke voordelen van een makelaar inschakelen.

 

Netwerk van de makelaar

De afgelopen jaren gingen veel huizen werkelijk als warme broodjes over de toonbank; veel huizen werden binnen een week verkocht. Hoe voegt een makelaar dan nog wat toe met zijn netwerk? Toch meer dan je misschien zou denken. Makelaars weten bijvoorbeeld vaak dat een huis op de markt komt vóórdat dit op Funda wordt vermeld: zo kun je met de verkopers in onderhandeling gaan zonder (teveel) concurrentie. Andersom loop je bij de verkoop van je huis ook potentiële geïnteresseerde kopers mis. Deels uit het directe netwerk van de makelaar. Maar NVM-makelaars krijgen ook een prominente plek op Funda, en je huis komt beter in zicht dankzij de etalage van de makelaar.

Ervaring

Natuurlijk kun je online checklists vinden om te gebruiken bij de koop- of verkoop van een huis. Maar zelf mis je waarschijnlijk de ervaring. Een makelaar is geen bouwkundig expert, maar kan vaak wel veel gedoe voorkomen door te letten op vocht achter tegels, asbest vloeren, de noodzaak tot isolatie, rottende kozijnen etc. Bij de verkoop van een huis is het ook erg prettig te weten wat je boven het hoofd hangt; bovendien weet de makelaar hoe een woning het beste kan worden aangeboden middels foto’s en rondleidingen!

Kennis

Eén van de voordelen van een makelaar is dat hij precies weet welke rechten en plichten de verkoper en koper hebben. Zo beperkt de makelaar jouw risico’s, en hoef jij de overeenkomsten niet tot in detail na te pluizen op onjuistheden.

Onderhandelingen

Onderhandelen op de markt in Azië is toch wel even anders dan wanneer het je eigen woning betreft. Het kan heel fijn zijn dat aan een makelaar over te laten. Vooral ook, omdat een makelaar zicht heeft op wat een woning waard is en mede daardoor vaak een overtuigendere onderhandelingspositie inneemt.

Tijd

De kennis en expertise van een makelaar schelen jou veel tijd; zowel bij de koop als verkoop van een huis. Geschikte huizen zoeken, bezichtigingen, foto’s maken, online en offline adverteren, informatie opzoeken over juridische kwesties, onderhandelen… Als je dat leuk vindt en de tijd hebt, prima. Maar anders kun je die tijd beter aan je eigen expertise besteden!

Bent u op zoek naar een makelaar in Eindhoven? Van Uffelen heeft 40+ jaar ervaring in Eindhoven, Veldhoven, Helmond, Nuenen, Geldrop, Best en nabijgelegen plaatsen. Makelaarskantoor Van Uffelen is vooruitstrevend, proactief en zorgt voor de juiste prijs!

 

Ook leuk om te lezen