1776
Een stacaravan bewonen
Gepubliceerd: 20-12-2017

Wil je af en toe je drukke bestaan inruilen voor een eenvoudig onderkomen in de natuur of ontvlucht je het liefst elke maand eventjes de stad om even lekker je batterij op te laden en tot rust te komen? Steeds een korte vakantie boeken zal dan al snel in de papieren lopen. Maar heb je wel eens overwogen om een stacaravan te kopen? 

 

Een stacaravan is geen normale caravan die we achter onze auto kunnen hangen. Een stacaravan is een stuk groter en moet met een vrachtwagen op de plek van bestemming worden gezet. Meestal is dit op een camping of op een stuk land bij een boer.

banner-woontrends-2024-mag.png

Het voordeel van een stacaravan is dat je er zo vaak als je wilt naartoe kunt. Je bent niet gebonden aan een reisbureau of boekingsorganisatie en je kan ook zelf je aankomst en vertrektijd kiezen. Daarnaast ben je vrij om eventuele huisdieren mee te nemen en met hoeveel personen je erin verbijft. Ook kan een stacaravan een goede investering zijn voor de toekomst. Wanneer de stacaravan een paar maanden leeg staat zou je ervoor kunnen kiezen om hem te verhuren.

Wanneer je een stacaravan gaat kopen heb je de keuze uit een nieuwe of een tweedehands stacaravan. De kwaliteit is een belangrijk aspect om op te letten, zeker bij tweedehands stacaravans omdat deze natuurlijk al een poosje bewoond zijn geweest.

Bij een stacaravan horen natuurlijk ook gewoon de vaste lasten die je kent bij het bewonen van je eigen woning zoals gas, water en elektriciteit en gemeentelijke belastingen. Daarnaast betaal je ook de huur van de grond waarop je caravan staat. Vaak in de vorm van erfpacht.

Een stacaravan kan gebruikt worden als vakantiehuisje maar kan ook voor langere tijd bewoond worden. Wil je de stacaravan permanent bewonen dan moet je eerst informeren bij de gemeente of dat mag. Elke gemeente heeft hier zo zijn eigen regels voor. Het hangt er helemaal vanaf wat de bestemming is van de plaats waar de stacaravan staat. Dit kan de bestemming recreatie hebben, dan mag je de stacaravan niet permanent bewonen. Doe je dit toch dan loop je het risico op een flinke geldboete. Laat je dus vooraf goed informeren.

Wil je een stacaravan kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van Stekelbos.nl. Hier vind je een groots aanbod van nieuwe stacaravans en occasions.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide