Jaarlijks worden er verschillende onderzoeken gedaan naar de meest aantrekkelijke plekken om te wonen in Nederland. Uit deze onderzoeken komen vaak steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hoog in de lijst te staan. Maar wonen in een van deze steden betekent niet altijd dat het de beste keuze is, ondanks dat hier de grootste vraag naar is.

 

Deze grote vraag zorgt namelijk ook voor verdringing, hoge en stijgende huizenprijzen, drukte en nog meer. Nederland is een relatief klein land en helemaal wanneer je in het gebied van de Randstad woont dan zijn er nog tal van mogelijkheden om uit te kiezen.

Rustigere plekken in Noord-Holland

Dat er enorm veel Nederlanders zijn die naar Amsterdam willen verhuizen is wel duidelijk. Maar dit heeft er ook voor gezorgd dat de huurprijzen de pan uit vliegen en dat kopen voor veel mensen niet eens meer een optie is. Waarom dan niet in een plaats in de buurt van Amsterdam wonen waar dit nog veel betaalbaarder is, maar je deze stad nog eenvoudig bezoekt. De huurprijzen zijn veel betaalbaarder en kopen wordt plotseling weer een mogelijkheid.

Een ander voordeel aan kopen is dat er buiten Amsterdam om veel meer ruimte is. Dit zorgt voor de nodige nieuwbouwprojecten. Wie een nieuwbouwwoning koopt kan er van uit gaan dat deze in de toekomst meer op zal brengen. Zeker voor een woning in de Randstad.

Denk aan steden, zoals Almere, Haarlem, Alkmaar of kleinere plaatsen, zoals Uithoorn, Muiden of een van de andere plaatsen in de omgeving. Ook boven het Noordzeekanaal zijn er veel mogelijkheden voor koopwoningen. Kijk bijvoorbeeld op de website van NieuwWonen Zaanstreek.nl voor meer mogelijkheden.

Plaatsen in Zuid-Holland

In Zuid-Holland zijn juist steden als Rotterdam en Den Haag erg in trek. Maar ook Zuid-Holland kent veel meer mogelijkheden. Zeker wanneer het gaat om nieuwbouwwijken dan zijn er de laatste jaren veel mogelijkheden bij gekomen nu de bouw weer helemaal op gang is gekomen.

Een stad als Leiden groeit ook maar kent nog veel opties. Ook de omgeving van Leiden is rijk aan projecten voor nieuwbouwwoningen. Hier vind je niet alleen de mogelijkheden in Leiden, maar ook de omgeving van Leiden met plaatsen als Oegstgeest, Voorhout en Noordwijk.

Ook leuk om te lezen