1295
Bouwtechnische keuring

Het opnemen van een bouwtechnische keuring in het koopcontract is geen overbodige luxe. Zo´n keuring geeft u zekerheid over de staat van de woning en belangrijker nog: gemoedsrust. Een bouwtechnische keuring wordt in uw opdracht uitgevoerd door een erkende keuringsinspecteur. De kosten hiervoor variëren tussen € 90,- en € 270,-.

Zo´n keuring is niet hetzelfde als een taxatie. Bij een keuring wordt namelijk de bouwtechnische staat van het huis geëvalueerd en niet de marktwaarde. De bevindingen van de keurder zijn gebaseerd op de waarneembare, niet-verborgen bouwkundige staat van de woning. Een keuring duurt gewoonlijk twee uur, de volgende punten worden minimaal geëvalueerd:

Fundering;

Deuren en ramen;

Dak en zijmuren;

Waterleidingen en elektrische installatie;

Verwarming;

Plafonds, muren en vloeren;

Isolatie;

Ventilatie;

Septic tank, putten en afvoersysteem;

Gemeenschappelijke ruimten (in het geval van een appartement).Met het keuringsrapport dat u na de evaluatie ontvangt krijgt u inzicht in de gebreken van het huis voordat u tot koop overgaat. Bij ernstige gebreken kunt u dan nog afzien van de koop. Als u desondanks toch het huis wilt kopen, dan kunt u met het rapport beter onderhandelen over een aanpassing van de prijs. Bovendien geeft het u inzicht wat u op korte en middellange termijn aan onderhoudskosten kwijt bent.

 

Bron: Funda

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners