1413
Bouwtechnische keuring
Gepubliceerd: 12-10-2012 Laatste update: 17-10-2017

Het opnemen van een bouwtechnische keuring in het koopcontract is geen overbodige luxe. Zo´n keuring geeft u zekerheid over de staat van de woning en belangrijker nog: gemoedsrust. Een bouwtechnische keuring wordt in uw opdracht uitgevoerd door een erkende keuringsinspecteur. De kosten hiervoor variëren tussen € 90,- en € 270,-.

Zo´n keuring is niet hetzelfde als een taxatie. Bij een keuring wordt namelijk de bouwtechnische staat van het huis geëvalueerd en niet de marktwaarde. De bevindingen van de keurder zijn gebaseerd op de waarneembare, niet-verborgen bouwkundige staat van de woning. Een keuring duurt gewoonlijk twee uur, de volgende punten worden minimaal geëvalueerd:

Fundering;

inspiratiebrochures1.png

Deuren en ramen;

Dak en zijmuren;

Waterleidingen en elektrische installatie;

Verwarming;

Plafonds, muren en vloeren;

Isolatie;

Ventilatie;

Septic tank, putten en afvoersysteem;

Gemeenschappelijke ruimten (in het geval van een appartement).Met het keuringsrapport dat u na de evaluatie ontvangt krijgt u inzicht in de gebreken van het huis voordat u tot koop overgaat. Bij ernstige gebreken kunt u dan nog afzien van de koop. Als u desondanks toch het huis wilt kopen, dan kunt u met het rapport beter onderhandelen over een aanpassing van de prijs. Bovendien geeft het u inzicht wat u op korte en middellange termijn aan onderhoudskosten kwijt bent.

 

Bron: Funda

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide