Het leken eind vorig jaar en begin dit jaar wel de Dolle Dwaze Maanden op de Nederlandse huizenmarkt. Als je op Funda een leuke woning zag en je wilde reageren, was je eigenlijk al te laat. Iemand had via via al van de woning gehoord en meteen een bod gedaan. Of de vraagprijs overboden. Inmiddels zitten we in iets rustiger vaarwater.

Jaarlijks worden er verschillende onderzoeken gedaan naar de meest aantrekkelijke plekken om te wonen in Nederland. Uit deze onderzoeken komen vaak steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hoog in de lijst te staan. Maar wonen in een van deze steden betekent niet altijd dat het de beste keuze is, ondanks dat hier de grootste vraag naar is.

De Waardering Onroerende Zaken (WOZ) van je woning heeft indirect een grote invloed op je portemonnee. De hoogte van de WOZ- waarde bepaalt namelijk hoeveel belasting je moet betalen: inkomstenbelasting, waterschapsbelasting, en meer van die hoge kostenposten. Vermoed je dat de WOZ-waarde van je woning te hoog is ingeschat? Bezwaar maken kan een hele slimme zet zijn!

Nu de huizenmarkt zo snel gaat en er op het internet héél veel informatie te vinden is, vragen steeds meer mensen zich af of het zinvol is een makelaar in te schakelen bij de koop of verkoop van een huis. Het hangt ervan af hoeveel tijd, kennis en ervaring je zelf hebt! Niet zo veel? Hieronder vind je 5 belangrijke voordelen van een makelaar inschakelen.

Geniet jij ook altijd zo van die paar weekjes vakantie. Lekker even weg van huis, even tot rust komen in een vakantiehuisje en de boel de boel laten. Heerlijk natuurlijk maar een paar weekjes per jaar is eigenlijk veel te kort. Waarom zou je niet veel vaker of misschien zelfs permanent een soort van vakantiegevoel creëren, bijvoorbeeld door te gaan wonen in een houten chalet.

Jij bent toe aan een nieuwe woning. Maar weet je al wat je nu eigenlijk wilt? Er zijn heel veel verschillende typen huizen, elk met hun voor- en nadelen. En natuurlijk heeft ook de omgeving er alles mee te maken. Als jouw droomhuis op de verkeerde plek staat, word je er vast niet zo gelukkig van. Op zoek naar een nieuwe woning? Zó doe je inspiratie op!

Het aankopen van een woning is niet iets wat je zomaar even doet. Hier komt ontzettend veel bij kijken. Daarom is het verstandig om vooraf alles goed op een rijtje te zetten en een stappenplan te maken. Tegenwoordig is het kopen van een woning niet meer zo gemakkelijk als een paar jaar geleden. Niet alleen door de strengere regels die er gelden bij het verkrijgen van een hypotheek maar ook door de druk op de markt. Vaak ben je niet de enige geinteresseerde en zul je dus goed beslagen ten ijs moeten komen wanneer je jouw droomhuis gevonden hebt. Wij geven je een aantal tips!

Heb jij plannen om te gaan verhuizen en heb je kinderen of hoop je deze in de nabije toekomst te mogen verwelkomen in je gezin? Denk dan goed na voordat je op zoek gaat naar een nieuwe woning wat je woonwensen zijn. Voor gezinnen met kinderen zijn er veel zaken waar je op moet letten. Niet alleen voor de woning zelf maar ook in de omgeving. Wij geven je een paar handige tips.

Als u van een eigen vakantiehuis droomt, dan is dit het moment. Het kopen van een eigen vakantiehuis is allang geen taboe meer. De verkoop van vakantiehuizen zit weer in de lift, schrijft Nu.nl. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een investering: jongeren willen hun spaargeld inzetten en kleine zelfstandigen zien een vakantiehuis als een goede pensioenvoorziening. Een aantrekkelijke regio is de Dordogne in Frankrijk. Lijkt het u niet heerlijk om vanuit uw eigen vakantiehuis te genieten van het moois dat deze regio te bieden heeft?