Een vakantiewoning in het buitenland kopen is hartstikke leuk, maar hoe vaak ga je er dan heen? Een vakantiewoning in eigen land is een veel beter idee! Daar kan je heen wanneer je maar wilt. Ook een onverwachts kort weekendje tussendoor. Of je verhuurt hem natuurlijk, zodat je je investering gemakkelijk terugverdient.

Krijg jij ook al buikpijn van woorden als hypotheekadvies, notaris, bezichtigingen en woonverzekeringen? Een eerste huis kopen is ontzettend spannend. Maar geen nood, want met deze tips bereid je je alvast goed voor.

Als je de WOZ-waarde hebt ontvangen is het verstandig om deze goed na te kijken. Het komt namelijk regelmatig voor dat de WOZ-waarde niet helemaal klopt. Bijvoorbeeld als er een verbouwing is gedaan waar de gemeente niet van op de hoogte is, kan het zijn dat de WOZ-waarde anders uitvalt. Daarnaast wordt de berekening gedaan door een computer, en daarmee gaat nog wel eens wat mis. Omdat het je een hoop geld kan kosten als de WOZ-waarde te hoog is, kan het slim zijn om bezwaar te maken. Wij hebben in een aantal simpele stappen uitgelegd hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Het leken eind vorig jaar en begin dit jaar wel de Dolle Dwaze Maanden op de Nederlandse huizenmarkt. Als je op Funda een leuke woning zag en je wilde reageren, was je eigenlijk al te laat. Iemand had via via al van de woning gehoord en meteen een bod gedaan. Of de vraagprijs overboden. Inmiddels zitten we in iets rustiger vaarwater.

Jaarlijks worden er verschillende onderzoeken gedaan naar de meest aantrekkelijke plekken om te wonen in Nederland. Uit deze onderzoeken komen vaak steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hoog in de lijst te staan. Maar wonen in een van deze steden betekent niet altijd dat het de beste keuze is, ondanks dat hier de grootste vraag naar is.

De Waardering Onroerende Zaken (WOZ) van je woning heeft indirect een grote invloed op je portemonnee. De hoogte van de WOZ- waarde bepaalt namelijk hoeveel belasting je moet betalen: inkomstenbelasting, waterschapsbelasting, en meer van die hoge kostenposten. Vermoed je dat de WOZ-waarde van je woning te hoog is ingeschat? Bezwaar maken kan een hele slimme zet zijn!

Nu de huizenmarkt zo snel gaat en er op het internet héél veel informatie te vinden is, vragen steeds meer mensen zich af of het zinvol is een makelaar in te schakelen bij de koop of verkoop van een huis. Het hangt ervan af hoeveel tijd, kennis en ervaring je zelf hebt! Niet zo veel? Hieronder vind je 5 belangrijke voordelen van een makelaar inschakelen.

Geniet jij ook altijd zo van die paar weekjes vakantie. Lekker even weg van huis, even tot rust komen in een vakantiehuisje en de boel de boel laten. Heerlijk natuurlijk maar een paar weekjes per jaar is eigenlijk veel te kort. Waarom zou je niet veel vaker of misschien zelfs permanent een soort van vakantiegevoel creëren, bijvoorbeeld door te gaan wonen in een houten chalet.