388
Goedkoop verhuizen doe je zo
Lig jij nu al wakker van de aankomende verhuizing? Ben je geschrokken van de kosten van je laatste verhuizing? Verhuizen hoeft niet duur te zijn, zelfs niet als je professionele hulp inschakelt. Met deze tips kun je goedkoop én efficiënt verhuizen!

1. Begin ruim van tevoren
Natuurlijk verhuis je het merendeel van je spullen op één of twee dagen. Maar je kunt al maanden van tevoren beginnen met de voorbereidingen. Zoek spullen uit, gooi weg wat je niet meer gebruikt, pak dozen logisch en volledig in, demonteer alvast de meubels die je niet meer gebruikt. Wanneer je de tijd neemt voor dit soort handelingen houd je minder spullen over om te verhuizen, zijn je spullen efficiënter ingepakt en hoeven er minder meubels uit elkaar te worden gehaald. Dat scheelt veel tijd, extra ritjes en kosten!

2. Huur alleen hulp in waar nodig
Misschien vind je het fijn als de verhuizing volledig verzorgd wordt. Vraag dan tijdig offertes aan om geen 'last-minute' kosten doorgerekend te krijgen. Maar er bestaan ook verhuisbedrijven waarbij je helemaal zelf kunt bepalen welke hulp je nodig hebt: zo druk je de verhuiskosten. Bij De Goedkope Verhuizer kun je bijvoorbeeld ook alleen een verhuiswagen met chauffeur huren, of een verhuislift met lift assistent. Ook extra verhuizers zijn zó geregeld. Op die manier betaal je alleen voor de hulp waar je echt wat aan hebt!

3. Werk met gebruikte verhuisdozen
Een nieuwe verhuisdoos lijkt niet zo duur, maar als je berekent hoeveel je er nodig hebt lopen de kosten toch aardig op! Terwijl je de verhuisdozen meestal maar eens in de 5, 10 of zelfs 20 jaar gebruikt. Ga daarom op zoek naar gebruikte verhuisdozen online, of vraag kennissen of je hun oude dozen mag gebruiken.

4. #durftevragen
De meeste mensen verhuizen maar een paar keer in hun leven en dat maakt het een bijzondere levensgebeurtenis. Schroom daarom niet om je sociale omgeving om hulp te vragen! Met een groep voetbalvrienden is die piano zo verplaatst. Vraag de moeders om de keukenkastjes al vast in te richten zodat je na de lange dag in een opgeruimde keuken kunt eten. Maar ook bij het inpakken van de verhuisdozen of het demonteren van meubels kun je vaak veel hulp van vrienden en familie gebruiken.

5. Kies je verhuisdag zorgvuldig
Denk ook goed na over de dag waarop je wil verhuizen. Natuurlijk lijkt het weekend aantrekkelijk vanwege je werkweek, maar dit zijn ook de dagen waarop de straten vollopen met auto's, fietsers en voetgangers. Parkeren is dan lastig en je betaalt vaak een weekendtoeslag bij verhuisbedrijven. Doordeweeks verhuizen scheelt vaak veel tijd én geld! Maar als je van of naar een grote stad moet rijden, doe dit dan vooral voor of na de spits: niets zo frustrerend als een verhuisauto die vaststaat in de file. Met een paar handigheidjes maak je van je volgende verhuizing een betaalbare en prettige ervaring!

download de GRATIS STYLEGUIDE

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox! Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?