Er komt een moment dat het tijd is om op jezelf te gaan wonen. Misschien ga je in een andere stad studeren, samenwonen, of ga je gewoon lekker je vleugels uitslaan. In elk geval is het altijd een spannende gebeurtenis waar meestal een hoop geregel aan vooraf gaat.

 

Kijk, als je je ouderlijk huis verlaat om bij iemand anders te gaan wonen, dan ben je zo klaar. Maar als dat niet zo is, dan heb je behoorlijk veel spullen nodig om jezelf te kunnen redden. Voor de meesten onder ons is er geen budget om 1, 2, 3 alles wat je nodig hebt nieuw te gaan kopen.

Iedereen draagt een steentje bij

Gelukkig zijn er meestal veel mensen die je tegen die tijd graag willen helpen. Doorgaans komen familie en vrienden spontaan op de proppen met allerlei spullen die zij over hebben en die jij goed kunt gebruiken. Vaak heb je binnen de kortste keren een hele verzameling spulletjes en meubels voor in je ‘nieuwe’ huis.

Waar laat je al die spullen?

Maar, waar laat je al die spullen? Met name grotere stukken als tafels, stoelen of een bank, kunnen meestal niet bij de vorige eigenaar blijven staan. Als er meubilair wordt vervangen, is er meestal geen ruimte om het ‘oude’ meubilair te laten staan. Je kunt dan natuurlijk bij familie en vrienden gaan informeren of er nog iemand is met ruimte op de zolder of in de schuur. Daar kan je dan jouw spullen zolang stallen.

Verspreid opslaan

Het probleem met het opslaan van spullen bij anderen is wel dat alles dan verspreid staat. Bovendien heb je er geen zicht op. Tegen de tijd dat je alles weer nodig hebt, moet je alles dan weer overal vandaan gaan halen.

Professionele opslag

Opslagruimte huren zou in dit geval een uitkomst zijn. Dan heb je al je spullen overzichtelijk bij elkaar staan. Bovendien is professionele opslag bewaakt en verwarmd. Je raakt dus niets kwijt en je hoeft ook niet bang te zijn dat alles vochtig wordt en misschien wel beschimmelt.

Maar, opslagruimte is vaak erg duur. Helemaal in de randstad, waar veel jonge mensen graag willen wonen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Je kunt elke cent nu goed gebruiken!

Opslagruimte

Als je in de omgeving van Amsterdam of Rotterdam gaat wonen, heb je geluk. Dan hoeft professionele opslag niet duur te zijn! Dan kan je namelijk terecht bij Shurgard. Die hebben hele betaalbare opslagruimte in Amsterdam en in Rotterdam. Dan staan al je spullen veilig en droog, tot het moment dat je ze weer nodig hebt.

Efficiënt inpakken

Pak alles netjes in dozen in en schrijf op de dozen wat erin zit. Probeer dozen van dezelfde afmeting te gebruiken (verhuisdozen). Dat stapelt beter en zo maak je optimaal gebruik van jouw opslagbox.

Verhuizen zonder stress

Als alles netjes in de opslag hebt staan, loopt jouw aanstaande verhuizing zeker op rolletjes! Als je de sleutel van je nieuwe onderkomen hebt, kan je in één keer alles uit de opslag halen. Opslagruimte is bij Shurgard Rotterdam of Amsterdam perfect geregeld. Je kunt met de auto (of een busje) tot aan jouw eigen opslagruimte komen.

Ook leuk om te lezen