473
Eerste hulp bij verhuizen; de basistips

Of wij ons ervaren verhuizers mogen noemen? Inmiddels toch wel. Van het ouderlijk huis naar een studentenkamer, om vervolgens naar je eerste eigen huis te verkassen. Allemaal mijlpalen maar ook veel gedoe. De basisfouten qua verhuizen hebben we dan ook zeker gemaakt. Daarom hierbij onze tips voor jou, zodat jij deze níet gaat maken!

Begin op tijd

Last minute in gaan pakken is echt een basisfout die wij allemaal op de redactie hebben gemaakt. Resultaat; spullen kwijt óf stuk. Je gooit namelijk alles door elkaar in dozen en je raakt echt zaken kwijt, of er zijn zaken niet goed verpakt zodat ze stuk gaan. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk. Cluster ruimtes en spullen, vermeld de inhoud op de dozen en gooi ook meteen veel weg. Dit zorgt ervoor dat jij daadwerkelijk met een frisse start weer kunt beginnen.

Regel vervoer

Je zult net zien; op de dag dat jij besluit om te gaan verhuizen, regent het pijpenstelen. Mocht je geen verhuisbedrijf inhuren (ook een tip trouwens) dan is het echt belangrijk vroegtijdig goed vervoer te regelen. Zeker in een regenachtig landje zoals dat van ons. Ga voor een aanhanger die overdekt is of een busje. Een doorweekt matras? Been there, done that.

Zelf verzekerd

Regel ook vroegtijdig de verzekeringen! Zowel tijdig een woonverzekering afsluiten, als ook een inboedelverzekering afsluiten kan je flink wat kosten schelen. De kans dat er tijdens het verhuisproces iets stuk of fout gaat, al dan niet door je eigen schuld, is groot. Het is dan een lekker idee dat je al goed verzekerd bent en dat dit niet nog op je lange to-do lijstje stond.

Huisdieren en kinderen

We zijn natuurlijk dol op ze! Maar op verhuisdag even niet. Het is voor iedereen best wel heftig en intens om je vertrouwde plek om te moeten ruilen voor een nieuwe plaats. Kinderen worden daar ook onrustig van, iets wat je op verhuisdag niet kunt gebruiken. Wij raden dan ook aan om je kinderen lekker naar ouders, vrienden of familie te doen. Dit zorgt ervoor dat jij meer focus hebt waardoor je geen uitglijders maakt. Letterlijk en figuurlijk.

Verhuizen, met het resultaat in gedachten is het best een leuke activiteit. Maar op de dag zelf is het vaak hard werken en grote chaos. Dit is niet te voorkomen en accepteer de situatie. Als ervaren verhuizers zijn bovenstaande de tips die wij íedere keer echt gebruiken waardoor het steeds meer gestroomlijnd verloopt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners