Je bent aan het verhuizen en je moet je spullen tijdelijk ergens kwijt. Of je hebt een hele leuke hobby, maar even geen plaats meer in huis. Wat de reden ook is, soms is een opslagruimte heel handig. Dit zijn 5 gevallen waarbij een opslagruimte ideaal is.

 

1.         Opslag bij een verhuizing

Opslagruimte kan erg praktisch zijn als je gaat verhuizen. Vaak kan een verhuizing rechtstreeks, maar soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld als je oude woning al verkocht is, maar je nieuwe woning is nog niet beschikbaar. In de tussentijd kun je je spullen mooi opslaan in een opslagruimte. Vooral voor grote meubels en spullen die je in de tussentijd niet nodig hebt, is dat een ideale oplossing.

2. Opslag bij ruimtegebrek

Soms heb je gewoon te weinig ruimte in of rond het huis. Dat kan zijn omdat je niet voldoende zolderruimte hebt in huis. Maar het kan ook gebeuren tijdens een verbouwing, omdat je dan bepaalde ruimtes leeg moet maken. Om te voorkomen dat je overal losse spullen, dozen en meubels hebt staan kun je een opslagruimte huren. Dat kan voor korte tijd, maar ook voor de lange termijn.

3. Opslag van je hobby

Hobbymateriaal kan veel ruimte in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld aan handwerkspullen of bepaalde games. Je kunt dan een opslagruimte huren. Daar kun je je hobbyspullen opslaan en ze af en toe ophalen als je ze nodig hebt, maar je kunt soms ook in de opslagruimte hobbyen. Er zijn ook veel motorrijders die in de garage geen ruimte hebben en daarom een opslagruimte als garage voor de motor gebruiken.

4. Opslag van seizoensgebonden spullen

Seizoensgebonden spullen kunnen erg in de weg staan. Denk bijvoorbeeld aan je mooie nieuwe loungeset voor in de tuin. Vanaf september wil je die het liefst ergens binnen zetten, zodat hij niet de hele winter buitenstaat in weer en wind. Andersom heb je in de zomer je kerstspullen en je kunstkerstboom niet nodig. Je kunt dan dus kiezen voor seizoensgebonden opslag: je kiest voor elk seizoen gewoon de ruimte die je nodig hebt.

5. Opslag van zakelijke artikelen

Er zijn opslagruimtes waar je bijvoorbeeld je archief of je boekhouding kunt opslaan. Veel bedrijven maken hier gebruik van omdat het daar veiliger staat dan in een onbewaakt kantoorpand. Verder kan het ook praktisch zijn om opslagruimte te gebruiken als je regelmatig handelt, als je een voorraad hebt maar geen ruimte in de winkel, of als je wat meer hebt gekocht dan je op dit moment nodig hebt.

Opslagruimtes kunnen echt ideaal zijn. Je kunt ze tijdelijk huren, maar het is ook mogelijk om ze voor de lange termijn te gebruiken. Het is wel belangrijk om van tevoren goed te kijken naar de voorwaarden voor het huren. De ene soort opslag past beter bij de korte termijn, de andere past beter bij de lange termijn. Er is dus altijd wel een type opslagruimte dat goed bij je past.

Ook leuk om te lezen