111
5 tips bij het vinden van een huurwoning

In tijden van woningkrapte is het vinden van een geschikte woonplek helemaal niet makkelijk. Ben jij al tijden op zoek naar een huurwoning, dan kun je wellicht wel wat tips gebruiken. Hoe vergroot je je kansen op de woningmarkt en hoe steek je boven je concurrenten uit?

1.      Je moet er wel wat voor doen

Op een stoel zitten en wachten tot je een huurwoning in je schoot geworpen krijgt, levert bij bijna niemand iets op. Je moet dus zelf actief op zoek gaan en reageren op het vrijgekomen aanbod. Niet alleen actief, ook proactief. Bijvoorbeeld door snel te reageren, te bellen met de verhuurder en je met zoveel mogelijk persoonlijk contact onderscheiden van al die anderen die zoekende zijn.

2.      Actueel huuraanbod

Als je je aanmeldt voor de mailing van de verhuurders in de omgeving van de plek waar je wil wonen, ben je als eerste op de hoogte van het huuraanbod. Met jou uiteraard velen, maar het vergroot allicht je kansen. Daar hoort wel bij dat je je mailbox actief in de gaten moet houden. Schoon deze daarom regelmatig, zodat elke nieuwe mail opvalt.

3.      Wat, hoe, waar?

Als je zelf goed in kaart hebt waar je wilt wonen, hoeveel kamers je het liefst hebt, wat je budget is en hoelang je ergens wilt blijven wonen, ga je gerichter zoeken. Waarom kijken naar woningen die toch onbereikbaar zijn? Dromen mag, maar als je resultaat wilt, kun je beter je focus leggen op wat haalbaar is.

4.      Verspreid het woord

Als je aan zoveel mogelijk mensen laat weten dat je een huurwoning zoekt, kan het zijn dat je toch ineens iets in je schoot geworpen krijgt. Immers, sommige verhuurders verhuren de woning liever aan iemand die ze via-via kennen. Of het maakt dat je eerder weet wat er op de markt komt en sneller in actie kunt komen.

5.      Vergroot de cirkel

Het kan zijn dat je exact weet in welke buurt je het liefst een huurwoning hebt. Je moet je in dat geval afvragen hoe groot de kans is dat daar een woning vrijkomt. Niet alleen zoeken meer mensen op die plek, in de beste buurten is het verloop minder groot. Maak de cirkel van je zoektocht daarom iets groter en laat je verrassen door wat er in de nabije omgeving aangeboden wordt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners