6452
verhuizen, verhuizing
Gepubliceerd: 11-05-2017

Een verhuizing is een pittige klus. Er moeten met veel zaken rekening gehouden worden en dit vergroot de kans op het maken van fouten. Deze fouten veroorzaken uiteindelijk problemen bij de verhuizing zelf of na de verhuizing. Dit artikel zal de 5 meest gemaakte problemen bespreken die zich voordoen bij een verhuizing en hoe u deze problemen kunt voorkomen bij een verhuizing. Zeker wanneer het uw eerste verhuizing is, is het belangrijk om goed na te denken bij de verhuizing en uzelf goed voor te bereiden.

1. Het niet goed inpakken van de inboedel

Deze fout komt het meeste voor. Het betreft het verkeerd inpakken van de inboedel. Zo denken sommige mensen te besparen op het kopen of huren van verhuisdozen, door zelf aan de slag te gaan met gespaarde dozen of plastic zakken. Wanneer er wel gebruik wordt gemaakt van dozen, dan maakt men de ene doos erg zwaarbeladen en de andere doos vullen ze met lichte materialen. Ook is het niet handig om verschillende formaten dozen te gebruiken, dit met het oog op het inladen van de verhuiswagen. Daarnaast dient de inboedel ook beschermt te worden. Dozen moeten daarom stevig zijn. Ook grotere objecten moeten beschermd worden met kleden, dekens, tape tegen openslaande deuren of bubbeltjesplastic. Vaak wil men besparen op de verhuiskosten en dat is logisch. Bespaar echter niet op inpakmaterialen, dit voorkomt vele toekomstige problemen en laat de verhuizing simpelweg een stuk soepeler verlopen.

2. Slecht inladen van de verhuiswagen

Veel mensen denken dat het inschakelen van een verhuisbedrijf veel kosten met zich meebrengt. De verhuiskosten vallen in veel gevallen juist mee, doordat er gebruik wordt gemaakt van goed materiaal en vervoer. Zo kan er snel, efficiënt en veilig gewerkt worden. Daarnaast denken verhuizers ook met u mee. Ook met betrekking tot het inladen van de verhuiswagen. Veel gemaakte fouten zijn hierin:

  • Inefficiënt gebruik maken van het aantal kubieke meters in de verhuiswagen
  • Inladen op zo’n manier dat er schade kan ontstaan tijdens de rit of het uitladen
  • Het geheel opnieuw inladen of meerdere ritten moeten maken

Daarom is het verstandig om de kosten van een verhuisbedrijf soms voor lief te nemen. Deze kosten vallen vaak ook mee, omdat een goedkoop verhuisbedrijf de verhuiskosten laag houdt door efficiënt te werken. Gaat u zelf aan de slag, dan is het belangrijk om altijd vlak te stapelen, zo blijft alles stevig en voorkomt u schade. Daarnaast dient u goed rekening te houden met grote objecten zoals banken, tafels of een bed. Visualiseer hoe de vrachtwagen geladen moet worden. Als laatste tip is het verstandig om zware, kostbare of breekbare spullen zo laag mogelijk te houden. Stapel een magnetron bijvoorbeeld nooit hoog, maar houdt dit soort goederen zo laag mogelijk.

3. Tijdsdruk

Ook dit is een probleem dat erg vaak voorkomt. Verkeerd inschatten van de werkzaamheden, te laat beginnen met inpakken of te weinig verhuizers op de dag zelf zijn oorzaken van de ontstane tijdsdruk. Deze druk zorgt weer voor stress en spanning, waardoor de verhuizing zelf ook minder soepel gaat. Een verhuizing is al een spannende gebeurtenis op zichzelf. Voorkom daarom deze stress en tijdsdruk. Maak dus een strakke tijdsplanning van tevoren en zorg voor genoeg verhuizers op de dag zelf. Het inschakelen van een verhuisbedrijf is ook zeker een optie om te overwegen. De verhuiskosten kunnen hier ook gedrukt worden. Regel zelf verhuishulp en zorg dat alles al volledig gepakt klaarstaat. Een verhuisbedrijf helpt vervolgens bij het inladen, vervoeren en uitladen. Zo drukt u de kosten van het verhuisbedrijf en profiteert u wel van een professionele verhuizing.

4. Geen geschikte verhuismiddelen of materialen

Wanneer u op de verhuisdag erachter komt dat het best lastig is om die zware wasmachine twee wenteltrappen naar beneden te sjouwen zonder schade aan het object of de omgeving te creëren, dan heeft u waarschijnlijk niet de juiste middelen of materialen in huis gehaald. Ook hiervoor kan een verhuisbedrijf ingeschakeld worden. Zo kunt u ook alleen specifieke zaken huren, waar u gebruik van kunt maken. Dit zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld die wasmachine een stuk makkelijk van de trap krijgt zonder uw rug te bezeren, de muren te beschadigen of de wasmachine zelf te schaden. Ook op deze manier vallen de kosten van een verhuisbedrijf mee.

5. Ongestructureerd te werk gaan

Het laatste probleem is het resultaat van ongestructureerd te werk gaan. Wanneer u niet een bepaalde structuur aanmeet, dan kunnen zaken verloren gaan, vergeten worden of wordt het uitladen een stuk minder prettig. Werk daarom bijvoorbeeld per kamer en geef deze dozen een bepaalde kleur of tekst mee die terugslaat op de kamer of de inhoud van de doos. Ook voor verhuisdozen kunt u vaak bij een verhuisbedrijf te recht. Deze dozen kunnen zelfs gehuurd worden in sommige gevallen, waardoor wederom de kosten bij een verhuisbedrijf gedrukt kunnen worden.

Wat kost een verhuizing?

Een verhuizing hoeft niet duur te zijn en ook niet wanneer u een verhuisbedrijf inschakelt. Zo kan een verhuisbedrijf in de meeste gevallen een verhuizing al realiseren in een dagdeel of dag. De verhuiskosten van een verhuisbedrijf vallen in deze situatie erg mee.

Direct een prijsindicatie van uw verhuizing? Probeer het prijsindicatie formulier op Student Verhuisservice en bereken de kosten van je verhuizing.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide