391
10 tips voor een zorgeloze verhuizing

Verhuizen? Ja, maar niet zomaar. Voordat je zelfs maar aan de dozen denkt, moet je goed nadenken over jouw verhuizing van het ene huis naar het andere. Of je nu een huurder of een verhuurder bent, er zijn bepaalde stappen die je moet nemen om stressvrij te verhuizen. Deze richtlijnen zorgen ervoor dat je niet in paniek raakt en op de juiste manier verder gaat. Voordat je gaat verhuizen naar je nieuwe woning, heb je immers 1.001 dingen om over na te denken! Geen stress, als je zeker wilt zijn dat je niets vergeet, volg dan gewoon onze adviezen! Hieronder bespreken wij 10 tips om een ​​verhuizing zo goed mogelijk te organiseren: keuze van vervoerder of autohuur, verpakking, administratieve formaliteiten, enz.


1. Plan je verhuizing

Een verhuizing vereist veel administratieve formaliteiten voor en na de verhuizing. Voor je oude woonruimte dien je de huurovereenkomst met de eigenaar binnen de opzegtermijn op te zeggen, evenals de energie-, telefoon-, internet-, post- en verzekeringscontracten (te vervangen voor je nieuwe woonruimte). Zodra al het papierwerk is gedaan en de verhuisdatum is gepland, kun je je concentreren op de verhuizing zelf. Vergeet niet de plaatsen van vertrek of aankoop te inventariseren en eventueel via de gemeente de straat vrij te houden op de dag van de verhuizing.

2. Doe een beroep op een verhuisbedrijf

Wil je de verhuizing laten doen door professionals? Wij raden aan om meerdere offertes aan te vragen omdat de prijzen voor een verhuizing enorm kunnen fluctueren per bedrijf. Let ook op de aangeboden diensten, sommige bieden alleen vervoer, terwijl andere verschillende opties kunnen bieden, van eenvoudig vervoer tot all-inclusive. Het beste is een verhuizer die vooraf ter plaatse komt om zijn schatting op te maken. Zodoende vermijd je onaangename verrassingen op de dag zelf. Verhuisbedrijf Snelle Jongens zijn dé specialisten voor alle soorten verhuizingen.

3. Vraag om hulp

Zijn de diensten van een bedrijf te duur? Doe de verhuizing zelf en vraag familie en vrienden om je te helpen (tenzij je maar twee dozen en een bed hebt om mee te nemen) en plan een verhuisdatum waar iedereen beschikbaar is. Denk er wel aan dat je deze personen tijdelijk moet verzekeren. Mocht er een ongelukje gebeuren, dan ben jij namelijk aansprakelijk.

4. Zorg voor dozen voordat je gaat verhuizen

Aangezien een verhuizing zelden van de ene op de andere dag gebeurt, behalve in specifieke gevallen, moet je het voortouw nemen door stevige dozen van verschillende afmetingen en volumes te verzamelen. Vraag de supermarkten of jouw omgeving of ze geen dozen hebben om zodoende geld te besparen. Natuurlijk kun je ook echt goede verhuisdozen kopen als je dat liever hebt.

5. Denk aan eventuele opslagruimte

Je moet op een welbepaalde datum je huis verlaten, maar er is nog wat werk nodig in je nieuwe huis? Bewaarniet-urgente bezittingen in een opslagruimte bij een gespecialiseerde dienstverlener of bij een particulier die via internet een plek in zijn kelder aanbiedt. Op deze manier heb je de ruimte in je nieuwe woning om rustig alles te kunnen gaan inrichten.

6. Huur een geschikt voertuig

Je bent van plan te verhuizen zonder een beroep te doen op een professioneel bedrijf? Huur dan vroeg genoeg een voertuig dat groot genoeg is voor voldoende meubels en kartonnen dozen. Indien mogelijk, verhuis dan doordeweeks omdat verhuur dan vaak goedkoper is en nutsvoorzieningen meer beschikbaar zijn dan in het weekend.

7. Het inpakken van je spullen

Het grootste werk van een verhuizing is waarschijnlijk het in- en uitpakken. Maak van de gelegenheid gebruik om te sorteren (om dingen weg te gooien, weg te geven of verkoop dingen die je niet meer nodig hebt). Begin de maand voor de verhuizing met het inpakken van spullen die je tot vertrek niet meer nodig hebt, zodat je op de verhuisdag zelf alleen nog wat laatste spullen hebt om in te pakken. Schrijf duidelijk op de dozen wat er inzit en bescherm jouw breekbare voorwerpen.

8. Kostbaarheden

Een verhuisbedrijf mag geen kostbaarheden, sieraden of zelfs alcohol inpakken of vervoeren om de verleiding van eventuele diefstal en een daaropvolgende rechtszaak te vermijden. Deze items zijn en blijven onder jouw eigen verantwoordelijkheid.

9. De doos met essentiële spullen

Na een verhuizing is vermoeidheid voelbaar en is het niet eenvoudig om de dozen direct uit te pakken. Bereid een doos voor met benodigdheden waar je de essentiële dingen voor de eerste nacht in jouw nieuwe accommodatie kunt opbergen: eten voor de avond en de ochtend, toiletartikelen, schone kleding en eventueel een opblaasbaar matras en slaapzakken als je geen puf meer hebt om jouw bed in elkaar te zetten.

10. Maak een checklist

Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf is het belangrijk om bij vertrek en bij aankomst in de nieuwe woning de staat van de meubels en spullen te controleren. Op deze manier is er achteraf geen misverstand over eventuele schade aan jouw spullen. Beide partijen zouden deze checklist moeten aftekenen voor akkoord.

Een verhuisaanbod aangepast aan ieders behoeften

Gebruik maken van de diensten van verhuisbedrijf Snelle Jongens in Den Haag is ook de mogelijkheid om een ​​formule te kiezen die past bij jouw verhuizing. Het voordeel is dat je alleen de prijs betaalt voor de diensten die je nodig hebt. Heb je geen tijd om je verhuizing te verzorgen? Professionele verhuizers kunnen jouw gehele verhuizing uit handen nemen:

- organisatie van een passende verhuisoplossing;
- inpakken en uitpakken van spullen;
- het inladen van de vrachtwagen door professionals;
- vervoer van meubels en dozen;
- het uitladen van de spullen in jouw nieuwe woonruimte.

Je kunt natuurlijk kiezen voor de klassieke formule. Je verzorgt zelf de dozen en verhuisbedrijf Snelle Jongens zorgt voor het laden, transporteren en lossen. Wil je het liefst zoveel mogelijk zelf doen? Dan kan er een gepersonaliseerde oplossing komen. De verhuizers verzorgen alleen het vervoer van meubels en andere spullen. Dit is een goede optie, aangezien de kosten van deze diensten lager zijn dan een compleet verhuisaanbod. Reken er wel op dat dit veel meer werk voor jou en jouw vrienden geeft. Twijfels over welke optie te kiezen? Contacteer verhuisbedrijf Snelle Jongens vrijblijvend en vraag advies!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners