Heeft u een nieuwe meubel gekocht? Of gaat u binnenkort verhuizen? Dan kan het huren van een verhuislift u tijd en geld besparen. In sommige gevallen zal een lift zelfs noodzakelijk zijn. Hier leest u meer over waarom een verhuislift huren in Amsterdam in uw voordeel kan werken.

Als u van een eigen vakantiehuis droomt, dan is dit het moment. Het kopen van een eigen vakantiehuis is allang geen taboe meer. De verkoop van vakantiehuizen zit weer in de lift, schrijft Nu.nl. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een investering: jongeren willen hun spaargeld inzetten en kleine zelfstandigen zien een vakantiehuis als een goede pensioenvoorziening. Een aantrekkelijke regio is de Dordogne in Frankrijk. Lijkt het u niet heerlijk om vanuit uw eigen vakantiehuis te genieten van het moois dat deze regio te bieden heeft?

De waarde van een woning is het bedrag dat de markt ervoor over heeft. De meest nauwkeurige manier om deze waarde te achterhalen zonder of voordat een daadwerkelijke verkoop plaatsvindt is een taxatie door een gecertificeerd taxateur. De taxateur stelt na inspectie een taxatierapport op, dat afhankelijk van het doel hierna nog wordt gevalideerd door het NWWI. In het taxatierapport worden zoveel mogelijk zaken meegenomen die van invloed kunnen zijn op de woningwaarde. De taxatierapporten zijn grotendeels gestandaardiseerd en moeten ondubbelzinnig en duidelijk zijn, zodat het ook voor leken te begrijpen is.

Is je huis aan renovatie toe? Het renoveren van je woning is duur, maar tegelijkertijd een hele goede investering. Juist nu is het interessant om na te denken of je deze stap wilt maken. Waarom? Heel simpel: het is aantrekkelijker dan ooit om te investeren in je woning. Dit komt door de lage rentes waardoor je gemakkelijker geld kunt lenen. Wanneer je namelijk niet gespaard hebt voor een grote investering zoals een renovatie zorgt de lagere maximale hypotheek ervoor dat je andere stappen moet ondernemen om aan extra geld te komen. Dat betekent een lening afsluiten voor renovatie van je woning. Lees hier meer over de afbouw van de maximale hypotheek en waarom je juist nu je woning kunt en moet vernieuwen.