1218
Waar moet je op letten bij de aankoop van een opzetzwembad?
Gepubliceerd: 02-04-2021

Met een opzetzwembad krijg je een ruime plek om met al je gezinsleden of vrienden van waterpret in de zomer te genieten. Met het gevoel van een echt zwembad – maar zonder dat je één spade in de grond hoeft te steken. Opzetzwembaden zijn veel sterker dan volledig opblaasbare zwembaden en hebben een langere levensduur. Tegelijk is het zwembad makkelijk op te ruimen als het weer minder wordt.

Welke soorten opzetzwembaden bestaan er?

Op de markt vind je een aantal verschillende

Met een opzetzwembad krijg je een ruime plek om met al je gezinsleden of vrienden van waterpret in de zomer te genieten. Met het gevoel van een echt zwembad – maar zonder dat je één spade in de grond hoeft te steken. Opzetzwembaden zijn veel sterker dan volledig opblaasbare zwembaden en hebben een langere levensduur. Tegelijk is het zwembad makkelijk op te ruimen als het weer minder wordt.

Welke soorten opzetzwembaden bestaan er?

Op de markt vind je een aantal verschillende types opzetzwembaden om je keuze uit te maken. Welke daarvan is het meest geschikt voor jouw tuin of ruime balkon? Ontdek het hier!

  1. Een rond zwembad met opblaasbare rand

Een zwembad met opblaasbare rand is goedkoop, erg snel op te zetten, en toch veel duurzamer dan een geheel opblaasbaar zwembad. De rand is gemaakt van stevig materiaal dat ongelukjes kan overleven. Blaas de rand op, vul het zwembad met water, en je bent klaar om af te koelen! Deze baden zijn beschikbaar in kleine en middelgrote formaten, waardoor ze perfect geschikt zijn voor gezinnen.

  1. Een zwembad met een klein metalen frame

Zwembaden met een klein metalen frame zijn vierkant, rechthoekig of veelhoekig. Het frame aan de buitenkant van zo’n zwembad is stevig genoeg om de waterdruk én de badgasten te ondersteunen. Zet het frame in elkaar als het mooi weer is en bevestig de sterke zwembadliner. Binnen een uurtje is jouw zwembad gevuld met water en kan je met je hele gezin plaatsnemen. Deze zwembaden zijn beschikbaar in middelgrote tot grote formaten.

  1. Een zwembad met een groot metalen frame

Zwembaden met een groot metalen frame zijn de grootste soort opblaaszwembaden voor tijdelijk gebruik. Het zware metalen frame is stevig genoeg om een zwembad met een inhoud van tienduizenden liters water te ondersteunen. In zo’n rechthoekig of veelhoekig zwembad kan je de hele zomer lang genieten van waterplezier en koelte.

  1. Een zwembad met een grafieten wand

Dit is een heel nieuwe stijl opzetzwembad die de afgelopen jaren snel populair is geworden. De wanden van het zwembad zijn panelen van oersterk kunststof die snel tot een waterdicht frame aan elkaar gezet kunnen worden. De kunststof panelen hebben een aantrekkelijke houtlook, waardoor deze grote zwembaden er een stuk ‘echter’ uitzien dan modellen met een metalen frame. Maar vergis je niet: ook een zwembad met een grafieten wand haal je in de herfst binnen een uurtje uit elkaar!

Welke opzetzwembad accessoires heb je nodig?

Veel zwembaden van bijvoorbeeld Top Zwembadshop worden als complete set geleverd. Daarbij zit alles wat je nodig hebt om je pool party te beginnen. Het zwembad zelf dus, maar ook een beschermend grondzeil, een afdekzeil dat voorkomt dat er bladeren of afval in het water terecht komen, en een handige trap om in en uit het zwembad te kopen. Als je wilt kan je in onze webshop nog meer leuke en praktische accessoires bestellen die jou de perfecte zwembadervaring geven.

Heb je een zwembadpomp nodig voor een opzetzwembad?

Of je een pomp nodig hebt hangt af van het formaat van je nieuwe zwembad en van hoe belangrijk je fris water vindt! Een klein zwembadje kan je makkelijk leegscheppen en vullen met vers nieuw water. Ook voor een groter zwembad dat je maar af en toe gebruikt heb je niet per se extra accessoires nodig.

Maakt je gezin veel gebruik van jullie grote zwembad? Dan is het aan te raden om een zwembadpomp aan te schaffen. Zo’n pomp filtert vuil uit het water en houdt dat vast in een bedje van zand of ander filtermateriaal. Sommige grotere zwembaden worden inclusief pomp verkocht, maar je kunt natuurlijk ook losse pompen bijbestellen. Kies dan voor een pomp met een vermogen dat geschikt is voor de inhoud van jouw zwembad. Laat de zomer maar beginnen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide