758
Het voordeel van een opzetzwembad
Gepubliceerd: 03-05-2022

Wat is er nu prettiger dan een zwembad in de eigen tuin voor hartje zomer. Wellicht is het in de zomer in ons land niet ieder jaar echt warm, maar het aantal hittegolven lijkt beslist toe te nemen. In hoeverre dat nu door verandering van het klimaat komt of toeval is, het is dan een genoegen om lekker te kunnen afkoelen in je eigen tuin.

Een zwembad in de tuin is ook mogelijk door te kiezen voor een opzetzwembad. Deze zijn er in zeer veel vormen en groottes. Het enige wat je echt nodig hebt is een platte ondergrond. Er zijn veel voordelen voor een dergelijk zwembad. Hieronder vind je er een vijftal.

1. Prijs

Een zwembad laten ingraven is beslist geen eenvoudige klus en ook niet echt iets dat een doe-het-zelver even aan kan pakken. Een dergelijk zwembad kost minimaal duizenden euro’s en bij een groter bad is dat nog veel meer. Een opzetzwembad in de meest eenvoudige vorm heb je al voor € 100. Ook daarmee kan je lekker afkoelen in je tuin als de temperaturen flink oplopen.

2. Een opzetzwembad past in elke tuin

Is jouw tuin wat kleiner of ligt deze over meerdere plaatsen verspreid dan zal het niet altijd eenvoudig zijn om een zwembad ergens te laten ingraven. Een opzetzwembad kan je echt overal plaatsen. Ook in een kleine ruimte kan je met een opzetzwembad voldoende water realiseren door de diverse vormen die worden aangeboden.

3. Een opzetzwembad is eenvoudiger te onderhouden

Het onderhoud van een ingegraven zwembad is geen sinecure. Omdat bij het onderhoud je vaak moeilijk het zwembad kan bereiken, moet je wel gebruikmaken van duurder en geavanceerd materiaal. Als er een probleem zoals lekkage ontstaat, zal je daarbij dure professionele hulp nodig hebben. Bij een opzetzwembad is alles zichtbaar en bereikbaar. Problemen worden dus eerder geconstateerd en kunnen worden opgelost zonder graaf- of andere werkzaamheden.

4. Een opzetzwembad is flexibel

Als je eenmaal een zwembad in je tuin hebt laten ingraven, heb je daarna geen keuzes meer en zal je ook in de koude maanden daarvoor moeten zorgen. Een opzetzwembad is daarentegen flexibel en verplaatsbaar. Wil jij liever het bad niet zichtbaar in de herfst en winter kan je dat naar elders verplaatsen of gewoon opslaan. Daardoor heb jij de keuze wat je wilt doen met deze elegante oplossing voor een eigen zwembad.

5. De ombouw voor een opzetzwembad

Wil jij je opzetzwembad liever upgraden, zodat je de voordelen behoudt, maar het er uiterlijk chiquer wordt? Voor een opzetzwembad kun je ook een houten ombouw kiezen. Er zijn diverse opties die het bad allemaal een eigen look geven. Het beperkt de flexibiliteit van het bad slechts in beperkte mate. Nog steeds is het onderhoud eenvoudiger en de prijs blijft aantrekkelijk ten opzichte van een ingegraven bad. Nieuwsgierig geworden naar de diverse modellen? Online kan je al een heel goede indruk krijgen van het aanbod voor de ombouw van een opzetzwembad. Het juiste exemplaar voor jou is er beslist ook bij.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide