2020
Zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin creëert een vakantiegevoel. Er is van alles mogelijk op het gebied van zwembaden. Wil je een zwembad in je eigen tuin, dan is er werkelijk van alles mogelijk. Wil je graag dat het bad geen afbreuk aan de uitstraling van je tuin doet, bedenk dan goed waar je hem gaat plaatsen. Als je een goed plan maakt, kan een zwembad juist een verrijking van je tuin betekenen. Daarnaast is het gewoon heerlijk om een pool in je eigen achtertuin te hebben. Gelijk lekker zwemmen als je uit school komt en de kinderen zullen zich tijdens zomerse dagen geen moment vervelen. Het is ook zeker mogelijk om een bad te nemen waarin je zelf heerlijk kunt afkoelen. Uit welke baden kun je zoal kiezen?

Intex zwembad
Een intex zwembad is in de meeste gevallen redelijk snel op te zetten. Voordat je het weet, kunnen jullie beginnen met zwemmen. Wil je liever geen bad dat de hele zomer of zelfs het hele jaar in je tuin staat te pronken, dan is dit een prima oplossing. Je kunt het bad zelfs aan het einde van de dag alweer opruimen. Je kunt dit soort baden in diverse prijsklassen kopen en meestal is het mogelijk om direct een trap, een afdekking, een filterpomp, een grondzeil en een bodemzuiger mee te bestellen. De meeste Intex baden hebben een ronde vorm. Qua afmetingen kun je werkelijk alle kanten op. Het ligt er maar net aan voor welke doelgroep je een bassin nodig hebt. Wil jouw kleine peuter op een warme dag in het bad ronddobberen of lekker gaan zwemmen, dan heb je genoeg aan een klein bad. Zijn jullie echter van plan om met het hele gezin te gaan zwemmen in eigen zwembad, kies dan een van de grote varianten. In dat geval is het wel van belang om te denken aan extra accessoires. Een groot bassin ga je uiteraard niet iedere dag leeg laten lopen. Zorg daarom voor een goede hygiëne, voor een pomp en een filter. Ten slotte kun je een keuze maken uit de zogenoemde frame-baden waarbij het zwembad als het ware als een zak in een frame hangt of een opblaasbaar bad. Vaak moet je dan een of meerdere ringen of randen opblazen.

Frame zwembad
Wil je graag iets meer dan alleen een klein kinder zwembad, dan zou je kunnen denken aan een frame bad. Het is hierbij niet nodig dat je je een gat in de tuin graaft, maar je kunt toch wel kiezen voor een redelijk groot bassin. Deze zwembaden zijn de sterkste opzetzwembaden die er zijn. Het metalen frame rond het bad zorgt voor extra stabiliteit en verkleint de kans op lekkages. Dit soort baden zet je meestal niet voor een paar dagen op. Daarom is het wel handig om direct een filterpomp, een afdekzeil, filters, schoonmaakspullen en een trapje bij het bad te bestellen.

Easy Setup zwembad
Dit type bad herken je aan de enkele ring. Als je het bad vult met water, drijft de opblaasbare ring vanzelf omhoog. Op deze manier krijgt het zwembad de gewenste vorm. Vandaar dus de naam: easy setup. Het water geeft het bad de juiste vorm en hoogte. Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoeveel water je in het zwembad wilt. Dit is ideaal als je kleinere en grotere kinderen hebt. Je kunt het zo veilig en uitdagend maken als je zelf maar wilt. Wanneer je met meerdere personen in het bad wilt zwemmen, kun je beter een wat groter exemplaar kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het easy setup zwembad van 450 cm doorsnede. Hier kun je gemakkelijk met een heel aantal mensen plezier in beleven. Een ander voordeel van een wat groter zwembad is, dat je ook gebruik kunt maken van luchtbedden en opblaasbaar speelgoed.

Opblaasbaar zwembad
Dit zijn de zwembaden die vaak gebruikt worden voor jonge kinderen. Meestal is een opblaasbaar zwembad het eerste kinderzwembad dat je als ouders koopt voor je zoon of dochter. Het bad is zeer eenvoudig en snel op te zetten en je kunt het ook zo weer leeg laten lopen. Je kunt kiezen voor een heel simpel klein model met maar een band voor een jonge peuter. Kies je voor een wat groter opblaasbaar zwembad, dan kun je ook met grotere kinderen of het hele gezin gebruikmaken van het zwembad. Deze zwembaden zijn vaak in allerlei leuke en vrolijke kleuren en vormen beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vorm van een grote kikker of een grappige dolfijn.

Een zwembad online kopen
Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan voor de aanschaf van een zwembad, maar vaak is het veel gemakkelijker om er een online te bestellen. Bij de meeste webshops kun je filteren op afmetingen, soort zwembad, enz., zodat je heel eenvoudig het bad vindt dat jij zoekt. Ook wanneer je de pool al op korte termijn nodig hebt, is dat bij online winkelen meestal geen enkel probleem. In veel gevallen heb je het zwembad zelfs de volgende dag al in huis. Heb je vragen of twijfel je nog welk bad het meest geschikt is in jouw situatie, dan kun je gewoon even contact opnemen met de klantenservice. Een zwembad kopen is op deze manier heel eenvoudig.

Een buitenzwembad als aanwinst in de tuin
Misschien twijfel je nog of een bassin echt wel een aanwinst is voor de tuin. Heb je net een prachtig plaatje gecreëerd en dan willen de kinderen ineens een eigen pool in de achtertuin. Daar gaat je mooie tuin, denk je wellicht. Toch is het echt prima mogelijk om het zwembad te integreren in je tuin. Ben je nog bezig met het ontwerp van je tuin en zijn jullie echte waterratten, dan zou je het bad een plaatsje kunnen geven in het ontwerp. Het kan ontzettend gaaf zijn om in dit geval te kiezen voor een mediterraan sfeertje. Dit is helemaal niet zo moeilijk en hoeft ook niet extreem kostbaar te zijn. Je kiest in ieder geval voor een aantal grote losse potten en vazen, misschien een of meer palmbomen en dan past een bassin voor de kinderen daar toch prima bij? Een hangmatje erbij en jullie kunnen de hele zomer genieten! Ga je vandaag al een zwembad kopen?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners