1459
Zo houd je tijdens de hete zomerdagen de warmte buiten
Gepubliceerd: 22-06-2021

Het lijkt wel alsof we elk jaar weer schrikken van de warmte die ons kikkerlandje overspoeld in de zomer. Een hittegolf is tegenwoordig niet heel bijzonder meer en we mogen er bijna jaarlijks aan geloven. Dit zorgt voor hete dagen en warme nachten, waarbij we hopeloos op zoek gaan naar verkoeling. Wist je dat er enkele manieren zijn om je huis door de dag heen koel te houden? We lichten er graag een paar voor je uit, zodat jij overdag prima je werk kunt doen en in de warme nachten toch lekker kunt slapen!

Verschillende soorten zonwering

De zon buiten houden is de eerste stap naar een koel huis. Er zijn ontzettend veel opties als je wilt kijken naar zonwering. Denk bijvoorbeeld aan klassieke zonneschermen of rolluiken die de zon buiten houden voor in de slaapkamer. Kijk bijvoorbeeld eens bij De Zonweringfabriek om alle opties te bekijken en overwegen. Heb je wel eens nagedacht over een ritsscreen? Dit is ideaal voor bijvoorbeeld je thuiskantoor, omdat het niet verduistert en je hierdoor niet in het donker hoeft te zitten. Een ritsscreen houdt wel de warmte buiten en is uv-bestendig. Zo kun jij productief aan de slag, zonder dat het te warm wordt of de zon in je ogen schijnt.

Airco of een ventilator

Een airco is natuurlijk ideaal tijdens de warme zomermaanden, zeker in je slaapkamer. Deze kun je vlak voordat je gaat slapen aanzetten en aan laten staan tijdens de nacht. Zo pak jij een goede nachtrust om de volgende warme dag aan te kunnen. Een airco is natuurlijk wel een investering en kan niet in elke kamer gezet worden, want deze moet de warme lucht kwijt kunnen. Daarom is een ventilator ook prima geschikt en kan al een wereld van verschil maken wat betreft verkoeling. Deze kun je tevens ook in elke ruimte neerzetten en verplaatsen gedurende de dag, ideaal!

Genoeg verkoelende drankjes

Het is belangrijk om tijdens warme dagen jezelf goed te hydrateren, dus drink vooral genoeg water. Je kunt elke avond een karaf of kan water in de koelkast zetten zodat je de dag erna lekker fris water hebt. Als je dit wat saai vindt kun je er ook nog wat fruit of munt ingooien, zodat je een frisse smaak geeft aan het water. Maak nog wat ijsklontjes in je vriezer en je komt gemakkelijk die warme dagen door. Maak je vooral niet te druk en heb geduld, de winter komt er vanzelf weer aan!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids