733
Weer de zon? Met deze zonwering zit jij goed komende zomer!
Gepubliceerd: 21-04-2023

Het is op grijze en regenachtige dagen soms nog lastig voor te stellen, maar er zijn dagen dat we denken; doe maar even iets minder, die fel schijnende zon. Investeren in zonwering is dan ook een goede keuze.

Niet alleen omdat het binnen anders te veel opwarmt, ook om je meubels en vloer mooi te houden. Deze kunnen namelijk zeer snel verkleuren wanneer ze pal in de zon staan. Daarnaast is zonwering in veel gevallen ook gewoon heel mooi en stijlvol. Welke zonwering helemaal hot is op dit moment? Wij zochten de trends van de zonwering van dit jaar voor je op.

Zonwering; binnen of buiten?

Zonwering is er tegenwoordig in alle soorten en maten. Van screens voor binnen tot markiezen voor buiten. Ook zie je zonwering gecombineerd worden met andere zaken zoals horren of verduisterende mogelijkheden. Kortom, zonwering is een ding geworden. Het is dan bij de keuze voor een bepaalde soort zonwering ook goed om te besluiten wat je wilt; wil je buiten stijlvolle knikarmschermen of wil je aan de binnenkant jaloezieën? Bij die laatste begint het meteen al lastig te worden, die zijn er tegenwoordig namelijk ook in een buitenvariant. De eerste afweging is dan ook om te kiezen of je iets wilt aan de binnen- of buitenkant van je woning.

inspiratiebrochures1.png

Wat voor soort zonwering kies je?

Wanneer je hebt besloten zonwering te installeren, zul je al snel tot de conclusie komen dat het aanbod nogal groot is. Wat momenteel zeer gewild is, zijn de rolluiken en buitenjaloezieën qua zonwering. Rolluiken zien we al een aantal jaren en zijn onverminderd populair doordat ze ook een extra bescherming voor inbrekers vormen. Buitenjaloezieën worden vaak al door architecten bij het bouwen van een woning aanbevolen, omdat het daadwerkelijk een andere (design) uitstraling geeft aan een woning.

Welke zonwering voor mij?

Nog nooit was er zoveel op de markt qua zonwering. Ook met de intrede van de steeds populairder wordende terrasoverkappingen en serres wordt het belang van zonwering groter. Wat een aanrader is om de juiste zonwering te kiezen? Ga naar een aanbieder die álles verkoopt en specialist is. Vitrona is hier een voorbeeld van. Zij zullen dan niet alleen de klant adviseren wat zij verkopen, maar echt naar de specifieke situatie kijken en daar de juiste keuze bij maken.

Kortom, de trend van het moment op het gebied van zonwering is niet eenduidig te noemen. Het hangt zeer af van de woning en situatie. We kunnen wel stellen dat er één overall trend is, en dat is dat maatwerk centraal staat. Kijk naar de stijl van je woning en de specifieke behoefte, en pas daar de zonwering op aan. Begin hier vroeg in het voorjaar mee, zo weet je zeker dat jij op tijd bent en lekker kunt genieten van de zon!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide