628
Zomertip: Kunstgras

Voorheen bleef het gebruik van kunstgras doorgaans beperkt tot bepaalde sportterreinen. Eigenlijk is het nog steeds dit soort terreinen waaraan we denken wanneer we aan synthetisch gras denken. De mogelijkheden van deze kunstmatige 'grassoort' namen de laatste jaren echter aanzienlijk toe, en ook de look werd almaar natuurlijker. Zo werd het van langsom verleidelijker om synthetisch gras ook te gebruiken in een residentiële context, zeker wanneer die context gelegen is in een 'lastig' klimaat. Dan kan het immers ontzettend tijdrovend, moeilijk en duur zijn om je natuurlijke grasperken gezond te houden. In deze gevallen is synthetisch gras een prima alternatief.

Voordelen van kunstgras
De overstap naar artificieel gras biedt een aantal voordelen van persoonlijke, financiële en zelfs ecologische aard. Voorop staat hier natuurlijk een uitzonderlijk lage onderhoudskost. Dit gras moet je niet afrijden, trimmen, irrigeren of bemesten. Het groeit niet en het blijft groen, heel het jaar lang. Laat je daarbij echter ook weer niet wijsmaken dat onecht gras geen onderhoud vergt. Dat is uiteraard niet het geval. Maar de onderhoudskost ligt wel een stuk lager.

Gebruiksvriendelijk
Ten tweede reikt synthetisch gras voor sommige ruimtes echt een oplossing aan. Hierdoor vergroot het de bruikbare ruimte van je huis. Tuinen die eerder meer op een woestijn dan op een grasveld leken, kunnen via synthetisch gras weer volop publiek aantrekken. Maar ook schaduwplekken, balkons, daken, zwembadranden of andere plaatsen waar gras niet of moeilijk groeit, krijgen via kunstmatig gras tal van nieuwe mogelijkheden. Dit gras is bovendien voortdurend in topconditie. Er ontstaat geen droogte, maar ook geen modderpoel. Alles is steevast gebruiksklaar.

Diervriendelijk
Ten derde is artificieel gras erg dier- en natuurvriendelijk. Gravende honden zullen je kunsttuin bijvoorbeeld niet snel open graven en/of bezaaien met dode zoden. Ook zullen de uitwerpselen van je huisdier dit gras niet van slag brengen of verkleuren. De onderlaag laat zelfs toe dat urine en ander vocht gewoon wegvloeit, min of meer zoals dat met natuurgras het geval is. Daarbij is het tot slot nog handig meegenomen dat kunstgras uiteraard volledig vrij is van pesticiden: het heeft geen mest of herbiciden nodig om te groeien of in topconditie te blijven.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide