Geniet jij er ook altijd zo van om lekker buiten te zitten? Heerlijk genieten van de buitenlucht met famillie of vrienden... Helaas kan dit in Nederland lang niet altijd. We zijn zo afhankelijk van het weer en dat is in ons kikkerlandje overwegend koud of nat. Echte lekkere buitenzit dagen kennen we maar weinig... of eigenlijk te weinig voor wat we zouden willen want als het aan ons ligt zouden we elke dag wel even een momentje lekker buiten zitten. Gelukkig bied een terrasoverkapping uitkomst.

 

Een terrasoverkapping is een luxe want je kunt altijd lekker droog buiten zitten. Of het nou zomer, herfst, winter of lente is, een terrasoverkapping geeft ons de mogelijkheid om het hele jaar buiten te kunnen genieten. En is het koud dan plaats je gewoon een heater zodat in de winter je vnigers er niet vanaf vriezen.

Naast de luxe die een terrasoverkapping bied geeft het ook een waardevermeerdering voor je woning en heeft het een isolerende werking waardoor je huis in de zomer lekker koel blijft en in de winter de kou tegenhoud.

Wil je een terrasoverkapping gaan plaatsen dan heb je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereest de keuze voor het soort overkapping, hoe groot hij mag worden en in welke kleur en stijl je de terrasoverkapping wenst. Ook is het belangrijk om na te denken over de dakplaten. Wil je deze in polycarbonaat of van glas?

Naast het uiterlijk van de terrasoverkapping is de fundering iets wat je absoluut serieus moet nemen! Een terrasoverkapping weegt al snel honderden kilo's en je wilt niet dat je terrasoverkapping wegzakt in de grond. Hij zal dus superstevig moeten staan.

Heb je een terras met keramische tegels met Stabicare eronder, of een terras dat compleet gestort is met beton dan hoeft je je over de fundering geen zorgen te maken. Is dit niet het geval dan zul je een fundering moeten laten plaatsen.

Voor het plaatsen van een fundering voor terrasoverkappingen kan gekozen worden voor 2 opties, betonpoeren of snelbeton. Het verschil tussen deze twee opties is dat je bij betonpoeren je terrasoverkapping nog kunt verhuizen. Bij snelbeton worden de staanders van de overkapping in het beton in de grond gegoten en kan deze dus nooit meer verplaatst worden.

Ook leuk om te lezen