Je zit het liefst het gehele jaar door in de tuin, maar in het vroege voorjaar, in de herfst en in de winter werkt het weer niet altijd mee. Vind je het zonde dat je enkel in het late voorjaar en in de zomer buiten kunt zitten? Breng hier dan zelf verandering in. De beste manier om meer te genieten van je tuin, is door een veranda te laten bouwen.

De titel maakt een behoorlijke statement, maar een grote groep zal het hier mee eens zijn. Men ziet een veranda als dé plek, om thuis te ontspannen. Een veranda biedt een mogelijkheid om te genieten van de natuur, ongeacht het seizoen. Of het nou ijskoud is of zweterig heet, een veranda zorgt het hele jaar voor ontspanning. Om de kou te weren worden er tegenwoordig infrarood heaters geïnstalleerd, dit zijn warmtebronnen. Een veranda kan ook dienen als verkoeling, door gebruik te maken van specifieke dakbedekkingen. Door de juiste dakbedekking wordt de zon tegengehouden. Echter zijn dit slechts enkele voordelen die een veranda kan bieden, aan het genot van een tuin.

Een veranda stimuleert de gehele sfeer
Een veranda kent meerdere eigenschappen, zo is het functioneel maar ook flexibel. De overkapping creëert een vergroting van de huiskamer. Doordat men veelal gebruik maakt van fijne loungemeubelen, kan er heerlijk gezeten worden onder een veranda. Denk aan leuke etentjes met vrienden en familie. Maak gebruik van een barbecue bij weer, of geen weer, maar ook een gezellige kop koffie met je partner en/of kinderen. Tuinfeestjes zullen niet meer in duigen vallen door wat neerslag of kou. Dit zijn nou eenmaal de mogelijkheden in ons koude kikkerlandje. Zelfs als het begint te miezeren kan men nog uren blijven genieten van de buitenlucht, al helemaal wanneer er heaters gemonteerd zijn. Zo kan men warm en gezellig buiten blijven. Pak wat dekentjes uit de kast en geniet nog wat van het natafelen.

Over de montage van heaters gesproken, veranda’s zijn bijna voor elke tuin geschikt en makkelijk te installeren. Er zijn verschillende constructies, en materialen beschikbaar, denk dus goed na over het einddoel van een veranda. Wanneer het einddoel duidelijk is kan er voor een passende veranda
gekozen worden.

Verschillende materialen zijn toepasbaar
Zoals eerder is gezegd kunnen de veranda’s gebruik maken van diverse materiaal. Zo kan er gedacht worden aan hout, pvc en aluminium. Elk type materiaal brengt weer zijn eigen voordelen mee. Echter komt het voor het grootste deel aan op persoonlijke voorkeur. Toch zijn er in dit artikel enkele specifieke kenmerken van de diverse materialen weergegeven.

Houten veranda
Een voordeel van een houten veranda is dat het makkelijk bewerkbaar is. De constructie kan gemaakt worden voor grote afstanden, daarbij komen ook grote glaspartijen. Voor het oog straalt een houten veranda warmte uit.  De kleur kan gemakkelijk passend gemaakt worden bij de rest van een woning. Daarnaast heeft hout een isolerende werking.

PVC veranda
Een goedkopere optie is het gebruik van PVC. De kunststof prijs ligt veel lager dan de prijs voor hout/aluminium, voor de mensen met een budget is dit dus geen verkeerde keuze. Daarnaast is het materiaal in verschillende kleuren te verkrijgen en vereist minimale onderhoud.

Aluminium veranda
Tot slot de aluminium veranda’s. Bij dit type materiaal kan men rekenen op een lange levensduur. Net als bij PVC, vereist aluminium weinig tot geen onderhoud. Het materiaal is ontzettend sterk en heeft een goede isolerende werking. Vaak kiest men voor deze optie door zijn stoere look.

Geniet jij er ook altijd zo van om lekker buiten te zitten? Heerlijk genieten van de buitenlucht met famillie of vrienden... Helaas kan dit in Nederland lang niet altijd. We zijn zo afhankelijk van het weer en dat is in ons kikkerlandje overwegend koud of nat. Echte lekkere buitenzit dagen kennen we maar weinig... of eigenlijk te weinig voor wat we zouden willen want als het aan ons ligt zouden we elke dag wel even een momentje lekker buiten zitten. Gelukkig bied een terrasoverkapping uitkomst.

Oerdegelijke en authentieke materialen zullen het in 2018 gaan maken. De industriële trend die vooral binnenshuis heerst, breidt zich langzamerhand uit naar de tuin. Oud gebakken klinkertjes en ruw houten materialen voor terras en veranda zijn helemaal hip. Dit jaar zet ook het massale gebruik van douglas hout zich voort. Douglas veranda, douglas vlonder maar zeker ook het zweeds rabat gaat we dit jaar veelvuldig terugzien.

Zwart zweeds rabat voor een industriele look
Het zwarte zweedse rabat wordt veel gebruikt voor schuttingen en sluit volledig aan bij de industriële look: het heeft een ruwe, grove uitstraling. Een schutting van zwart rabat kan een mooi verlengstuk zijn van uw interieur. Steeds vaker zien we dat we een tuin willen hebben waarin we écht de natuur ervaren en veel waarde hechten aan comfort. Het moet niet alleen een plek zijn waar we alleen lekker buiten kunnen zijn maar eerder een verlengstuk van de woonkamer. Zwart zweeds rabat kan ‘gedompeld’ of gespoten zijn. Gespoten rabatdelen hebben geen nabehandeling nodig. Gedompelde delen daarentegen wel: één keer nabehandelen is voldoende.

Vergrijsde natural RAW look
Om een natural RAW-look te krijgen, een trend die in 2018 ook door zal zetten, kun je het douglashout onbehandeld laten en het zodoende laten vergrijzen. Veel mensen houden van deze natuurlijke verandering. Een nadeel hieraan is dat het hout minder lang mee gaat. Daarom is het goed om kennis te hebben over de duurzaamheid ervan.

Duurzaamheid van douglas hout
De vraag naar douglas hout blijft de afgelopen jaren stijgen. Waarom? Omdat het een warme uitstraling heeft en een lange levensduur. We zien dat duurzaamheid al een paar jaar een sleutelwoord geworden in de onze maatschappij. We willen graag duurzame producten en zorgen dat we onze bronnen en leefomgeving niet uitputten.

Douglas hout is duurzaam. Door droging wordt het sterker en harder. De duurzaamheidsklasse van hout vertelt iets over de verwachte levensduur van het hout. Douglas valt onder duurzaamheidsklasse 3, evenals de veelgebruikte rode houtsoort meranti, een houtsoort die vaak gebruik wordt voor kozijnen. De duurzaamheid heeft het douglas hout te danken aan de hoeveelheid kernhout dat deze boomsoort bezit. Bij Douglas is de verwachte levensduur tussen de 10-15 jaar. 

Upcoming: red cedar
Red cedar is een houtsoort met sjeu: nog iets luxer, chiquer en duurzamer dan douglas. Maar uiteraard ook iets prijziger. Red cedar kan zowel binnen als buiten worden gebruik. Red cedar, ook wel bekend als Western Red Cedar, is zacht maar erg duurzaam. Red cedar hout is dus zeer geschikt om te gebruiken als gevelbekleding. De houtsoort is goed bestand tegen allerlei weersinvloeden.Is het heel warm of vriest het juist heel hard, dan drogen de verticale of horizontale planken wellicht wat uit maar zullen niet barsten of kromtrekken.

Op de hoogte blijven van de trends in tuinmaterialen?
Voor het grootste aanbod aan douglas en red cedar hout, geeft Houthandelonline u graag advies.  Daarnaast leveren wij ook tuinhout, een ruim assortiment plaatmateriaal en betontriplex. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht. Kijk voor voor informatie even op onze site: www.houthandelonline.nl.

Waar de veranda natuurlijk optimaal dienst doet als ruimte om ook met slechter weer van de tuin te genieten, is het tegenwoordig een volwaardige uitbreiding van de woning. Een gezellige ruimte die fungeert als overgang tussen de woning en de achtertuin. We zetten alle voordelen van een veranda hier voor je op een rijtje.

Heb je er wel eens aan gedacht om zelf een overkapping of een veranda te bouwen in de tuin? Een terrasoverkapping is het verlengstuk van de woning. Je kunt er het hele jaar gebruik van maken. Indien je zelf een veranda of overkapping gaat bouwen is een goede voorbereiding het halve werk. Met enige ervaring en klustips op Internet bouw je zelf de overkapping van je dromen. Naast het bepalen van de plek van de overkapping en het bepalen van de maten, is het aan te raden om informatie in te winnen over welke houtsoorten geschikt zijn. Natuurlijk wil je jarenlang plezier hebben van de terrasoverkapping, maar ook een mooie uitstraling is een voorwaarde waar de overkapping aan moet voldoen. Wil je een overkapping met een lange levensduur en een sfeervolle uitstraling? Kies dan voor douglas hout of lariks Douglas hout. Dan weet je zeker dat je jarenlang kan genieten van de tuin onder een prachtig prieel. Waar wacht je nog op? Douglas hout en andere houtsoorten, bestel je tegenwoordig heel eenvoudig online bij bijvoorbeeld www.houthandelonline.nl. Houthandelonline is dé groothandel voor particuliere en zakelijke klanten. Hier vindt u al het benodigde hout voor het bouwen van een overkapping of een ander bouwproject.

Douglas hout: een populaire verrijking voor de tuin
De afgelopen jaren is douglashout enorm in populariteit toegenomen. Grotendeels komt dit door de warme uitstraling van het hout. Hout van de Douglasspar heeft meestal een lichte geelrode tot geelbruine tint. Door de blootstelling aan lucht en licht, verkleurt deze tint naar een oranje tot geel bruine gloed. Deze warme uitstraling is juist zo geliefd. Doordat douglas zo sterk is, is het ook voor vele doeleinden te gebruiken. Niet alleen voor een overkapping, maar ook voor een terrasscherm, pergola, tuinmeubels of een kapschuur. Houthandelonline beschikt over een ruim assortiment douglashout. Allerlei soorten die nodig zijn om houten tuinprojecten te kunnen bouwen, zoals bijvoorbeeld Zweeds Rabat of geschaafd Douglas hout. Ook als je op zoek bent naar hardhout, eikenhout en plaatmateriaal, als multiplex voor buiten is dit de ideale groothandel. Welke houtsoort je ook zoekt, je vindt het bij Houthandelonline! Vanuit het hoofdkantoor in Wognum leveren wij aan klanten in heel Nederland.

De zomer is alweer bijna om. Toch hebben veel Nederlanders nog weinig van de tuin kunnen genieten. Het is wel een poosje warm geweest, maar een groot deel van de zomer was het weer niet zo goed. Het was vaak kil buiten, het waaide te hard om lekker buiten te zitten of het was gewoon te koud. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onverwachte regenbuien! Toch kun je wel degelijk genieten van je tuin, ook tijdens een slechte zomer.

Ontvang gratis offertes voor veranda's en vergelijk specialisten in jouw regio! Door een veranda te laten plaatsen kun je stukken vaker genieten van je tuin. Het biedt bescherming bij minder goede weersomstandigheden zoals regen, terwijl je in de zomer lekker de schaduw kunt opzoeken.
 
Voordelen van een veranda
Laat je een veranda plaatsen, dan breng je je huis en tuin beter bij elkaar. De tuin wordt betrokken bij je woning waardoor je eerder naar buiten stapt om de buitenlucht op te zoeken. Een veranda biedt de perfecte beschutting tegen weersinvloeden dus je hebt veel vaker de kans om in de tuin te zitten. 
 
Een veranda kun je laten plaatsen in elke stijl die je wilt. Hierdoor is een veranda uitstekend te plaatsen bij elke woning en in elke tuin.
 
Veranda prijzen
De prijzen van veranda's kunnen erg uiteenlopen. Factoren zoals materiaal, dakbedekking en grootte hebben allemaal invloed op de prijs. Gemiddeld kun je rekening houden met een prijs tussen de €900 en €3.000. Mocht je speciale wensen hebben, dan kunnen de veranda prijzen oplopen tot wel €20.000. 
 
Veranda laten plaatsen
Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor het laten plaatsen van een veranda naar jouw wens? Vraag dan gratis offertes aan! Wij brengen je in contact met specialisten uit jouw regio die graag een veranda voor jou plaatsen.

Ben jij de gelukkige bezitter van een mooie tuin en wil je hier het liefst 365 dagen in het jaar van kunnen genieten? Natuurlijk wil je dat, graag zelfs! Maar de eerstvolgende gedachte die ongetwijfeld bij je opkomt is vast dat het weer in Nederland het vaak niet toelaat om lekker in de tuin te zitten. Vaak is het voorjaar en het najaar veelal nat door flinke plensbuien en in de winter is het simpelweg te koud. Om nog maar niet te spreken over de wind die soms flink de kop op kan steken.