2897
Inspiratie om jouw veranda winter-proof te maken

Veel mensen hebben een veranda laten bouwen om in de zomer van te genieten. In de winter wordt er vaak niks mee gedaan. Dat is zonde want ook in de winter kunnen verandas een leuke en gezellige plek zijn. Het is vooral belangrijk dat je de veranda leuk inricht en zorgt dat het er een beetje warm wordt. Heb je ook een veranda en staat deze er in de winter vervallen bij? Wij geven je een aantal tips zodat ook jij de veranda winter-proof kunt maken. 

 

Warmte

Een van de grootste redenen dat mensen in de winter hun veranda bijna niet gebruiken is natuurlijk omdat het koud is. Dit probleem kun je op meerdere manieren oplossen. Ten eerste is het belangrijk dat je je veranda dicht maakt zodat er geen koude wind meer in komt. Dit kun je doen met speciale doeken maar ook met schuifpuien. Vooral als je het doet met schuifpuien krijg je een mooi resultaat. Hierdoor wordt de veranda echt een onderdeel van je huis. Verder is het belangrijk dat je zorgt voor warmte, je kunt kiezen voor een heater maar ook voor een ouderwetse vuurkorf, als er maar warmte vanaf komt. 

Inrichting

Een gezellige inrichting is erg belangrijk om je veranda winter-proof te maken. Je kunt dit op zoveel manieren doen. Het is natuurlijk mogelijk om je zomer meubels te houden maar je kunt ook kiezen voor nieuwe meubels. Wat je ook doet, zorg in ieder geval dat je genoeg accesoires plaats. Met een aantal mooie kussens en kleedjes wordt je veranda al een stuk gezelliger. 

Verlichting

Het wordt in de winter al vroeg donker, dus je moet ook nadenken over de verlichting van je veranda. Zorg ervoor dat het licht niet te fel is, dit haalt de sfeer uit je veranda. Je kunt beter kiezen voor een paar lampen met warme kleuren. Ook met kaarsjes kun je al een heleboel licht en gezelligheid creëren. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de warmte. 

Het hoeft dus helemaal niet lastig te zijn om van je veranda een gezellige plek te maken. Iedereen kan er zijn eigen plekje van maken, je kunt namelijk eindeloos variëren met de verschillende soorten accessoires en meubels. Net als bij de inrichting in je huis, kun je ook in de veranda gezelligheid en sfeer creëren. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners