497
Houten overkappingen kopen

Lekker op een zwoele zomeravond in de tuin zitten. Wie wil dat niet? Je kunt natuurlijk onder de blote hemel gaan zitten, maar je kunt het jezelf ook comfortabel maken met een houten overkapping. Kies je voor een overkapping aan het tuinhuis of een vrijstaande overkapping? Beiden zorgen voor op en top comfort.

Waarom houten overkappingen?

Met een houten overkapping ben je beschermd tegen het weer. Je zit overdag niet in de volle zon en kunt volop van de tuin genieten. Wanneer het wat begint te spetteren, hoef je niet meteen binnen te gaan zitten: de houten overkapping houdt je droog. Houten overkappingen zijn wat dat betreft heel praktisch.

Houten overkappingen kopen hoeft geen dure aangelegenheid te zijn. Hout is namelijk verrassend betaalbaar. Het zorgt voor een natuurlijke look in een prachtig groene tuin. Daarnaast is het relatief simpel zelf in elkaar te zetten.

Welk hout kiezen?

Welk hout je wilt gebruiken, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Je gebruikt het liefst stevig, duurzaam tuinhout. De overkapping moet immers wel een paar jaar meegaan en bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Op dit moment is lariks douglas hout heel populair. Dit hout gaat zo tien tot vijftien jaar mee, en is bovendien betaalbaar. Het heeft ook die warme uitstraling waar veel mensen naar op zoek zijn.

Is een overkapping vergunningplichtig?

In bepaalde gevallen moet je een vergunning aanvragen om een overkapping te mogen plaatsen. Het is dus belangrijk dat je eerst uitzoekt of je een vergunning nodig hebt, en hoe je deze aanvraagt. Een vergunning is bijvoorbeeld nodig als het gaat om een terrasoverkapping die groter is dan 30 vierkante meter of meer dan 50 procent van het tuinoppervlak bestaat. Controleer dit van tevoren even bij de gemeente.

Houten overkapping kiezen

Wanneer het gaat om houten overkappingen, is de keuze enorm. Er zijn talloze aanbieders, met zeer uiteenlopende prijzen. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare oplossing, zou je eens bij Blokhuttenoutlet kunnen kijken. Deze aanbieder stunt geregeld met de prijzen, en geeft bovendien ook een persoonlijk advies. Zo geniet je voor niet al te veel geld jarenlang van een mooie houten overkapping.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners