Veel mensen hebben een veranda laten bouwen om in de zomer van te genieten. In de winter wordt er vaak niks mee gedaan. Dat is zonde want ook in de winter kunnen verandas een leuke en gezellige plek zijn. Het is vooral belangrijk dat je de veranda leuk inricht en zorgt dat het er een beetje warm wordt. Heb je ook een veranda en staat deze er in de winter vervallen bij? Wij geven je een aantal tips zodat ook jij de veranda winter-proof kunt maken. 

Wil je meer beschutting en tegelijkertijd sfeer toevoegen aan je veranda? Dan installeer je shutters. Je veranda is immers je favoriete plek om buiten te eten, te drinken, te praten en te ontspannen. De veranda shutters van Sfeervolle Shutters zijn hiervoor gemaakt en geheel op maat zodat ze perfect passen. Veranda shutters geven je meer bescherming bij zoninval. De zwoele lichtval geeft sfeer en toch ook genoeg privacy. Je stelt het allemaal precies naar wens af. De veranda shutters die je hiervoor zoekt, zijn nu extra voordelig. Sfeervolle Shutters geeft 50% korting op al zijn nieuwe veranda shutters!

Geniet jij ook zo van de lente en zomer, omdat je weer lekker veel naar buiten kunt? Met een veranda ofwel terrasoverkapping heb je het hele jaar door een plek om buiten te eten. Maak je de overkapping dicht met een glazen schuifpui, dan creëer je écht een extra leefruimte die je het hele jaar door kunt gebruiken! Twijfel je nog? Hier vind je 5 voordelen van een terrasoverkapping op een rij.

Wie wil dit nou niet? Zodra het lekker weer wordt en het zonnetje breekt door: zo snel mogelijk naar buiten! Maar soms is het nog net een tikkeltje te koud. Met een veranda met een glazen dak en een zijwand zit jij als eerste buiten in het voorjaar! Of wil je juist bescherming tegen de zon? Een terrasoverkapping is dan misschien een goed idee voor jou. We nemen je snel mee langs alle mogelijkheden die een veranda of overkapping jou kunnen bieden!

Een overkapping of een veranda is een mooie verrijking van je tuin. Een overkapping wordt gezien als een verlengstuk of uitbouw van de woning. Je kunt het droog buiten zitten en je creëert schaduw boven je terras. Als het deze zomer net zo warm wordt als vorig jaar is een verande fijne plek om te vertoeven. Het bouwen van een overkapping is niet heel moeilijk. Alles wat je hiervoor nodig hebt is goed meetwerk, gereedschap en een paar extra handen die jou kunnen helpen. Voor het bouwen van je veranda kun je geïmpregneerd tuinhout gebruiken, maar ook Douglashout is hier heel erg geschikt voor.

Je ziet ze steeds vaker in tuinen verschijnen: terrasoverkappingen. Misschien heb je zelf allang bedacht waarom ook jij er best eentje in de achtertuin kunt zetten. Maar mocht je tóch benieuwd zijn naar de redenen waarom overkappingen zo populair zijn: wij zetten de voordelen voor je op een rijtje!

Je zit het liefst het gehele jaar door in de tuin, maar in het vroege voorjaar, in de herfst en in de winter werkt het weer niet altijd mee. Vind je het zonde dat je enkel in het late voorjaar en in de zomer buiten kunt zitten? Breng hier dan zelf verandering in. De beste manier om meer te genieten van je tuin, is door een veranda te laten bouwen.

De titel maakt een behoorlijke statement, maar een grote groep zal het hier mee eens zijn. Men ziet een veranda als dé plek, om thuis te ontspannen. Een veranda biedt een mogelijkheid om te genieten van de natuur, ongeacht het seizoen. Of het nou ijskoud is of zweterig heet, een veranda zorgt het hele jaar voor ontspanning. Om de kou te weren worden er tegenwoordig infrarood heaters geïnstalleerd, dit zijn warmtebronnen. Een veranda kan ook dienen als verkoeling, door gebruik te maken van specifieke dakbedekkingen. Door de juiste dakbedekking wordt de zon tegengehouden. Echter zijn dit slechts enkele voordelen die een veranda kan bieden, aan het genot van een tuin.

Een veranda stimuleert de gehele sfeer
Een veranda kent meerdere eigenschappen, zo is het functioneel maar ook flexibel. De overkapping creëert een vergroting van de huiskamer. Doordat men veelal gebruik maakt van fijne loungemeubelen, kan er heerlijk gezeten worden onder een veranda. Denk aan leuke etentjes met vrienden en familie. Maak gebruik van een barbecue bij weer, of geen weer, maar ook een gezellige kop koffie met je partner en/of kinderen. Tuinfeestjes zullen niet meer in duigen vallen door wat neerslag of kou. Dit zijn nou eenmaal de mogelijkheden in ons koude kikkerlandje. Zelfs als het begint te miezeren kan men nog uren blijven genieten van de buitenlucht, al helemaal wanneer er heaters gemonteerd zijn. Zo kan men warm en gezellig buiten blijven. Pak wat dekentjes uit de kast en geniet nog wat van het natafelen.

Over de montage van heaters gesproken, veranda’s zijn bijna voor elke tuin geschikt en makkelijk te installeren. Er zijn verschillende constructies, en materialen beschikbaar, denk dus goed na over het einddoel van een veranda. Wanneer het einddoel duidelijk is kan er voor een passende veranda
gekozen worden.

Verschillende materialen zijn toepasbaar
Zoals eerder is gezegd kunnen de veranda’s gebruik maken van diverse materiaal. Zo kan er gedacht worden aan hout, pvc en aluminium. Elk type materiaal brengt weer zijn eigen voordelen mee. Echter komt het voor het grootste deel aan op persoonlijke voorkeur. Toch zijn er in dit artikel enkele specifieke kenmerken van de diverse materialen weergegeven.

Houten veranda
Een voordeel van een houten veranda is dat het makkelijk bewerkbaar is. De constructie kan gemaakt worden voor grote afstanden, daarbij komen ook grote glaspartijen. Voor het oog straalt een houten veranda warmte uit.  De kleur kan gemakkelijk passend gemaakt worden bij de rest van een woning. Daarnaast heeft hout een isolerende werking.

PVC veranda
Een goedkopere optie is het gebruik van PVC. De kunststof prijs ligt veel lager dan de prijs voor hout/aluminium, voor de mensen met een budget is dit dus geen verkeerde keuze. Daarnaast is het materiaal in verschillende kleuren te verkrijgen en vereist minimale onderhoud.

Aluminium veranda
Tot slot de aluminium veranda’s. Bij dit type materiaal kan men rekenen op een lange levensduur. Net als bij PVC, vereist aluminium weinig tot geen onderhoud. Het materiaal is ontzettend sterk en heeft een goede isolerende werking. Vaak kiest men voor deze optie door zijn stoere look.

Geniet jij er ook altijd zo van om lekker buiten te zitten? Heerlijk genieten van de buitenlucht met famillie of vrienden... Helaas kan dit in Nederland lang niet altijd. We zijn zo afhankelijk van het weer en dat is in ons kikkerlandje overwegend koud of nat. Echte lekkere buitenzit dagen kennen we maar weinig... of eigenlijk te weinig voor wat we zouden willen want als het aan ons ligt zouden we elke dag wel even een momentje lekker buiten zitten. Gelukkig bied een terrasoverkapping uitkomst.