Breng jij graag veel tijd in de tuin door en ben je op zoek naar mogelijkheden om er ook bij lagere temperaturen aangenaam bij te zitten? Het bouwen van een overkapping biedt je een veelzijdige manier om je tuin en de uitstraling daarvan te verrijken. Met een goed doortimmerd plan en het juiste materiaal hoeft het niet moeilijk te zijn om deze klus te klaren. Overkappingen zijn er in vele soorten en maten die één ding in het bijzonder met elkaar gemeen hebben: je kunt hiermee vier seizoenen lang buiten genieten.

Geniet je ook zo van buiten eten en urenlang borrelen op zwoele zomeravonden? En ben je ook in de koudere maanden van het jaar graag in de tuin om te genieten van het buitenleven? Met een overkapping is het allemaal mogelijk. Hiermee geef je je huis een sfeervolle toevoeging waar je in alle seizoenen een knusse plek vindt. Je maakt van de veranda een stijlvolle eyecatcher waar het heerlijk toeven is door die in te richten met mooie tuinmeubelen van duurzame kwaliteit.

In Nederland hebben we helaas geen klimaat waarin buiten zitten in ieder seizoen mogelijk is. Sterker nog, zelfs in de zomer is het, door de flinke hoeveelheden neerslag die ook dan kunnen vallen, lang niet altijd een zekerheidje dat je lekker van je tuin kan genieten. Toch zijn er wel manieren te verzinnen waardoor je het hele jaar door het gevoel hebt dat je toch een beetje buiten bent.

Veel mensen hebben een veranda laten bouwen om in de zomer van te genieten. In de winter wordt er vaak niks mee gedaan. Dat is zonde want ook in de winter kunnen verandas een leuke en gezellige plek zijn. Het is vooral belangrijk dat je de veranda leuk inricht en zorgt dat het er een beetje warm wordt. Heb je ook een veranda en staat deze er in de winter vervallen bij? Wij geven je een aantal tips zodat ook jij de veranda winter-proof kunt maken. 

Wil je meer beschutting en tegelijkertijd sfeer toevoegen aan je veranda? Dan installeer je shutters. Je veranda is immers je favoriete plek om buiten te eten, te drinken, te praten en te ontspannen. De veranda shutters van Sfeervolle Shutters zijn hiervoor gemaakt en geheel op maat zodat ze perfect passen. Veranda shutters geven je meer bescherming bij zoninval. De zwoele lichtval geeft sfeer en toch ook genoeg privacy. Je stelt het allemaal precies naar wens af. De veranda shutters die je hiervoor zoekt, zijn nu extra voordelig. Sfeervolle Shutters geeft 50% korting op al zijn nieuwe veranda shutters!

Geniet jij ook zo van de lente en zomer, omdat je weer lekker veel naar buiten kunt? Met een veranda ofwel terrasoverkapping heb je het hele jaar door een plek om buiten te eten. Maak je de overkapping dicht met een glazen schuifpui, dan creëer je écht een extra leefruimte die je het hele jaar door kunt gebruiken! Twijfel je nog? Hier vind je 5 voordelen van een terrasoverkapping op een rij.

Wie wil dit nou niet? Zodra het lekker weer wordt en het zonnetje breekt door: zo snel mogelijk naar buiten! Maar soms is het nog net een tikkeltje te koud. Met een veranda met een glazen dak en een zijwand zit jij als eerste buiten in het voorjaar! Of wil je juist bescherming tegen de zon? Een terrasoverkapping is dan misschien een goed idee voor jou. We nemen je snel mee langs alle mogelijkheden die een veranda of overkapping jou kunnen bieden!

Een overkapping of een veranda is een mooie verrijking van je tuin. Een overkapping wordt gezien als een verlengstuk of uitbouw van de woning. Je kunt het droog buiten zitten en je creëert schaduw boven je terras. Als het deze zomer net zo warm wordt als vorig jaar is een verande fijne plek om te vertoeven. Het bouwen van een overkapping is niet heel moeilijk. Alles wat je hiervoor nodig hebt is goed meetwerk, gereedschap en een paar extra handen die jou kunnen helpen. Voor het bouwen van je veranda kun je geïmpregneerd tuinhout gebruiken, maar ook Douglashout is hier heel erg geschikt voor.

Je ziet ze steeds vaker in tuinen verschijnen: terrasoverkappingen. Misschien heb je zelf allang bedacht waarom ook jij er best eentje in de achtertuin kunt zetten. Maar mocht je tóch benieuwd zijn naar de redenen waarom overkappingen zo populair zijn: wij zetten de voordelen voor je op een rijtje!