Het buitenleven kondigt zich aan. We zitten boordevol plannen om onze buitenplek uiterst gezellig in te richten. Van tuinontwerp, terrasplan, buitenmeubelen tot hedendaagse accessoires, alles draagt bij tot het creëren van een optimale buitenbeleving. Delta Light® toont hoe je met weldoordachte verlichting de gewenste buitensfeer creëert. 

De Eva Solo SunLight Solar Tafellamp werkt op zonne-energie. Een ideale lamp voor gebruik in de tuin. Hij is draadloos, zodat je hem gemakkelijk overal kunt neerzetten. Het zachtwitte licht is een sfeervolle toevoeging aan elke mooie zomeravond! 

Het voorjaar is officieel begonnen en de zomer is in aantocht, tijd voor het buitenleven en voor de tuin. Om 's avonds ook buiten te kunnen genieten in de tuin kan de juiste buiten -en tuinverlichting een belangrijke rol spelen, met onderstaande informatie zetten wij alle mogelijkheden op het gebied van buitenverlichting voor u op een rijtje. Onder buitenverlichting verstaan wij alle mogelijkheden aan of rondom uw woning op het gebied van verlichting (zowel sfeerverlichting als functionele verlichting):

Bij fijne zomeravonden, maar ook op donkere winteravonden, horen sfeervolle verlichtingselementen. De nieuwe loft LED light zorgt met haar warme LED verlichting voor mooie momenten tot in de kleine uurtjes.

Deze unieke combinatie van een pot en verlichting kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Met de bijgeleverde dimmer stel je de lamp af op jouw gevoel voor sfeer. Dankzij de ingebouwde led verlichtingsmodule ben je gegarandeerd van 20.000 uur sfeervol en warm licht.

Verlicht de mooie momenten met de loft LED light.

Meer en meer maken we het hele jaar gebruik van onze tuin. Denk maar aan de gezelligheid van een winterbarbecue, aan het plezier van een hot tub of aan een ontspannend avondje sterren kijken. Met de juiste verlichting vind je altijd de weg in de tuin én creëer je maximaal sfeer. Als expert geeft Delta Light® je alvast vijf onmisbare tips!

1. Begin met een lichtplan
Elke tuin – hoe groot of klein ook – heeft zijn eigen karakter en zal pas goed verlicht zijn als je rekening houdt met het totaalconcept. Verlichting geeft je tuin een meerwaarde, zodat je er langer van kan genieten, in de zomer en in de winter. Maar denk eerst na over je ‘outdoor lifestyle’. Hoe wil je van je tuin genieten? Waar en wanneer heb je verlichting nodig? Win professioneel advies in voor een lichtplan dat beantwoordt aan je behoeften en verwachtingen, en dat tuin- en interieurbeleving in twee richtingen op elkaar afstemt.

Op www.deltalight.com krijg je heel wat inspiratie en productinformatie, samen met een overzicht van het uitgebreide netwerk van Delta Light®-partners waar je terecht kan voor advies op maat. Tip: download de gratis app The Lighting Bible® 10 op je tablet om alle mogelijkheden te bekijken. 2. Speel licht als blikvanger uit

Licht leent zich perfect om eyecatchers te creëren rond je woning: door het aanlichten van een object bijvoorbeeld of door het lichteffect op zich. De collectie van Delta Light® telt heel wat armaturen die led met een lens combineren, wat een afgelijnd en verreikend parabolisch lichtpatroon op wand of vloer creëert.

Vision en Momba zijn alvast twee designs die je laten spelen met licht: een eenvoudige vormgeving gecombineerd met een gracieus en origineel lichtpatroon op de wand.

3. Verken de mogelijkheden van led
De doorbraak van led geeft je een waaier aan mogelijkheden, maar versterkt tegelijk de nood aan professioneel lichtadvies. Niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid van de armaturen is belangrijk, je moet ook letten op de eigenschappen en kleurconsistentie van de leds om een mooi evenwicht te krijgen.

Tip van Karen Baes, Light Planner bij Delta Light®: “Werk in dezelfde lichtkleur, dat creëert rust en eenheid in je tuin. Alle nieuwe buitenverlichting van Delta Light® heeft vanaf nu trouwens een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin, een aangenaam warme lichtkleur.”

4. Ga voor harmonie in kleur
Zowel het materiaal als de kleur van je verlichtingsarmaturen bepalen mee de ‘look & feel’ van je woning. Nieuw bij de buitenverlichting van Delta Light®: naast alu-grijs en grijsbruin kan je veel toestellen nu ook in een donkergrijze kleur kiezen. Waar het grijsbruin voor een perfecte integratie tussen bomen en planten zorgt, laat het nieuwe donkergrijs de toestellen nauwelijks opvallen in strakkere omgevingen met beton en donkere houttinten.

5. Creëer outdoor in the city
Dankzij de toenemende verstedelijking en het bloeiende stadsleven, worden stadstuintjes en dakterrassen omgevormd tot oases van rust in de stad. Van een klein balkon tot uitgebreide dakterrassen, deze stadstuinen zijn gegeerde stukjes groen in een hectische wereld. Ook hier kan de juiste toepassing van licht elk alledaags stadstuintje omtoveren in een buitengewone tuinbeleving.

OVER DELTA LIGHT®
Opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light® in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan zowat 250 mensen die producten en service leveren in 120 landen wereldwijd.

Delta Light® heeft sinds meerdere jaren een breed assortiment buitenverlichting, een collectie die in The Lighting Bible® 10 fors werd uitgebreid. Ga je voor up lights onder een boom om een theatraal effect te creëren? Wil je spelen met eindeloze lichtlijnen? Of kies je leds met lenzen om muren en structuren tot leven te brengen? Ruim honderd armaturen voor wanden, vloeren en plafonds bieden eindeloze mogelijkheden. Innovatieve technieken in verschillende stijlen, voor inbouw en opbouw.

Wanneer je voor het eerst een tuin (of balkon) krijgt, spring je een gat in de lucht. Om vervolgens weer hard op de grond te vallen. Want wat moet je met die ruimte, wat doe je met de inrichting, waar komt wat te staan en hoe leg je alle elektriciteitskabels aan ?Ook wanneer je al een tuin of balkon hebt, is de indeling hiervan soms lastig. Gacoli leert jou het tuinleven waarderen, want met de producten van dit merk is je tuin binnen een mum van tijd verlicht. Én dat gaat ‘verlichtend’ eenvoudig.Driemaal hoera voor comfortabele tuinoplossingen! Je tuin of balkon is maar voor één aspect geschikt: genieten. Maar hoe kun je optimaal van je tuin gebruik maken? Niet iedereen is immers expert in tuinverbouwingen, terwijl sommige items, zoals verlichting,toch een absolute must zijn. Gacoli biedt een uitgebreid assortiment snoerloze en eenvoudig te installeren buitenverlichting zodatje niet avonden bezig bent met gebruiksaanwijzing en technische details. De producten van Gacoli hebben een mooi design, zijn comfortabel en duurzaam.

3 stappen lichtplan Snoerloze lampen zonder installatie- en elektriciteitskosten; wie zit daar nu niet op te wachten? De lampen van Gacoli zijn voorzien van de speciale Energy Management Unit (EMU) die zonlicht omzet in led-verlichting. Zonder elektriciteitskabels heb je binnen een mum van tijd een sfeervol terras, balkon, entree oprit of parkeerplaats:

1. Koop jouw eigen Gacoli selectie die het beste past bij jouw tuin of balkon. Op www.gacoli.nlstaan de verkoopadressen.

2. Kies een plek waar je de lamp(en) wilt neerzetten of ophangen.

3. Haal de lamp uit de verpakking, zet hem in elkaar en genieten maar!

De buitenverlichting van Gacoli is in meerde soorten en formaten beschikbaar. Zo is er verlichting voor tuinpaden, zijn er tafel- en hanglampen, maar ook lampen met een spies zodat deze in de grond kunnen worden geplaatst. Daarnaast is er zelfs verlichting voor in de parasol beschikbaar.

Gacoli maakt outdoorproducten die bijzonder geschikt zijn voor terras, balkon of tuin. Vorig jaar introduceerde Gacoli ROOTS; een bijzondere collectie buitenlampen op zonne-energie. Dit jaar worden er maar liefst 4 nieuwe collecties met snoerloze buitenlampen, parasolverlichting én loungers gepresenteerd! Stuk voor stuk kwalitatieve producten die elke tuin of terras een boost geven.

De Gacoli lampen beschikken over de speciale Energy Management Unit (EMU), die zich in de kap bevindt. Deze zorgt ervoor dat energie uit zonlicht wordt opgenomen en omgezet in LED-verlichting. Hierdoor zijn de lampen snoerloos en zijn er dus geen installatie- en elektriciteitskosten. De Gacoli lampen blijven gemakkelijk verplaatsbaar. Uw terrasindeling veranderen? De lampen verplaatst u gewoon mee! Zo creëert u overal in een mum van tijd een gezellige sfeer zonder kabels en stekkerdozen. De buitenlampen zijn multi-inzetbaar, naast uw tuin of terras wordt ook uw entree, oprit of parkeerplaats een eyecatcher met Gacoli.

De lampen worden geleverd met een oplader waarmee ze bij heel donkere dagen gemakkelijk extra op te laden zijn via een stopcontact. De lampen zijn weer- en windbestendig, makkelijk schoon te maken en kunnen tegen een stootje. Ze zijn eenvoudig op het terras te plaatsen en zorgen voor de juiste warme sfeer.

De tuin is een volwaardige buitenkamer, een plek om met vrienden en familie te genieten, een verlengstuk van het interieur. Logisch dus dat je best even nadenkt over de inrichting. De buitenverlichting is alvast de juiste start. Het najaar en het voorjaar zijn het ideale moment om te plannen. Zo kun je straks volop van het mooie weer profiteren. Delta Light® geeft inspiratie met eenvoudige regels: vijf richtlijnen voor de creatie van een optimale lichtsfeer, in elke situatie. Ga je voor up lights onder een boom om een theatraal effect te creëren? Of kies je leds met lenzen om muren en structuren tot leven te brengen? Ruim honderd armaturen voor wanden, vloeren en plafonds bieden eindeloze mogelijkheden. Innovatieve technieken in verschillende stijlen, voor inbouw en opbouw. Pure lighting pleasure!

Ga na welk effect je wil bereiken

Doordachte verlichting is bedoeld om het unieke karakter en de nuances van je tuin in de verf te zetten. Belangrijk is dat de verlichting is afgestemd op jouw situatie. Waar en wanneer heb je licht nodig? Is het alleen de bedoeling om vanuit de woonkamer te genieten van het uitzicht? Of wil je ook winterse feesten organiseren? Heb je een strak afgelijnde tuin? Of is het een romantische plek waar het heerlijk verdwalen is? De lichtadviseurs van Delta Light® helpen je met een lichtplan, uitgewerkt op basis van jouw wensen en behoeften.

Kies de juist lichtintensiteit

Vroeger werden tuinen verlicht volgens een alles-of-niets filosofie: met krachtige spots of volledige duisternis. Bomen en vijvers die te fel zijn uitgelicht, zorgen dat de rest van je tuin een donkere vlek wordt. Vooral ledverlichting leent er zich toe om hier het juiste evenwicht te vinden door haar vele mogelijkheden qua lichtintensiteit, zowel voor de basisverlichting als voor de sfeerverlichting.

Mix warm en koud licht Er zijn grofweg twee kleurtemperaturen: koud wit (4200-6500°K) en warm wit (<3300°K). Halogeenlampen en klassieke gloeilampen geven een warm wit licht, maar verbruiken veel energie. Spaarlampen, gasontladingslampen en leds zijn zuiniger en zijn er in beide kleurtemperaturen. Koud wit licht is ideaal om het groen van bomen en planten tot leven te brengen. Warm wit licht is gezelliger op het terras. Je kunt dus gerust de twee kleurtemperaturen combineren.

Voeg stijl en ruimtelijkheid toe

De buitenverlichting is het visitekaartje van je woning en de finishing touch voor al wie houdt van architectuur en interieur. In een goed lichtplan is sprake van een wisselwerking tussen de binnen- en buitenruimte. Immers de tuin wordt almaar vaker gezien als ‘open’ kamer, en sluit dan ook naadloos aan op de binnenruimte. Het juist aanwenden van licht kan deze ruimtelijkheid vergroten.

Denk aan de veiligheid

Een goede buitenverlichting houdt ook rekening met de veiligheid. Door het afbakenen van het terras of het markeren van paden en opritten kun je zorgeloos rond het huis wandelen.

Met Ecomoods Outdoor geeft u uw tuin of terras dezelfde stijlvolle, moderne look met natuurlijk wit licht, maar bespaart u wel tot 80% op uw energierekening. Het prachtige, sfeervolle licht van Ecomoods Outdoor geeft uw tuin of terras allure en zorgt voor een aangename ambiance wanneer u ’s avonds laat met familie en vrienden buiten zit. De lampen bieden ruim voldoende licht, zodat ook de kleine lettertjes in een roman of tijdschrift in de donkere uren geen probleem hoeven te zijn. Bovendien zorgen de lampen ’s nachts voor een veilig gevoel.

De rechte lijnen en robuuste vormen geven deze collectie wandlampen, lantaarns en sokkels de magistrale uitstraling van topdesign. De lampen zijn uitgevoerd in hoogwaardig gegoten aluminium. Deze sokkellamp in de vorm van een vierkant poortje is een prachtige eyecatcher langs een paadje of in de zithoek. Adviesprijs: € 209,00

Door de schuin geplaatste lampen stralen deze slanke, rechtopstaande wandlampen en lantaarns brede lichtbundels van natuurlijk wit licht uit. De moderne uitstraling en het slanke ontwerp van duurzaam, gegoten aluminium voorzien tuin of terras op een subtiele wijze van licht. Een aantal van de wandlampen beschikt bovendien over een bewegingssensor; ideaal voor bij de voordeur, oprit of omheining. Adviesprijs: € 124,95 (voor model met de sensor)