De tuintrend Warm Embrace staat voor comfort en rust. De tuin is een hoog ommuurde buitenruimte die aanvoelt als een warme deken om je heen. Door de hoge stenen muren heeft de tuin wel iets weg van een middeleeuwse kloostertuin.

Natuurlijke materialen en warme kleuren (terracotta) geven de tuin een vriendelijke, landelijke uitstraling. In de hoge, korfachtige meubels kun je heerlijk wegkruipen. Dat comfortabele gevoel wordt nog eens versterkt door het gebruik van zachte, bolle kussens en traditionele kelims.

De tuin wordt gezien als een eigen stukje natuur, waarin de buitenwereld niet kan doordringen. Groen speelt een grote rol vanwege de rustgevende en helende werking. Langs de muren groeien leibomen en klimop. De borders hebben elk een thema, bijvoorbeeld geneeskrachtige kruiden, verven en eten. Opnieuw waan je je in een kloostertuin.

Nonchalant en makkelijk. De tuintrend Utility is lekker ongedwongen. De tuin ziet er uit als een camping annex werkplaats waar alles mag en alles kan. Het oogt tijdelijk; morgen kan alles weer anders zijn. Denk hierbij aan meubels op wielen en planten in zakken. De inrichting is een uitgebalanceerde mix van tweedehands en nieuw, die ogenschijnlijk spontaan is ontstaan. Grove, verweerde materialen bijvoorbeeld ruw bekistinghout bijeengebonden met spanbanden - zorgen voor een stoer en krachtig beeld. Dat wordt nog eens versterkt door de toepassing van grove verlichting, zoals loop- en bouwlampen.

Het ongedwongen, semi-tijdelijke karakter van deze tuin wordt onderstreept door de beplanting. Hier geen aangeharkte borders, maar een vrolijke mix van wilde bloeiende planten. Een enkele stekelige plant, zoals een distel, mag ook niet ontbreken voor een stoere finishing touch.

Eerlijk, ambachtelijk en natuurlijk. De trendtuin Oorspronkelijk doet denken aan een verwilderd boerenerf dat zich midden in de robuuste natuur bevindt. Het is een veelzijdige tuin waar altijd iets te doen is: met de handen uit de mouwen of gewoon even lekker ontspannen.

De hele tuin ademt nostalgie en nonchalance: van de bestrating tot de decoraties. De gebruikte materialen hebben vaak een verweerd uiterlijk, alsof ze al jaren meegaan. Ook lokale, ambachtelijk gemaakte producten zijn er op hun plaats.

Echte blikvangers zijn de tuinhuisjes. Deze zijn ingericht met een zitje of als themakast. Oude potten en kommen uit de boerenkeuken verwijzen naar de inspiratiebron: het authentieke boerenleven.

De gebruikte kleuren zijn ingetogen en natuurlijk: wit, ecru, grijsblauw en grijsgroen. Voor de bloeiende planten zijn juist sprekende kleuren gekozen. De planten groeien als in het wild, maar een buxushaagje kan er best bij. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Een beetje mos her en der draagt juist bij aan de nonchalante uitstraling.

Een goed gesprek, een spel of een creatieve uitspatting. Het kan en mag allemaal in de trendtuin Stralend. Deze tuin is een gezellige ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis voelt. Flexibele oplossingen, zoals verrijdbare en uitklapbare elementen, zorgen ervoor dat de tuin op verschillende manieren gebruikt kan worden. Spontaan bezoek is dan ook altijd welkom!

Persoonlijke, zelfgemaakte accessoires, zoals letters en hartjes, versterken het vrije, blije gevoel dat de tuin uitstraalt. Het is echt een tuin voor positieve mensen die het leven omarmen. Het kleurgebruik, veel wit en geel is ook een en al optimisme; alsof de zon altijd schijnt.

 

Het geheel oogt fris door de toevoeging van roze en oranje kleuraccenten.

Een groene oase waarin je helemaal tot rust komt. Dat is de trendtuin Gebiologeerd ten voeten uit. in deze designtuin staan mens en natuur centraal. Als vanzelfsprekend is er veel aandacht voor duurzaamheid. Het gaat dan vaak om technische snufjes met een duurzaam karakter en een strakke, soms futuristische vormgeving.

Door de toepassing van groene wanden en daken gaat de tuin haast ongemerkt over in haar natuurlijke omgeving. Daardoor heb je het gevoel midden in de natuur te leven. De toepassing van krachtige, organische vormen - geïnspireerd op de natuur - versterkt dat nog eens.

Het kleurenpalet oogt al net zo natuurlijk. De belangrijkste kleuren zijn wit, grijs en groen, met oranje als accentkleur. De gebruikte dessins, zoals gestileerde bladstructuren, houtnerven en honingraatmotieven, versterken het natuurlijke karakter.

De Co-Cube van Solero heeft álles in zich om net zo populair te worden als Rubiks Cube; net zo strak en geometrisch, net zo kleurrijk, maar met multifunctionaliteit als belangrijkste meerwaarde. Met de Co-Cube creëer je in no-time een prachtige buitenkamer. Desgewenst compleet met verlichting en verwarming. Hiermee speelt Solero in op dé tuintrend; lekker privé cocoonen in je eigen tuin.

Was de tuin al uitgeroepen tot tweede woonkamer, nu is het ook de ultieme plek om tot rust te komen. Even weg van alle drukte en hectiek; van werk, wereldwijde crisissen, reality TV en (a)social media. Gewoon even helemaal niks. Behalve dan lekker relaxen op comfortabele loungemeubelen in je eigen tuin. Ontspannen in (of uit) de zon, temidden van groene planten en kleurrijke bloemen. De naam Co-Cube is een combinatie van de woorden cocoonen en kubus. Het is zoveel méér dan een zonnescherm of parasol. Want dan kun je vaak alsnog naar binnen als het hard gaat waaien of regenen. Zo niet met de Co-Cube. Deze buitenkamer past zich direct aan aan de weersomstandigheden. In de zon of juist liever in de schaduw? Het dak en de wanden van de Co-Cube kunnen op elk moment in € of uitgeschoven worden. En de tuinmeubelen kunnen gewoon blijven staan waar ze staan.

Kantel-dak
Het unieke van de Co-Cube zit m in het horizontale dakdoek dat in een variabele hoek geplaatst kan worden. Handig wanneer de zon wat lager komt te staan. Maar voorál wanneer het ineens flink gaat regenen. Het water loopt dan via een geïntegreerde aluminium goot naar beneden. Het kantelen van het doek gaat heel simpel; namelijk door middel van een buismotor met afstandbediening. Gemak dient de mens! Ook de (optionele) zijkanten van de Co-Cube van (glasvezel)doek of folie, kunnen elektrisch naar boven en beneden schuiven. Open of dicht? Show of shelter? Co-Cube maakt van elke tuin een thuis! Basis van de Co-Cube is een zware aluminium constructie, in wit of antraciet. Liever pimpelpaars of appeltjesgroen; dat kan op aanvraag oók. Doordat de constructie bij elkaar wordt gehouden door speciale inwendige koppelstukken, zijn er nergens schroeven te zien wat het design nog strakker maakt. Het systeem kan worden gemonteerd aan een gevel, op een schutting of € eigenlijk het allermooiste - gewoon vrijstaand in een tuin. En zelfs op een dakterras. Doordat de kubussen aan elkaar gekoppeld kunnen worden, zijn de mogelijkheden en afmetingen legio

Van vrolijke margrieten tot zoet geurende kamperfoelie De tuintrends zijn groener dan ooit. Dat maakt de tuin een heerlijke plek om te zijn; alsof je midden in de natuur woont. Voor de drie trendtuinen Stralend, Gebiologeerd en Oorspronkelijk zijn verschillende planten geselecteerd. Ter inspiratie!

Stralend: vrolijk en vrij
Door het vrolijke kleurgebruik veel wit en geel lijkt het alsof de zon altijd schijnt in de trendtuin Stralend. De ultieme plant voor deze tuin is de margriet (Leucanthemum maximum), maar ook andere geel bloeiende planten dragen bij aan een zonnige sfeer. Denk aan de citroengele Trollius en Helianthus microcephalus. Enkele roze en oranje bloeiende planten zorgen voor een fris accent. Vrijheid en creativiteit zijn belangrijk in deze tuin. Dat zie je terug in de borders. Daarin groeien bloeiende planten, geurende kruiden en sierlijke groente vrolijk door elkaar heen. En wie zegt dat er rozen langs de rozenboog moeten groeien? Een klimplant om van te snoepen, zoals een braam of druif (bijvoorbeeld Vitis Chasselas Rosé), is veel leuker!

Plantenselectie Stralend:

Catalpa bignonioides Aurea

Fragaria Pink Panda

Helianthus microcephalus Lemon Queen

Leucanthemum maximum

Trollius Lemon Queen

Vitis Chasselas Rosé

Gebiologeerd: verrassend groen
De trendtuin Gebiologeerd is een groene oase die opgaat in de natuurlijke omgeving. Planten spelen er een belangrijke rol, niet alleen in de borders, maar ook in de vorm van groene daken en wanden. De beplanting is minimalistisch. Ritme en herhaling zorgen voor een strak en harmonieus beeld. Planten met bijzondere bladdessins en structuren versterken het exclusieve karakter van de tuin. Voorbeelden hiervan zijn Pieris Flaming Silver en Heuchera micrantha Plum Pudding. Enkele oranje bloeiende planten, zoals de Kniphofia, zorgen voor een verrassend contrast.

Plantenselectie Gebiologeerd:

Hebe salicifolia

Heuchera micrantha Plum Pudding

Hippuris vulgaris

Kniphofia

Persicaria filiformis

Pieris Flaming Silver

Oorspronkelijk: robuust en authentiek
De trendtuin Oorspronkelijk doet in alles denken aan een verwilderd boerenerf dat zich midden in de robuuste natuur bevindt. Authentieke boerenbloemen passen hier goed, zoals de hortensia (Hydrangea macrophylla) en de zoet geurende kamperfoelie (Lonicera periclymenum Belgica). Een paar fruitbomen maken het boerengevoel compleet. De liefhebber zet er ook nog een paar buxushaagjes bij, maar het hoeft allemaal niet perfect te zijn. De planten in deze tuin groeien als in het wild. Opvallend is de keuze voor bloeiende planten met sprekende kleuren, zoals de Fuchsia, waardoor de tuin een frisse uitstraling heeft.

Plantenselectie Oorspronkelijk:

Ajuga reptans Catlins Giant

Dicentra formosa Alba

Fuchsia magellanica var. Gracilis

Hydrangea macrophylla

Lonicera periclymenum Belgica

Malus domestica

Mooie buitenmeubelen maken die weer en tijd weerstaan, is een kunst. Met ruim 40 jaar expertise heeft Tribú nog altijd één doel voor ogen: tijdloze designmeubelen ontwerpen, puur en harmonieus, maar vooral met oog voor detail en met zorgvuldig geselecteerde, kwalitatieve materialen. Zodat je even kan ontsnappen aan de dagelijkse realiteit om languit te genieten van échte ontspanning. Tribú, the art of leisure.

Mirthe Sofa, modulair sofaconcept
Met de Mirthe Sofa breng je de binnensofa écht naar buiten. De extra dikke kussens in wit, uv-bestendig, nautic Skai, worden door dunne schelpen in witgelakt aluminium vastgehouden. Stel je eigen concept samen met de drie basiselementen, een 1-zit, een hoekelement en een poef. Voor de finishing touch zijn er twee bijzettafeltjes: een lage coffee table en een hoge C-table.

Mirthe, tafel 3 meter en party table
De Mirthe-collectie werd vorig jaar succesvol gelanceerd: strak en puur, maar toch speels met mooie details. Dit jaar komt er een extra lange tafel bij van maar liefst 3 meter, waar je moeiteloos 10 stoelen aan kan plaatsen. Een leuk alternatief: 4 bankjes van 1m20. Heb je écht iets te vieren, dan haal je de party table erbij. Met zijn hoogte van 105 cm past hij mooi over de eettafel. Ook niet te missen bij feestjes: de mooie, strakke serving tray in wit gepoederlakt aluminium.

Terra Sofa, loungen in maximaal comfort
De dunne geometrische lijnen, gecombineerd met de natuurlijke uitstraling van het Canax®-materiaal, maken van deze sofa een tijdloos meubel dat in vele stijlen past. De combinaties die je met de Terra-sofa kan maken zijn bovendien eindeloos, van een daybed met een 1-zit en poef tot een grote hoeksofa. Hoe je het ook draait of keert, Terra Sofa staat voor loungen in maximaal comfort! De decokussens in Frost Chiné of Mataro Turquoise (met mooie structuurweving) zorgen voor een extra zonnig effect.

Canax® is een kunststof vezel met toevoeging van hennep, waardoor de handgeweven meubels een natuurlijke en matte look & feel hebben. Canax® verkleurt niet, weerstaat aan alle weersinvloeden, kan in de winter probleemloos buiten blijven staan en vergt weinig onderhoud.

Natal Alu, klassieker anno 2011
Tien jaar geleden tekende ontwerper Wim Segers de Natal-stoel, het werd het begin van de internationale doorbraak van Tribú. Het geheim van het succes was simpel: een hoekig, strak inox frame met daarin een gebogen zitting die leek te zweven. Het was een vooruitstrevend design, zeker omdat de buitenmeubelmarkt toen nog in zijn kinderschoenen stond.

Tien jaar later wil de consument een meubel dat licht en gemakkelijk te hanteren is. Daarom wordt Natal in 2011 gelanceerd in een lichtere, aluminium versie met Batyline-zit, verkrijgbaar in wit of earthbrown. De collectie, met een iets zachtere look door de afgeronde hoek van de armleuningen, telt een armchair, easychair, footrest en lounger.

Pure Sofa, wegzakken in comfort in nieuwe Casual-kussens
De Pure Sofa is al langer geliefd als designsofa, maar dit jaar kiest hij resoluut voor gezellig comfort. De collectie wordt uitgebreid met een 3-zitsofa en een 1-zit én krijgt er onweerstaanbare Casual-kussens bij. Dankzij een speciale vulling zijn ze ultrazacht en zak je er als het ware in weg Extra cosy maak je het met de lantaarns in glas met teak frame, beschikbaar in 2 formaten. De kleine versie kan je ook nog eens combineren met een basis van teak.

X-tend, verlengbare tafel - uit te trekken in een oogwenk
De X-tend-tafel verrast op vele vlakken. Allereerst is er het gebruiksgemak. De verlengbare tafel laat zich eenvoudig uittrekken: het extra tafelblad kan je via het railsysteem gemakkelijk van onder het basistafelblad schuiven. Daarvoor hoef je de tafel zelfs niet af te ruimen, laat staan hulp in te roepen!

X-tend combineert makkelijk met mooi. De tafel heeft een strakke look en bestaat in verschillende versies. Voor het frame kan je kiezen uit aluminium met een lichtglanzende inox look of een witpoedergelakte versie. Voor het tafelblad is er keuze uit wit of zwart veiligheidsglas, gehard volgens strenge Britse normen. De lak werd met een keramische coating aangebracht en is in het blad ingebakken.

Naast de vele nieuwe behangcollecties, introduceert Graham & Brown, een vooraanstaande Engelse fabrikant van behang en wanddecoratie, in het voorjaar gaan ze onder de naam Garden Gallery, een kunstcollectie voor buiten.

Het leven verplaatst zich steeds meer van binnen naar buiten en de tuin is uitgegroeid tot het verlengstuk van het huis. Ook hier hecht men steeds meer waarde aan sfeer en gezelligheid en is men op zoek naar middelen om een persoonlijke touch aan de inrichting te geven.

De Garden Gallery collectie bestaat uit weersbestendige canvas doeken met een digitale print. Voorzien van roestvrij stalen ringen voor bevestiging.

De collectie is opgedeeld in drie trendrichtingen: Exotic Garden, Country Garden en Fun Garden. De belangrijkste sfeertrends op het gebied van tuindecoratie zijn in deze collectie terug te vinden. Iedere trend heeft zijn eigen kenmerkende afbeeldingen die een sfeervol accent en extra dimensie zullen geven aan tuin, veranda, binnenplaats of balkon.

Afhankelijk van de gekozen visual zijn de afmetingen 200 x 100, 100 x 100 of 80 x 100 cm. Al het montagemateriaal wordt meegeleverd, en samen met de montage-instructie is de bevestiging kinderspel.