Terwijl de zomer nog mijlenver weg lijkt, biedt IKEA al volop inspiratie voor een vrolijke en kleurrijke start van een zonnig buitenseizoen. Zie je jezelf al barbecueën met vrienden op die zwoele zomeravond, lekker een boek lezen op je nieuwe zitzak of kruiden kweken in je eigen moestuin? Vanaf februari zijn er bij IKEA weer volop nieuwe producten verkrijgbaar voor een geweldige zomer in de tuin, op het terras en op het balkon.

Aangeharkt is leuk en aardig, maar je hebt er niet zoveel mee. Dus grijp je kans en geef in het najaar de natuurlijke gang van zaken de vrije hand. Dat biedt een ontspannen aanblik en laten we eerlijk zijn: harken heeft weinig zin als wind en weer toch vrij spel hebben.

Hou je van rust en stilte in een natuurlijke omgeving, dan zal je genieten van deze trend. Denk aan buiten zitten met een goed glas rode wijn in een dikke trui, met het gevoel dat je je najaarstuin onder controle hebt en er even niets meer te doen is. 

Vrolijk nazomeren doe je door uitgebreid te spelen met de kleuren van het seizoen. Niks geen vallende blaadjes blues, maar genieten van de laatste weken met mooi weer. Het is nog heerlijk om buiten te zijn en het daar zo mooi mogelijk te maken. 

De country stijl voor in de tuin is overgewaaid vanuit Amerika. Het is een unieke stijl die het leven buiten een stuk aangenamer maakt. De tuin, het terras of het balkon zijn plekken waar je graag geniet en tot rust komt. De inrichting van je tuin speelt daar een belangrijke rol in. Dat maakt het leven in de tuin veel waardevoller. 

Waar de laatste tuintrend op neer komt is een zo natuurlijk mogelijke tuin. Dus geen strakke en kale tuinen met weinig groen, maar juist veel groen, veel sfeer en eigen verbouwde groenten en fruit. Ben je benieuwd hoe je ervoor kan zorgen dat jouw tuin helemaal in deze trend past? Houd dan rekening met de volgende punten:Waar de laatste tuintrend op neer komt is een zo natuurlijk mogelijke tuin. Dus geen strakke en kale tuinen met weinig groen, maar juist veel groen, veel sfeer en eigen verbouwde groenten en fruit. Ben je benieuwd hoe je ervoor kan zorgen dat jouw tuin helemaal in deze trend past? Houd dan rekening met de volgende punten:

Lange baarden, wijduitlopende broeken en het legendarische peace-teken: lang leve de jaren '60! Niet alleen in het straatbeeld heeft deze periode haar sporen achtergelaten; ook op het gebied van in- en exterieur zijn er verschillende invloeden die je doen terugdenken aan die goede oude tijd. Van een vrolijk kleurenpalet tot gewaagde patronen: retro is dé tuintrend van 2015! Nieuwerwetse tuinmeubels en accessoires
Natuurlijk kun je bij je opa en oma op zolder kijken naar bijzondere retro vondsten, maar in de nieuwste tuincollecties zien we dit seizoen duidelijke vintage invloeden. Ronde vormen en gewaagde motieven voeren daarbij de boventoon. Wat betreft het kleurenpalet moet je denken aan geel, oranje en bruin, maar ook vintageblauw en mosgroen zijn échte retrokleuren die het nostalgische gevoel naar bovenhalen. Tot slot zien we verschillende klassiekers terug in een nieuw jasje; de vlinderstoel is daar een mooi voorbeeld van!

Heerlijk buiten eten, loungen, dansen en sjansen! Lekker genieten van de zon, de lange dagen en zwoele nachten. Maak het extra gezellig en decoreer het terras, de tuin en het balkon volgens een van de drie nieuwste outdoor trends Mexicaanse Fiësta, Urban Garden Party of Toscaans Familiefeest voor aankomende zomer. Wij maken er een feestje van, kom je ook! 

Het tuinseizoen is losgebarsten. Planten, snoeien, wieden, bemesten, water geven, het terras en balkon inrichten… je kunt buiten fijn aan de slag. Laat je bij het zoeken naar ideeën voor de inrichting eens inspireren door de tuintrends van 2015: ‘Unexpected Wild’, ‘Eco Luxe’ en ‘The Happy Life’. Een beetje wild en natuurlijk, rustig en luxueus of vrolijk en kleurrijk. Welke stijl past het best bij jou?